Individuele Rondreis Indonesië Hoogtepunten

Individuele rondreis Indonesië met enkele belangrijke Indonesië hoogtepunten

Hier vindt u een voorbeeld van een individuele rondreis Indonesië van Adventures Globe. Bij reizen kunt u filteren op al ons Indonesië reis aanbod. Individuele rondreizen van Adventures Globe zijn flexibel en kunnen altijd verder op uw wensen worden afgestemd. Enkele belangrijke Indonesië hoogtepunten die u tijdens deze individuele rondreis zult bezoeken zijn Jakarta, Wonosobo, Borobudur, Prambanan, Mount Bromo, Bali en Tanah Lot.

Dag 1: Jakarta (-/-/-)
Bij aankomst in de hoofdstad van Indonesië, Jakarta, wordt u door onze gids van het vliegveld opgehaald en naar het hotel gebracht. In Jakarta wonen maar liefst 9 miljoen inwoners en het is dan ook de grootste metropool van Zuidoost-Azië. U heeft deze dag vrij om even lekker bij te komen van de reis of u kunt deze grote stad alvast op uw eigen tempo te verkennen.

Dag 2: Jakarta - Bandung (O/-/-)
Na het ontbijt verlaten we de drukke hoofdstad van Indonesië en vertrekken naar Bogor. Deze stad is hoger gelegen en hierdoor ook koeler. Toen Indonesië nog onder het bestuur van de Nederlanders stond, werd deze stad tijdens het droge seizoen gebruikt als hoofdstad. We brengen een bezoek aan de Kebun Raya Bogor, een botanische tuin. Deze was geplant  in de voormalige residentie van gouveneur-generaals in 1817.  Het is een rustgevende en groene omgeving met planten uit de gehele wereld. We zetten onze Indonesie Rondreis Java Bali Hoogtepunten voort en gaan naar Bandung. Onderweg maken we nog even tijd voor een bezoek op een theeplantage.

Dag 3: Bandung (O/-/-)
De Tangkubang Perahu is een actieve vulkaan 30 km ten noorden van Bandung. Hij barstte voor het laatst uit in 1983. De vulkaan heeft verschillende warmwater- en zwavelbronnen die wij zullen bezichtigen  Hierna zullen we naar Ciata gaan waar u lekker kunt ontspannen in de warmwaterbronnen. Optioneel kunt u een Angklung Show bijwonen. De Angklung is een traditioneel muziekinstrument gemaakt uit bamboe. Het wordt bespeelt door de tubes te schudden.

Dag 4: Bandung - Wonosobo (O/-/-)
In de vroege ochtend is er een transfer naar het treinstation, waar we de trein nemen naar Wonosobo. De reis duurt ongeveer 6 en gaat langs de prachtig smaragdgroene natuur, rijstvelden en pittoreske dorpen. Bij aankomst wordt u door onze gids naar het hotel gebracht. Het gebied rondom de stad is welvarend doordat er veel tabak, thee, groenten en champignons worden geëxporteerd vanuit deze streek.

Dag 5: Wonosobo - Borubudur (O/-/-)
Vandaag gaat u naar het Dieng Plateau. Dit is een enorm gebied dat vroeger uit actieve vulkanen bestond. De laatste keer dat de Prau vulkaan uitbarstte zorgde ervoor dat de kraterwanden instortten met als gevolg dat er een enorme vlakte ontstond.  Wij bezoeken de Sikidang krater, een hindoetempel in deze streek en we zien verschillende prachtige meren. Hierna zullen verder gaan met de reis en gaan we naar ons hotel dat vlakbij de Borobudur is gelegen.

Dag 6: Borubudur - Yogyakarta (O/-/-)
In de vroege ochtend kunt u ervoor kiezen om mee te gaan met een excursie naar de wereldberoemde Borobudur. Dit tempelcomplex is in de periode 760-850 gebouwd en is opgebouwd als een grote stupa. Het is één van de belangrijkste bezienswaardigheden van het boeddhisme en hedendaags wordt dit nog steeds volop gebruikt als gebedsoord. In de stupa’s staan diverse Boeddhabeelden. Wie door de gaten de beelden kan aanraken ontvangt volgens lokaal bijgeloof het eeuwige geluk. U kunt ook op eigen gelegenheid gaan en bent dan tot de middag vrij. We zullen hierna vertrekken naar Yogjakarta. Optioneel kunt u een excursie bijboeken waar u kan genieten van een diner met een spectaculaire Ramayana balletvoorstelling. De voorstelling vertelt het legendarische verhaal van Ramayana met dans en Gamelan Muziek.

Dag 7: Yogyakarta (O/-/-)
Vandaag zetten we deze Indonesie Rondreis Java Bali Hoogtepunten voort met een tour door Yogyakarta. Eerst bezoekt u de beroemde Prambanan tempel. De Prambanan is het grootste hindoe-tempelcomplex van Indonesië en bestaat uit 237 tempels Het centrum van het complex is het heiligst en omvat de grootste bouwwerken. Een aantal zijn ook toegankelijk voor publiek. Samen met de Borobudur is de Prambanan de belangrijkste bezienswaardigheid van het eiland Java. Daarna bezoekt u de Kraton in Yogjakarta. Het is een prachtig Javaans paleis dat hedendaags nog steeds bewoont wordt door sultans. Yogyakarta is ook beroemd om zijn zilver en batik ambachten. U zult daarom zowel het proces van het maken van sieraden en batik zien deze dag.

Dag 8: Yogyakarta - Malang (O/-/-)
Na het ontbijt hebben wij een lange rit naar Malang. Het is een bruisende stad met ongeveer een miljoen inwoners.  De stad is omgeven door bergen, rijstvelden en prachtige meren. Onderweg zullen we stoppen om een bezoek te brengen aan de schitterende Cobanrondo Waterval van 60 meter hoog.  Coban betekent waterval en rondo weduwe. Een legende verteld het verhaal van een pasgetrouwde vrouw Dewi, die met haar man tegen de wil van de ouders in, vertrok. Onderweg kwamen ze een man tegen die ingenomen was door Dewi’s schoonheid en haar wilde meenemen. Dat wilde haar man niet en er ontstond een gevecht. Haar man zei dat ze zich moest verstoppen en dat deed ze onder de waterval (Cabon). De onbekende man en haar echtgenoot stierven. Ze werd weduwe (Rondo) en vanaf dat moment heet de waterval Coban Rondo. De grote steen onder de waterval was de stoel van Dewi.

Dag 9: Malang - Bromo Vulkaan, Bromo Torsari (O/-/-)
We vervolgen deze Indonesie Rondreis Java Bali Hoogtepunten met een rondleiding door de stad Melang. Vanwege de grote aantallen voormalige kolonialen gebouwen en de bouwwerken in art-decostijl is de architectuur divers. We zullen hierna op weggaan naar Tosari. Deze tocht geeft een prachtig uitzicht op de omliggende bergen. Uiteindelijk komt u dan in Bromo Torsari dat vlakbij de beroemde Vulkaan Bromo is gelegen. Hier overnachten we in eenvoudige kamers.

Dag 10: Bromo Torsari - Vulkaan Ijen (O/-/-)
In de vroege ochtend zullen we vertrekken naar Mount Penajakan. We gaan naar het hoogste punt op 2700 meter om de zonsopgang te bewonderen. Vanaf hier heeft u een schitterend uitzicht. Houdt er wel rekening mee dat de temperatuur hier kan dalen tot 5 °C. Zodra de zon opkomt, zal een spectaculaire panorama ontstaan van Vulkaan Bromo, Vulkaan Batok en de Vulkaan Semeru. Een schouwspel dat u niet snel zal vergeten. Nadat u genoten heeft van het uitzicht kunt u er voor kiezen om naar de krater van Vulkaan Penajakan te gaan. Dit kan te voet of per gehuurd paard. We keren hierna terug voor het ontbijt. Na het ontbij zullen we de reis vervolgen naar de nabijgelegen Vulkaan Ijen.

Dag 11: Vulkaan Ijen - Pekutatan, Bali (O/-/-)
Vandaag brengen we een bezoek aan de Merapi Stratovulkaan en daalt u af naar het Ijen Plateau. U heeft uitzicht op een zwavelhoudend kratermeer. Het glinsterende- en turquoise water geeft een prachtig spiegeling. Onderweg komt lokale bewoners tegen met manden tot wel 100 kilo aan inhoud. Zij hakken zwavelbrokken uit de krater en nemen deze mee naar een verzamelpunt. We keren hierna terug en vertrekken naar het magische 'Godeneiland', beter bekend als Bali.

Dag 12: Pekutatan (O/-/-)
Pekutatan ligt in het Oosten van het prachtige Bali. Op het gemoedelijke Pekutatan heeft u een welverdiende vrije dag vandaag. U kunt er voor kiezen om een optionele tour te boeken. Dit is een fietsdoor door authentieke rijstvelden in de omgeving van Pekutatan.

Dag 13: Pekutatan - Kuta (O/-/-)
Na het ontbijt vertrekken we naar de adembenemende stranden van Zuid-Bali. Onderweg stoppen we bij de Pura Taman Ayun. Dit is een tempel in de stad Mengwi. Het is een tempel ter ere van de voorouders van de vorsten die tot 1892 over Mengwi heersten. Het heeft diverse torens die de bergen voorstellen van de goden. Hierna bezoeken we het apenbos en de mysterieuze Tanah Lot tempel, nabij Kediri. Het wordt ook wel de zeetempel genoemd, de tempel is namelijk gelegen op een rots in de zee. Bij laag water is het af en toe zelfs te voet bereikbaar. Op het toegankelijke deel van de tempel bevindt zich ook een grot. Hoewel de tempel in zee ligt heeft de grot een bron die zoet water bevat. We overnachten in Legian, in het verlengde van Kuta.

Dag 14: Kuta (O/-/-)
Vandaag kunt u genieten van uw laatste dag op het mooie eiland Bali. Hier eindigt deze Indonesie Rondreis Java Bali Hoogtepunten. U kunt een transfer nemen naar het internationale vliegveld van Bali of uw Indonesië vakantie vervolgen. Met bouwstenen uit ons Indonesië reizen aanbod kunt u deze Indonesë rondreis  verlengen en uw eigen perfecte Indonesië reis samenstellen.

Terug naar de algemene Vakantie Indonesië Reizen pagina.

Indonesië Suwalesie Toraja Bouwsteen

Indonesië Suwalesie Toraja Bouwsteen

Deze Indonesië Reis Suwalesie Toraja Bouwsteen brengt u naar Tana Toraja ofwel Toraja land, gelegen op het eiland Suwalesie in Indonesië. Het gebied…

Deze Indonesië Reis Suwalesie Toraja Bouwsteen brengt u naar Tana Toraja ofwel Toraja land, gelegen op het eiland Suwalesie in Indonesië. Het gebied is bergachtig en de natuur is er prachtig. De cultuur van de Toraja is traditioneel en staat bekend om de huizen met een wel zeer typische vormgeving en de feestelijke begrafenissen van de overledenen. Een tribale culturele ontmoeting die zeker een heel unieke ervaring opleveren.

Bekijk reis Bouwstenen - 4 dagen v.a. € 111,00

Orang Oetan & Sumatra Ontdekking Reis

Orang Oetan & Sumatra Ontdekking Reis

Een verbazingwekkende diversiteit wordt gevonden op het eiland Sumatra. Met haar geografische ligging op een van de belangrijkste handelsroutes van Azië…

Een verbazingwekkende diversiteit wordt gevonden op het eiland Sumatra. Met haar geografische ligging op een van de belangrijkste handelsroutes van Azië was het, soms onvrijwillig, gastheer van Arabische, Indische, Nederlandse, Britse, Japanse en Portugese zeelieden en handelaren. Medan in het noorden van het eiland werd een vroeg handelscentrum van Azië. Vandaag de dag is Medan het uitgangspunt voor uitstapjes naar alle uithoeken van Sumatra. Een opmerkelijke bestemming is het majestueuze Lake Toba met het schilderachtige eiland Samosir in het midden. Diverse stammen als de Batak, Minangkabau en Kubu leven hier als een met de natuur. Het landschap wordt gedomineerd door de bergachtige gebieden van Sumatra, met rustieke watervallen, rokende vulkanen en tropische regenwouden. De verschillende nationale parken maken ontmoetingen mogelijk met bijzondere dieren zoals de Orang Oetan. Ontdek de wereld met reizen zoals u dat wilt bij Adventures Globe.

Bekijk reis Bouwstenen - 5 dagen v.a. € 320,00

De vulkaan tegemoet

De vulkaan tegemoet

Privé tour met Nederlands sprekende gids.

Privé tour met Nederlands sprekende gids.

Bekijk reis Excursies - 1 dag v.a. € 45,00

Discovery Kartika Plaza

Discovery Kartika Plaza

Het Discovery Kartika Plaza Hotel is gelegen naast het winkelcentrum Discovery in het zuiden van Kuta Beach Bali. Het hotel ligt op ongeveer 3 km van de…

Het Discovery Kartika Plaza Hotel is gelegen naast het winkelcentrum Discovery in het zuiden van Kuta Beach Bali. Het hotel ligt op ongeveer 3 km van de internationale luchthaven Ngurah Rai. Het hotel wordt omgeven door tropische tuinen en ligt direct aan het strand van Kuta Beach. Deze geweldige Bali hotel aanbieding beschikt over een prachtig buitenzwembad en maar liefst 3 restaurants en biedt gratis internet. De kamers van het Discovery Kartika Plaza Hotel zijn voorzien van airconditioning, kabeltelevisie, een mooie badkamer, minibar, kluisje, zithoek en hebben elk een eigen terras of balkon met uitzicht op de tuin of zee. Dit is een formidabele Bali hotel aanbieding voor een prachtige luxe strandvakantie Bali.

 

Bekijk hotel Prijs v.a. € 57,00

Bali Garden Beach Resort

Bali Garden Beach Resort

Het Bali Garden Beach Resort is gelegen op Kuta Beach, dichtbij het Waterbom Park en Kuta Centre. Dit prachtige resort beschikt over maar liefst 3 zwembaden…

Het Bali Garden Beach Resort is gelegen op Kuta Beach, dichtbij het Waterbom Park en Kuta Centre. Dit prachtige resort beschikt over maar liefst 3 zwembaden en 3 restaurants waar Indonesische, Japanse en Westerse specialiteiten worden bereid. Het resort is ontworpen in Aziatische stijl. Dit luxe beach resort uit onze hotel aanbieding Bali Kuta biedt ruime kamers met uitzicht op zee, de tuin of het centrum van Kuta. De moderne kamers zijn uitgerust met airconditioning, minibar, kabel-tv, badkamer met douche en bad en hebben elk een eigen balkon.

Bekijk hotel Prijs v.a. € 35,00

Parigata Resort

Parigata Resort

Het Parigata Resort is in boetiekstijl opgezet en bevindt zich aan het strand van Sanur. Het resort wordt omgeven door weelderige tropische tuinen en beschikt…

Het Parigata Resort is in boetiekstijl opgezet en bevindt zich aan het strand van Sanur. Het resort wordt omgeven door weelderige tropische tuinen en beschikt over een zwembad met poolbar en spa. Het restaurant biedt een ruime keus aan Balinese delicatessen en diverse internationale specialiteiten. Kamers in het resort zijn zeer ruim opgezet met 45 vierkante meter oppervlakte en ingericht met teakhouten meubilair. De kamers zijn voorzien van airconditioning, kluisje, zithoek, badkamer met douche, bad en WC, telefoon, kabel-TV, koffie- en theefaciliteiten, minibar, koelkast en balkon.

 


 

Bekijk hotel Prijs v.a. € 30,00


© 2022 adventuresglobe.nl - alle rechten voorbehouden - Algemene voorwaarden - Copyright
KVK NL: 51355043 0000 - Alle prijzen zijn inclusief BTW.