Hoofdstad Indonesië Steden

Hoofdstad Indonesië en andere Indonesië steden

Hier vindt u specifieke informatie over de hoofdstad van Indonesië, Jakarta en andere interessante steden in Indonesië.

Jakarta
Jakarta is de hoofdstad van Indonesië. Jakarta is niet alleen de hoofdstad van Indonesië, maar ook de regeringszetel. De hoofdstad van Indonesië ligt op de noordwestkust van Java. In 2014 stond het inwonersaantal van Jakarta op ongeveer 9.769.000.  Jakarta is het economische, culturele en politieke centrum van het land Indonesië. Daarnaast i s Jakarta ook de grootste metro van het zuidoosten van Azië. Jakarta kent een geschiedenis met meerdere namen. Sunda Kelapa was eerst de naam van de hoofdstad Jakarta, dit was van het jaar 397 tot 1527, vervolgens kreeg de stad de naam ‘Jayakarta’ van 1527 tot 1619, daarna kwam de naam ‘Batavia’  van 1619 tot 1942. In 1942 tot 1972 heette het Djakarta en sinds 1972 kreeg het de huidige naam Jakarta. In Jakarta zijn erg veel bekende bouwwerken en winkelcentra te vinden. Zo beschikt Jakarta over een groot aantal overdekte winkelcentra.

Surabaya
Surubaya is de hoofdstad van Oost-Java en ligt aan de monding van de Mas. Dit is een rivier gelegen aan de noordkust van het eiland en is tevens ook een erg belangrijke havenstad. De stad is de op een na grootste stad van Indonesië. Surabaya biedt u een rijke geschiedenis aan en unieke bezienswaardigheden. Daarnaast kunt u in Surabaya ook genieten van de heerlijke gerechten. De bevolking in Surabaya bestaat uit verschillende etnische groepen. Zo zijn er naast Javanen, ook Madoerezen, etnische Chinezen en Joden te vinden. Surubaya is een zeer multiculturele stad bestaande uit Maleiers, Chinezen, Filipijnen, Arabieren, Europeanen en Indiërs. Ondanks het feit dat Surubaya geen populaire toeristische bestemming is, zijn er genoeg bezienswaardigheden te vinden in de stad. Zo vindt u er bijvoorbeeld de grootste dierentuin van Zuidoost-Azië: Surubaya Zoo.

Makassar
Makassar is met ruim 1 miljoen inwoners een van de grootste Indonesische steden. In Makassar wonen veel Chinese Indonesiërs die er tempels en winkels hebben gebouwd. De stad was een belangrijke zeehaven en politieke macht van Sulawesi in de 16e eeuw, nu nog steeds. Er is erg veel te doen in deze grote stad. Zo is er een groot aantal musea en bezienswaardigheden te vinden in Makassar. Enkele bezienswaardigheden zijn bijvoorbeeld het historische Fort Rotterdam en de La Galigo musea. Op het eerste gezicht lijkt Makassar een erg drukke en chaotische stad, maar dit valt nog mee. De koloniale gebouwen geven u het gevoel van de Hollandse glorie.

Bandung
Bandung is de hoofdstad van West-Java, een provincie die zich bevindt op Java. De stad is de informele hoofdstad van de dominante bevolkingsgroep in West-Java, die ook wel bekend staan als de Soedanezen. Er wordt in Bandung niet alleen Indonesisch gesproken, maar ook Soedanees. De bevolking in Bandung bestaat uit ongeveer 2,4 miljoen mensen (2010).

Medan
Medan is de hoofdstad van de provincie Noord-Sumatra en bevindt zich rond een riviermonding. De bevolking van Medan bestaat uit Chinezen, Sumatranen, Atjehers en Maleiers. Er wonen ruim 3 miljoen mensen in Medan. Medan is dan ook een van de grootste steden van Indonesië. In Medan komt u veel verschillende Nederlandse kenmerken tegen, zoals de lange straten, de grote gebouwen en huizen die gebaseerd zijn op typisch Nederlandse ontwerpen. Ook vindt u er zelfs borden met Nederlandse namen. Dit komt omdat de Nederlandse kolonisten hier een grote stempel hebben gedrukt tijdens de snelle ontwikkelingen van de stad in de 19e eeuw. Door de verschillende bevolkingsgroepen wordt Medan ook wel de ‘food-capital’ genoemd. Er zijn hier namelijk veel diverse traditionele gerechten te vinden.

Malang
90 kilometer ten zuiden van Surabaya ligt de stad Malang, ook wel bekend als het Parijs van het oosten van Java. Malang is een relatief drukke stad, maar het ziet er toch vrij netjes uit. Zo zien de straatjes er opgeruimd uit. Er heerst een milde klimaat en u komt er mooie fruitvelden tegen. Net zoals in Medan zijn ook in Malang veel koloniale huizen te vinden. Malang was in de 18e eeuw een Nederlandse nederzetting. U zult hier nog genoeg architectuur uit die tijd tegenkomen, zoals gebouwen als de Balai Kota. Rond het alun-alun plein vindt u een bruisende stadsleven met prachtige gebouwen. U kunt er natuurlijk ook andere dingen doen naast het bezoeken van bezienswaardigheden. Zo kunt u er winkelen voor mooie prijzen. Ook zijn er in Malang veel markten te vinden, zoals de Pasar Besar en de Pasar Bunga.

Yogyakarta
Yogyakarta, oftewel Yogya, is de culturele stad in het midden van de Indonesische eiland Java. Van 1945 tot 1950 was de stad de regeringszetel van de Republiek Indonesië Dankzij de goede steun van de vorsten hebben Javaanse kunstvormen zich in Yogyakarta tot een hoog niveau kunnen ontwikkelen. De stad ligt aan de voet van de Gunung Merapi en bestaat uit ongeveer 512.000 inwoners. Yogyakarta is een echte studentenstad. In de stad zijn veel universiteiten, hogescholen, bibliotheken en een groot aantal musea te vinden. Vandaar zijn er ook genoeg cafés, restaurants en uitgaansgelegenheden te vinden om de jongeren te voorzien van plezier.

Terug naar de algemene Vakantie Indonesië Reizen pagina.


© 2024 adventuresglobe.nl - alle rechten voorbehouden - Algemene voorwaarden - Copyright
KVK NL: 51355043 0000 - Alle prijzen zijn inclusief BTW.