Vakantie Vietnam Reizen - Vietnam

Vakantie Reizen Vietnam

Hier vindt u veel informatie voor uw Vakantie Reizen Vietnam. Ook treft u hier enkele voorbeelden van prachtige rondreizen, bouwstenen en excursies. Voor de diverse reizen kan er gekozen worden uit vele verschillende hotels en programma's. Op deze manier kunt u uw eigen vakantie naar Vietnam zelf samenstellen of u kunt zich laten inspireren en kiezen voor een 'op maat' programma geheel afgestemd op uw eigen specifieke wensen.

Bij onze Vietnam reizen kunt u kiezen voor een totaal pakket, maar ook voor losse onderdelen als bouwstenen, excursies of tickets. Adventures Globe is specialist voor verre reizen naar Vietnam, individueel of in kleine groep, maar altijd afgestemd op uw eigen wensen. Uw eigen Vietnam reis moet een fantastische ervaring en herinnering worden en daar kunt u bij ons van op aan!

Kies uw bestemming en reistype uit ons totale productaanbod en vraag via enkele eenvoudige stappen via onze website, gemakkelijk en snel een gratis offerte aan voor uw droomreis!

Algemeen Vietnam
Vietnam kent een roerig verleden. Het land is het strijdtoneel geweest voor verschillende oorlogen met diverse grootmachten. Aan het begin van deze eeuw was het land nog nauwelijks toegangkelijk voor toeristen, maar daarin is snel verandering gekomen. De totale kustlijn van Vietnam is maar liefst 2500 kilometer lang en loopt van de Golf van Tonkin naar de Golf van Thailand. Vanwege de uitgestrektheid en de klimatologische verschillen kent het land een grote verscheidenheid van flora en fauna. De nationale bloem is de rode lotus. Vietnam biedt een prachtige natuur, mooie stranden en enerverende cultuur. De prachtige vakantie reizen door Vietnam met Adventures Globe staan garant voor een fantastische reisbelevenis!

Cultuur Vietnam
In Vietnam lijkt men op het eerste gezicht nogal ongedwongen met elkaar om te gaan, maar schijn bedriegt. Vaak stellen Vietnamezen elkaar, maar ook buitenlanders, schijnbare beleefdheidsvragen waarmee men probeert om gezinssituatie, financiële gesteldheid, afkomst en uiteindelijk rangorde te bepalen. Die rangorde is belangrijk om het gepaste gedrag ten opzichte van die ander vast te stellen. Zo dienen jongeren zich met respect ten opzichte van ouderen te gedragen Hetzelfde geldt voor vrouwen ten opzichte van mannen, leerlingen ten opzichte van leraren en in het algemeen voor lager geplaatsten ten opzichte van hoger geplaatsten. Een Vietnamees gaat het liefst conflicten uit de weg en probeert ten koste van alles onenigheid te voorkomen. Onenigheid leidt tot verstoring van harmonie en verlies van waardigheid. Een Vietnamees kan daarom uit beleefdheid wel eens ‘ja’ zeggen op iets waarop hij ‘nee’ bedoelt. Dit leidt dan weer makkelijk tot misverstanden tussen Vietnamezen en buitenlanders. Ruzie maken heeft echter geen zin, want iemand die ruzie maakt, daalt in achting in de ogen van een Vietnamees en verliest aan respect. Praat daarom altijd rustig, uw stem verheffen heeft hier een averechtse uitwerking.

Bevolking Vietnam
Er wonen ongeveer 93 miljoen mensen in Vietnam. Het land is daarmee een van de volkrijkste landen van Azie. De hoofdstad is Hanoi, met ongeveer 6,5 miljoen inwoners. De grootste stad van Vietnam is Ho Chi Minh, voorheen Saigon, met een bevolking van ongeveer 7 miljoen inwoners. De etnische Vietnamezen vertegenwoordigen meer dan 85% van de bevolking. Zij spreken een Annamese Muongtaal. Er zijn ongeveer 50 minderheidsgroepen in de hooglanden, waaronder de Muong, Tai, Hmong, Dao, Sedong, Jarai, Bahnar, Rhade en de Cham. Er is een significante groep Cambodjanen, Khmer Krom genaamd, dichtbij de Cambodjaanse grens en bij de monding van de Mekong. Er zijn grote aantallen Chinezen in de stedelijke centra.

Religie Vietnam
De belangrijkste religies in Vietnam zijn boeddhisme, confucianisme en taoïsme. Deze zijn vermengd geraakt met animisme, voorouder- en geestenverering en min of meer samengesmolten tot één geloof. Men noemt zich dan nog wel boeddhist of taoïst, maar in de praktijk is die scheidslijn moeilijk te trekken. In de boeddhistische tempels treft men dan ook een mix van Boeddha’s, hindoeïstische swastika's, taoïstische symbolen als yin en yang en voorouderbeelden. Een interessante religie in Vietnam is Cao Dai of het Caodaisme. Cao Dai betekent letterlijk ‘hoge toren’. De religie is in 1926 tot stand gebracht in Tay Ninh, door de Vietnamese stichter Ngo Minh Chieu. Het is een poging om de ideale religie te creëren van de Noord- en Zuid-Vietnamese religies voor de hereniging. Het resultaat is een mengelmoes van Boeddhisme, Islam, Confucianisme, Taoïsme, Vietnamees spiritualisme en Christendom. In de Mekong Delta en Tay Ninh provincie is dit geloof het sterkst vertegenwoordigd. Er zijn op het moment zo’n 3 miljoen volgelingen van het Caodaïsme.

Taal Vietnam
Het Vietnamees is een toontaal waarin woorden een betekenis krijgen afhankelijk van de toon waarop het wordt uitgesproken. Vietnamees wordt geschreven met het Latijnse alfabet, de accenttekens boven letters geven daarbij de hoogte van de toon aan. In Vietnam worden er ook nog verschillende dialecten gesproken. Vaak spreken jongeren Engels, terwijl ouderen ook nog wel Frans spreken.

Feesten Vietnam
Zoals in de meeste landen in Azië gebruikt men in Vietnam van oudsher de maankalender. Vele feestdagen zijn daarom gebaseerd op de maancyclus. Hierdoor valt het Vietnamese Nieuwe Jaar, Têt, op wisselende data, ergens tussen medio januari en medio februari. Het openbare leven in Vietnam ligt rond Têt grotendeels stil en publieke dienste en banken zijn gesloten. Andere nationale feestdagen die wel op vaste dagen vallen zijn Bevrijdingsdag op 30 april en Onafhankelijkheidsdag op 2 september.

Tijden Vietnam
De klok in Vietnam loopt in de winter zes uur voor op de onze en in de zomer vijf uur. Overheidsinstellingen, banken, postkantoren en andere publieke diensten zijn over het algemeen geopend van 9.00 tot 12.00 en van 14.00 tot 17.00. Winkels en restaurants zijn meestal zeven dagen per week geopend tot 20.00 of 21.00.

Kleding Vietnam
In Vietnam kleden mensen zich overwegend onopvallend en informeel, maar wel altijd in nette en schone kleding. De traditionele kleding van Vietnam is de áo dài, een tweedelige combinatie van broek en een lange blouse met een diepe zijsplit tot het middel. Tegenwoordig wordt dit alleen nog door vrouwen gedragen. Buiten het strand en het zwembad wordt het dragen van een korte broek of shorts niet netjes gevonden. Voor een bezoek aan een pagode of kerk moeten armen en benen bedekt zijn, voorts met blote voeten en zonder bedekking van het hoofd. Vanwege het tropische klimaat is dunne en lichte kleding erg prettig. In de bergen in het noorden is het aanmerkelijk kouder dan in het zuiden en is het handig om wat warmere kleding mee te nemen als sweatshirt of trui.

Communicatie Vietnam
Bellen of het gebruik van internet kan in de steden en toeristenplaatsen in Vietnam. Op heel afgelegen plaatsen en in kleine dorpjes is dit lastiger. Bellen naar het thuisfront kan tijdens de Vietnam vakantie of Vietnam rondreis vanuit het hotel, een postkantoor of met de mobiel. Het landnummer of de internationale toegangscode voor Nederland is 0031 en voor België is 0032. Het landnummer voor Vietnam is 0084. Voor locale gesprekken is het voordelig om een locale simkaart te kopen. Internet is beschikbaar in de meeste hotels en winkelcentra, maar de verbindingssnelheid is veelal een stuk lager dan in Nederland.

Elektriciteit Vietnam
De netspanning is in Vietnam 220 volt. Stekkers met twee ronde pinnen zonder aarde passen vaak, maar soms is er een adapter nodig voor oudere modellen stopcontacten. Op veel locaties komen regelmatig stroomonderbrekingen voor.

Fotografie Vietnam
Tijdens de Vietnam vakantie of Vietnam rondreis komt u op vele plekken om mooie foto’s te maken, zoals van gebouwen, de natuur en mensen. Vraag voor het fotograferen van mensen wel altijd om toestemming. Voor het poseren op foto’s verwachten bergstammen en etnische minderheden wel een kleine vergoeding. Het maken van foto’s van strategische objecten zoals vliegvelden, bruggen ,zendmasten en kazernes is niet toegestaan. Militairen en politieagenten kan men ook beter maar niet fotograferen.

Gezondheid Vietnam
Hoewel er voor Vietnam op dit moment geen inentingen gelden, worden ze vaak wel aanbevolen. Hoeveel en welke vaccinaties u nodig heeft, hangt af van het soort reis en het gebied dat u bezoekt tijdens het reizen in Vietnam. Voordat u naar Vietnam gaat is het verstandig om contact op te nemen met een reisdokter. Het is handig om een kleine reisapotheek mee te nemen naar Vietnam met daarin jodium, pleisters, gaasjes en middelen tegen koorts, diarree, verstopping, reis- of zeeziekte, insectenbeten en zonnebrand. Verder vitaminetabletten ORS zout, Oral Rehydration Salts, tegen uitdroging, een thermometer en voor de hygiëne onderweg een flesje desinfecteer gel en ontsmettingsdoekjes. Ook is het handig om, indien in bezit, het gele vaccinatie boekje en internationale verzekeringspas mee te nemen. Dokters en apothekers vindt u voornamelijk in de grote steden. De medische zorg hiervan en van ziekenhuizen ligt onder de westerse maatstaven. Het is verstandig om preventieve maatregelen om ziekte te voorkomen. Zo kunt u bij aankomst het beste de tijd nemen om te acclimatiseren en voorzichtig zijn met de felle zon. Zoek de schaduw op of draag een hoofddeksel en zorg dat u voldoende drinkt.

Veiligheid Vietnam
Zoals de meeste landen in Azië is Vietnam een bijzonder veilig land om te reizen. Het is wel altijd raadzaam om goed op uw spullen te letten.


© 2024 adventuresglobe.nl - alle rechten voorbehouden - Algemene voorwaarden - Copyright
KVK NL: 51355043 0000 - Alle prijzen zijn inclusief BTW.