Vakantie Thailand Reizen - Thailand

Vakantie Reizen Thailand

Hier vindt u veel informatie voor uw Vakantie Reizen Thailand. Ook treft u hier enkele voorbeelden van prachtige rondreizen, bouwstenen en excursies. Voor de diverse reizen kan er gekozen worden uit vele verschillende hotels en programma's. Op deze manier kunt u uw eigen vakantie naar Thailand zelf samenstellen of u kunt zich laten inspireren en kiezen voor een 'op maat' programma geheel afgestemd op uw eigen specifieke wensen.

Bij onze Thailand reizen kunt u kiezen voor een totaal pakket, maar ook voor losse onderdelen als bouwstenen, excursies of tickets. Adventures Globe is specialist voor verre reizen naar Thailand, individueel of in kleine groep, maar altijd afgestemd op uw eigen wensen. Uw eigen Thailand reis moet een fantastische ervaring en herinnering worden en daar kunt u bij ons van op aan!

Kies uw bestemming en reistype uit ons totale productaanbod en vraag via enkele eenvoudige stappen via onze website, gemakkelijk en snel een gratis offerte aan voor uw droomreis!

Algemeen Thailand
Thailand is ontstaan uit strijd tussen verschillende Thaise koninkrijken, waarbij eerst het Koninkrijk Sukhothai de overhand had en later werd opgevolgd door het Koninkrijk Ayutthaya. Deze koninkrijken werden constant bedreigd door de rivaliserende Birmeese en Lao staten. Europese koloniale mogendheden vormden nadien een bedreiging in de 19e eeuw en het begin van de 20e eeuw. Thailand wist echter als enige land in Zuidoost-Azië kolonisatie te voorkomen. Na het einde van de absolute monarchie in 1932 werd Thailand zestig jaar lang vrijwel voortdurend bestuurd door een militaire dictatuur. In de jaren 90 werd er een een parlementaire democratie gevestigd. De economie bloeide op door industrie en toerisme. Thailand kent culturele, natuurlijke en culinaire hoogtepunten en natuurlijk zeer fraaie stranden. De prachtige vakantie reizen door Thailand met Adventures Globe staan garant voor een fantastische reisbelevenis!

Cultuur Thailand
Thailand staat bekend als het 'Land van de glimlach'. De glimlach is een teken van vriendelijkheid of blijdschap. De glimlach kan ook vele andere emoties maskeren, bijvoorbeeld verlegenheid, verdrietigheid of boosheid. Mensen begroeten elkaar met de traditionele ‘wai’, waarbij de handpalmen tegen elkaar worden gehouden en voor het gezicht worden gebracht, met daarbij een lichte knik met het hoofd. Het is tevens een teken van respect voor elkaar. Meningsverschillen tussen mensen in Thailand worden zelden openlijk getoond. Boos worden of het geduld verliezen in het openbaar betekent namelijk 'gezichtsverlies'. Confrontaties worden uit de weg gegaan, om zichzelf en anderen niet in verlegenheid te brengen. Directe kritiek wordt als een persoonlijke belediging gezien. Ook het uiten van andere emoties als blijdschap of genegenheid is veel subtieler dan waar we in Nederland aan gewend zijn. In Thailand bestaat er veel eerbied voor de koning en de Koninklijke Familie. De koning en zijn vrouw staan symbool voor wijsheid, goedheid en liefde. Overal treft men daarom portretten van het koningspaar. Op openbare spot of kritiek op de Koninklijke Familie staan zware straffen.

Bevolking Thailand
In Thailand wonen ongeveer 65 miljoen mensen. De meeste mensen wonen in de omgeving van de grote steden. Bangkok is de dichtstbevolkte stad van Thailand met zes miljoen inwoners. De huidige bevolking bestaat voor 95,9% uit Thai die zich in de 13e eeuw in dit gebied vestigden. De Midden-Thai, Siamezen, vormen de grootste groep en wonen op de centrale vlakte en in de delta van de rivier de Chao Phraya. De Zuid-Thai, Thai Pak Tai, de Noord-Thai en de Lao vormen andere grote Thaise bevolkingsgroepen.

Religie Thailand
Verreweg het grootste deel van de bevolking, zo’n 95% is boeddhist. De rest zijn volgers van Animisme, Islam, Hindoeïsme, Taoïsme en Confucianisme. Het Boeddhisme neemt een belangrijke plaats in het dagelijks leven. Heel streng in de leer zijn de meesten niet, maar wel toegewijd. Men gaat regelmatig naar tempel, doneert eten of andere zaken aan de monniken en heeft in zijn huis een altaar voor Boeddha. Tijdens religieuze feestdagen en festivals komt de belijdenis het sterkst naar voren. Veel mensen in Thailand geloven in geesten en hangen het Animisme aan. Hangers en amuletten met beeltenissen van Boeddha brengen geluk of beschermen tegen kwade invloeden. Bij elk huis of gebouw staat wel een geestenhuisje, een miniatuurhuisje in de vorm heeft van een kleine tempel. De vormen een onderkomen voor de geesten die daar wonen. Om de geesten tevreden te houden, worden er voedseloffers gebracht of kransen gehangen, zodat ze niet boos worden en onheil brengen.

Taal Thailand
De Thaise taal is een tonale taal, waarbij eenzelfde woord verschillende betekenissen krijgt afhankelijk van de toon waarmee het wordt uitgesproken. De Thai spreken overwegend zacht en beleefd. De achtervoegsels khaa voor vrouwelijke sprekers en khrab voor mannelijke sprekers zijn speciale beleefdheid woorden Tijdens de rondreis Thailand kun men in de meeste hotels en winkels wel met Engels terecht. Het is handig om een kaartje mee te nemen met de hotelnaam in het Thai want veel taxichauffeurs kunnen geen Engels lezen of verstaan.

Feesten Thailand
De feesten die men in Thailand viert zijn vaak verbonden met het koningshuis of het boeddhisme, of hebben te maken met de seizoenen. Sommige van deze feesten zijn verbonden aan de stand van de maan zodat de data ieder jaar anders zijn.

januari 1 Nieuwjaarsdag
maart 1 Makha Puja Day (nieuwe maan)
april 6 Chakry Day (geboortedag van de Chakri Dynastie)
april 13-15 Songkran Day (waterfestival)
mei 1 Dag van de Arbeid
mei 5 Kroningsdag koning Bhumibol
mei 29 Visakha Puja Day
juli 27 Asalha Puja Day
juli 28 Buddhist Lent Day
augustus 12 Verjaardag van koningin Sirikit
oktober 23 Chulalongkorn Day (sterfdag koning Chulalongkorn)
december 5 Verjaardag van koning Bhumibol
december 10 Constitution Day
december 31 Oudejaarsdag

Fooien Thailand
Het geven van een fooi in hotels, restaurants en taxi’s in Thailand is gebruikelijk. In hotels kan er afhankelijk van de verleende dienst een fooi worden gegeven tussen de 10 tot 50 Baht. In restaurants laat men gewoonlijk de munten van het wisselgeld achter als fooi. Bij een taxi rit wordt de ritprijs vaak naar boven afgerond of iets extra’s gegeven. Ook de gids wordt erg blij van wat tipgeld. Wanneer u fooi geeft, houdt er tijdens uw Thailand vakantie rekening mee dat een gemiddeld Thais dagloon omgerekend slechts enkele euro 's bedraagt.

Tijden Thailand
Het tijdsverschil tussen Thailand en de is in de winter zes uur en in de zomer vijf uur. Overheidsinstellingen, banken en andere publieke diensten zijn over het algemeen geopend van 9.00 tot 17.00. Winkelcentra en restaurants zijn meestal tot 22.00 open. Op veel plaatsen zijn er avondmarkten waar men vaak tot in de nacht terecht kan voor allerlei artikelen en natuurlijk eten en drinken.

Kleding Thailand
In Thailand worden mensen in eerste instantie beoordeeld op hun uiterlijk. Nette kleding geeft de indruk met nette mensen te maken te hebben. Buiten het strand en het zwembad wordt het dragen van een korte broek of shorts als niet netjes gezien. Bij het bezoeken van tempels moeten armen en benen bedekt zijn en verder op blote voeten en zonder hoed of pet. Vanwege het tropische klimaat is dunne en lichte kleding erg prettig. ’s Avonds, maar ook in ruimten met grote airconditioners kan het prettig zijn om een dunne trui of sweatshirt mee te hebben.

Communicatie Thailand
Bellen of het gebruik van internet kan bijna overal in Thailand. Op heel afgelegen plaatsen kan het lastig zijn, maar in de buurt van steden of dorpen is het meestal geen probleem. Bellen naar het thuisfront kan tijdens de Thailand vakantie of Thailand rondreis vanuit het hotel, een telefooncel of telefoonshop of met de mobiel. Voor locale gesprekken, maar vaak ook internationale, is het voordelig om een locale simkaart te kopen bij een supermarkt of minimarkt zoals bijvoorbeeld de 7-Eleven. Internet is beschikbaar in de meeste hotels, restaurants, cafés zoals bijvoorbeeld Starbucks en winkelcentra.

Elektriciteit Thailand
De netspanning is in Thailand 220 volt. Stekkers met twee ronde pinnen zonder aarde passen vaak, maar soms is er een adapter nodig voor oudere modellen stopcontacten.

Fotografie Thailand
Thailand is een mooi land om foto’s te maken, van mooie tempels, de natuur maar ook de mensen. Vraag voor het fotograferen van mensen wel altijd om toestemming. Voor het poseren op foto’s verwachten bergstammen en etnische minderheden wel een kleine vergoeding. Van militairen objecten zoals kazernes, controleposten en vliegvelden is het verboden om foto’s te maken.

Gezondheid Thailand
Hoewel er voor Thailand op dit moment geen inentingen gelden, worden ze vaak wel aanbevolen. Hoeveel en welke vaccinaties u nodig heeft, hangt af van het soort reis en het gebied dat u bezoekt tijdens het reizen in Thailand. Het is handig om een kleine reisapotheek mee te nemen naar Thailand met daarin jodium, pleisters, gaasjes en middelen tegen koorts, diarree, verstopping, reis- of zeeziekte, insectenbeten en zonnebrand. Verder vitaminetabletten ORS zout, Oral Rehydration Salts, tegen uitdroging, een thermometer en voor de hygiëne onderweg een flesje desinfecteer gel en ontsmettingsdoekjes. Ook is het handig om, indien in bezit, het gele vaccinatie boekje en internationale verzekeringspas mee te nemen. Voor sommige medicijnen heeft u een Engelstalige medische verklaring nodig. Dokters en apothekers vindt u op vele plaatsen. De medische zorg hiervan en van ziekenhuizen voldoet aan westerse maatstaven. Het is altijd verstandig om preventieve maatregelen te nemen om ziekte te voorkomen. Zo kunt u bij aankomst het beste de tijd nemen om te acclimatiseren en voorzichtig zijn met de felle zon. Zoek de schaduw op of draag een hoofddeksel en zorg dat u voldoende drinkt.

Veiligheid Thailand
Zoals de meeste landen in Azië is Thailand een bijzonder veilig land om te reizen. Het is wel altijd raadzaam om goed op uw spullen te letten.


© 2024 adventuresglobe.nl - alle rechten voorbehouden - Algemene voorwaarden - Copyright
KVK NL: 51355043 0000 - Alle prijzen zijn inclusief BTW.