Vakantie China Reizen - China

Vakantie Reizen China

Hier vindt u veel informatie voor uw Vakantie Reizen China. Ook treft u hier enkele voorbeelden van prachtige rondreizen, bouwstenen en excursies. Voor de diverse reizen kan er gekozen worden uit vele verschillende hotels en programma's. Op deze manier kunt u uw eigen vakantie naar China zelf samenstellen of u kunt zich laten inspireren en kiezen voor een 'op maat' programma geheel afgestemd op uw eigen specifieke wensen.

Bij onze Laos reizen kunt u kiezen voor een totaal pakket, maar ook voor losse onderdelen als bouwstenen, excursies of tickets. Adventures Globe is specialist voor verre reizen naar Laos, individueel of in kleine groep, maar altijd afgestemd op uw eigen wensen. Uw eigen China reis moet een fantastische ervaring en herinnering worden en daar kunt u bij ons van op aan!

Kies uw bestemming en reistype uit ons totale productaanbod en vraag via enkele eenvoudige stappen via onze website, gemakkelijk en snel een gratis offerte aan voor uw droomreis!

Algemeen China
China kent een zeer rijke historie, eeuwen lang gedomineerd door keizerlijke dynastieën en in de laatste eeuw getransformeerd naar een socialistische volksrepubliek. Bezoek de Chinese Muur, de Verboden Stad, het Tiananmen plein en de Tempel van de Hemel. Verken de moderne wereldsteden als Shanghai of Hongkong en geniet van de heerlijke Chinese keuken. Ook de natuur van China is imposant met het prachtige karstgebergte in Guilin. De prachtige vakantie reizen door China met Adventures Globe staan garant voor een fantastische reisbelevenis!

Cultuur China
China is een immens groot land. De grote aantallen streken hebben dan ook vaak verschillende gewoonten en gebruiken. In China is het gemakkelijk om met mensen in contact te komen. Ze zijn vaak erg nieuwsgierig en een ontmoeting met de lokale bevolking geeft uw vakantie een extra dimensie. Echter de taal blijft een probleem, want de meeste Chinezen spreken slecht Engels. Vaak zijn er studenten die hun Engels met toeristen willen oefenen. Goede gespreksonderwerpen zijn de eeuwen oude cultuur, waar de Chinezen trots op zijn en de lokale delicatessen. Beter is het om politiek gevoelige onderwerpen te vermijden. Tijdens uw vakantie China zal u ook snel merken dat velen Chinezen met u op de foto willen. China is een groot land en velen wonen op plaatsen waar geen toeristen komen. Het kan dan voor komen dat u als lokale attractie wordt gezien, omdat sommige mensen nog nooit een toerist hebben gezien. Wanneer u een lastige vraag stelt en u krijgt een lacherig gezicht terug dan is dat vaak om hun onwetendheid te verbergen. Dit lachen is vaak een beleefde manier van de Chinezen om te zeggen dat ze de vraag niet kunnen beantwoorden, niet zeker zijn over het antwoord en soms ook dat ze het niet hebben begrepen.

Bevolking China
China heeft het grootste aantal inwoners ter wereld met ongeveer 1,3 miljard inwoners. Hiervan woont ongeveer 30% in het stedelijke gedeelte van China wat veelal gelegen is in het oosten. Er wordt geschat dat dit de komende jaren nog sterk zal gaan toenemen doordat veel boeren het armoedige platteland verlaten en inruilen voor een baan in de stad. Daarom wordt er erg veel nieuw gebouw door het gehele land. Er wonen ongeveer 1,2 miljard Han-Chinezen. Zij wonen vooral in stedelijke oosten van China. Daarnaast zijn er nog 55 minderheidsgroepen die vooral op het westelijk grondgebied zijn gelokaliseerd. De grootste groep is de Zuang met 16 miljoen inwoners en met 3000 mensen is de Lhoba de kleinste. Zij onderscheiden zich vaak door klederdracht, taal, gewoonte en religieuze rituelen. Om de bevolkingsgroei een halt toe te roepen mochten Chinezen over het algemeen maar een kind krijgen. Hiervoor zijn echter verschillende uitzonderingen zoals bijvoorbeeld dat de minderheden wel twee kinderen mogen krijgen.

Religie China
Over het algemeen houden de meeste Chinezen hun geloof een beetje geheim. De traditionele religies en levenswijze zijn het confucianisme, taoïsme en boeddhisme. Er is een christenminderheid en in het noordwesten woont ook een grote groep van de moslimminderheid. Al duizenden jaren volgen de Chinezen een confucianistische levenswijze. De nadruk ligt hier vooral op familiebanden, gerechtigheid, deugdzaamheid en persoonlijke groei die wordt verkregen door de leer van de wetenschap. Het taoïsme heeft de natuur als leidraad. Het bekende yingyang teken is hiervan een onderdeel. Yin is het donkere, vrouwelijke en het passieve element terwijl yang het lichte, mannelijke en actieve element beslaat. Samen vormen ze een eenheid, zonder ying geen yang en zonder yang bestaat er ook geen yin.

Taal China
In China spreekt men verschillende talen doordat het land over tal van streken en minderheden beschikt. De officiële taal van China is het Putonghua. Deze Chinese taal is afkomstig uit de hoofdstad Beijing en omstreken en wordt nu gebruikt in het bedrijfsleven, scholen en in de nationale media. De vertaling van de Chinese karakters naar onze Romeinse letters wordt het pinyin genoemd. De uitspraak van de letters is echter anders dan die we in Nederland kennen. Tijdens uw China vakantie reizen zult u hiermee geconfronteerd worden. Wanneer u een adres heeft kunt u deze het beste laten zien aan studenten. Zij hebben pinyin op school geleerd, terwijl de oudere generatie dit niet heeft gehad en nog altijd vasthoudt aan de eeuwenoude karakters. Het Chinees heeft andere structuur dan onze Nederlandse taal en andere westerse talen. Het is een tonentaal met vier verschillende soorten tonen. Wanneer woorden op een andere toon worden uitgesproken, kan het zijn dat het woord een hele andere betekenis krijgen. Vaak is het al niet meer te verstaan voor Chinezen wanneer de tonen verkeerd worden uitgesproken.

Feesten China
De feesten die worden gevierd in China zijn vaak verbonden met de seizoenen of religie. Ook zijn er vele nationale dagen. Omdat de data van veel feesten afhangen van de stand van de maan, veranderen de data elk jaar. Tijdens onze China reizen dient u er rekening mee te houden dat overheidsgebouwen, banken en winkels gesloten kunnen zijn tijdens de feestdagen. Ook kan het openbaar vervoer volgeladen zijn met Chinese arbeiders die terug gaan naar hun familie op het platteland. Dit speelt vooral tijdens Chinees Nieuwjaar. Rond 1 mei en 1 oktober hebben veel Chinezen vakantie. Ook in deze periode zal vervoer voller zijn en het aantal beschikbare accommodaties beperkt. Bij verscheidene bezienswaardigheden zal het bezoekers aantal dan tevens hoog zijn. Chinees nieuwjaar is het belangrijkste feest in China. Vlak daarna wordt het Lantaarn festival gevierd. Er worden dan verschillende leeuwen- en drakendansen en optochten opgevoerd. Huizen zijn versierd met een groot aantal Lantaarns wat een prachtig gezicht geeft. Gravenfestival is een festival waar begraafplaatsen worden bezocht als eerbetoon aan de voorouders. Een ander belangrijk feest is het drakenboot festival waar wedstrijden worden gehouden met drakenboten. Bij de viering van hongerige geesten worden papieren geschenken door allerlei vuurtjes in de straten verbrand om op die manier de geesten te tevreden te houden. Het traditionele oogstfestival, het Maanfestival, wordt gevierd met het eten van maankoeken. Deze lekkernij is in de vorm van de maan en heeft een zoute of zoete vulling.

8 januari Verlichting van Boeddha
31 januari Chinees Nieuwjaar
4 februari Li Chu'un
6 februari Yan Yat
8 februari Verjaardag van de Jade Keizer
14 februari Lantaarnfestival
19 maart Verjaardag Kwan Yin
5 april Gravenfeest
4 mei Nationale jongerendag
6 mei Geboorte van Boeddha
2 juni Drakenbootfestival
2 augustus Chinese Valentijnsdag
10 augustus Hongerige Geesten
8 september Chinees Maanfeest
20 september Geboortedag van Confucius
1 oktober Stichting van de Volksrepubliek China
2 oktober Chung Yeung
22 december Winterzonnewende

Fooien China
Tijdens uw vakantie China zult u wellicht af en toe een tip willen geven. Het geven van een tip is heel gebruikelijk in de toeristische branche in China. Er zal niet direct om gevraagd worden, maar onder andere het hotelpersoneel en de gidsen verwachten wel een fooi. Het basissalaris van een gids is laag en zij verdienen vooral aan de tips van toeristen en commissies. In de toeristische restaurants verwacht men een fooitje terwijl in de simpelere restaurants het nog vrij ongebruikelijk is. Taxi chauffeurs hoeven geen fooi. Vaak hebben zij een sticker op hun dashboard geplakt waarop staat aangegeven dat er naar boven wordt afgerond of dat er vanwege brandstoftoeslag een extra yuan wordt gerekend. 

Tijden China
China ligt in verschillende tijdzones. Echter wordt alleen de tijdzone van Beijing aangehouden. Het tijdverschil tussen China en Nederland is in de winter zeven uur en in de zomer zes uur later. Overheidsgebouwen en banken hebben over het algemeen dezelfde openingstijden als in Nederland. De meeste winkels zijn dagelijks geopend van 9.00 tot 21.00 uur. Avondmarkten en kleine winkeltjes vol met snuisterijen zijn soms zelfs nog later geopend. ’s Middags wordt er nog wel eens een pauze van enkele uren ingelast.

Kleding China
Westerse kleding is in China aan de orde van de dag. Echter bij het bezoeken van tempels wordt het op prijs gesteld dat schouders en benen tot en met de knie bedekt zijn. Schoenen moeten uit en hoeden of petten af. Een tip is om gemakkelijke schoenen(instappers) aan te trekken bij een tempeltour zodat u geen gedoe zal hebben met het aan en uit doen van uw schoenen. Pas uw kledingkeuze aan naar het gebied en het seizoen dat uw tijdens China vakantie bezoekt. Zomers wordt dunne en lichte kleding aangeraden. ’s Avonds, maar ook in ruimtes met grote airconditioners, kan het dan ook prettig zijn om een dunne trui of vest mee te hebben. In de winter of in de bergen is het verstandig om dikkere kleding mee te nemen.

Communicatie China
Internationaal bellen in China is erg duur. De verbinding is de afgelopen jaren enorm verbeterd. Er zijn tevens telefoonkaarten waarmee u goedkoper internationaal kan bellen. Deze kunt u kopen in winkels waar ook telefoons worden verkocht.  Een beter alternatief zijn de internetcafés die overal te vinden zijn. Ook in de kleine dorpjes. Hier kunt u tijdens uw China reizen Skypen met het thuisfront. Soms wordt het paspoort gecontroleerd om te kunnen internetten.

Elektriciteit China
De netspanning is in China 220 volt. Vaak zijn er gewoon stekkers met een pin, waar Nederlandse spullen ook in kunnen worden gestopt. Een wereldstekker blijft handig om mee te nemen. Stroomstoringen komen maar in beperkte mate voor. Een zaklamp wordt altijd aangeraden om mee te nemen. Vooral in nachttreinen kunnen ze van pas komen.

Fotografie China
Tijdens uw vakantie China komt u op plekken die zicht uitstekend lenen voor het schieten van mooie foto’s. Vraag voor het fotograferen van mensen wel altijd om toestemming. De meeste mensen vinden het geen probleem. Chinezen maken ook graag foto’s van elkaar. Ook worden toeristen interessant bevonden voor het maken van foto’s. Kijk vooral niet op wanneer mensen u vragen om op de foto te gaan. Van militairen objecten zoals kazernes, controleposten en vliegvelden is het verboden om foto’s te maken.

Gezondheid China
Hoewel er voor China op dit moment geen inentingen gelden, worden ze vaak wel aanbevolen. Hoeveel en welke vaccinaties u nodig heeft, hangt af van de soort reis en het gebied dat u bezoekt tijdens het reizen in China. Voordat u naar China gaat is het verstandig om contact op te nemen met een reisdokter. Het is handig om een kleine reisapotheek mee te nemen naar China met daarin pleisters jodium, gaasjes en middelen tegen koorts, verstopping, diarree, reis- of zeeziekte, insectenbeten en zonnebrand. Verder vitaminetabletten, ORS zout, Oral Rehydration Salts, tegen uitdroging, een thermometer, muggenrepellent (DEET) en voor de hygiëne onderweg een flesje desinfecteer gel en ontsmettingsdoekjes. Ook is het handig om, indien in bezit, het gele vaccinatie boekje en internationale verzekeringspas mee te nemen. Voor sommige medicijnen heeft u een Engelstalige medische verklaring nodig.

Het is verstandig om preventieve maatregelen te nemen om ziektes te voorkomen. Zo kunt u bij aankomst het beste de tijd nemen om te acclimatiseren en voorzichtig te zijn met de felle zon. Zoek de schaduw op of draag een hoofddeksel en zorg dat u voldoende drinkt. Kraanwater is niet drinkbaar. Bij echte nood wordt geadviseerd om gebruikt te maken van ziekenhuizen in de groten steden als Beijing, Guangzhou, Huangzou, Shanghai of Xiamen. Omdat hier veel buitenlanders wonen zijn hier ook speciale afdelingen ingericht voor buitenlanders. Voor minder ernstige aandoeningen kunt u tijdens uw vakantie China gewoon naar een lokaal ziekenhuis gaan. Wel is het verstandig om iemand mee te nemen die Engels en Chinees spreekt omdat je voor verschillende handelingen tussendoor moet betalen en u van hot naar her wordt gestuurd. Niet overal wordt er goed Engels gesproken.

Veiligheid China
China is bestempeld als een van de veiligste landen ter wereld om rond te reizen. Ook voor vrouwen. Echter is er een toename van de kleine criminaliteit in China. Let altijd goed op uw spullen. Vooral in de grote steden en plekken waar het extra druk is zoals bij stations, markten en attracties kunnen zakkenrollers op de loer liggen.


© 2024 adventuresglobe.nl - alle rechten voorbehouden - Algemene voorwaarden - Copyright
KVK NL: 51355043 0000 - Alle prijzen zijn inclusief BTW.