Inschrijven nieuwsbrief

Abonneer u op de nieuwsbrief van Adventures Globe voor de actuele aanbiedingen en laatste nieuws.


Orang Oetan & Sumatra Ontdekking Reis

Orang Oetan & Sumatra Ontdekking Reis


U kunt ons bellen 010 7509858 of mailen, openingstijden Ma t/m Vr 10.00 tot 20.00 en Za & Zo 12.00 tot 17.00.


Een verbazingwekkende diversiteit wordt gevonden op het eiland Sumatra. Met haar geografische ligging op een van de belangrijkste handelsroutes van Azië was het, soms onvrijwillig, gastheer van Arabische, Indische, Nederlandse, Britse, Japanse en Portugese zeelieden en handelaren. Medan in het noorden van het eiland werd een vroeg handelscentrum van Azië. Vandaag de dag is Medan het uitgangspunt voor uitstapjes naar alle uithoeken van Sumatra. Een opmerkelijke bestemming is het majestueuze Lake Toba met het schilderachtige eiland Samosir in het midden. Diverse stammen als de Batak, Minangkabau en Kubu leven hier als een met de natuur. Het landschap wordt gedomineerd door de bergachtige gebieden van Sumatra, met rustieke watervallen, rokende vulkanen en tropische regenwouden. De verschillende nationale parken maken ontmoetingen mogelijk met bijzondere dieren zoals de Orang Oetan. Ontdek de wereld met reizen zoals u dat wilt bij Adventures Globe.


Prijs v.a. € 320,00 p.p.

Reis categorie

Type: Bouwstenen
Land: Indonesië


Keuzes voor optionele tours kunt u tijdens de boeking aan Adventures Globe doorgeven. U kunt uw vakantie ook aanvullen met extra bouwstenen. De prijs is per persoon, exclusief internationale vlucht en geldt op basis van minimale deelname van drie personen. Op u verzoek kunnen we natuurlijk een passende internationale vlucht aanbieden.

Dag 1: Medan - Bukit Lawang

Aankomst op Polonia vliegveld, het vliegveld van Medan in het bergland van Berastagi. Medan is de hoofdstad van de provincie Noord-Sumatra en is derde grootste stad van Indonesië. U wordt opgewacht door onze gids en gaat op weg naar het hotel in Bukit Lawang. Onderweg stop u bij een krokodillenfarm en diverse plantages voor rubber en palmolie. Check in bij Bukit Lawang Cottage.

Dag 2: Bukit Lawang - Berastagi (O/-/-)

Na het ontbijt wandelen we langs de rivier die we vervolgens oversteken in een traditionele kano om de Orang Oetan te kunnen zien. Na de eerste ontmoeting met dit dier hebt u de gelegenheid de flora en fauna in de nationale park verder te bekijken. Na middag gaat u richting Berastagi. Onderweg stoppen we bij de Sambahe rivier en bezoeken we een dorp van de Karo Batak en de groenten- en fruitmarkt in Berastagi. Overnachting in het Grand Mutiara.

Dag 3:  Berastagi – Parapat: Permatang Parba – Sipisopiso waterval (O/-/-)

Na het ontbijt reizen we richting Parapat. Onderweg stoppen we in de plaats Permatang Purba, waar u het paleis van Simalangan Batak bezoekt. Dit imposante paleis rust op 20 pijlers van teak en is een voorbeeld van de architectuur van de Batak. Rijk versierde huizen en graanopslag geven een indruk van de pracht en praal van dynastieën uit het verleden. Daarna bezoekt u Sipisopiso waterval, deze indrukwekkende waterval opent een panoramisch uitzicht op het majestueuze Lake Toba. Daarna checkt u in bij Tabo Cottage Samosir.

Dag 4: Parapat: Tomak – Simanindo (O/L/-)

Na het ontbijt volgt de oversteek naar het eiland Samosir en ervaart u de geschiedenis en cultuur van de Batak Toba, wiens leven ooit werd geregeerd door tribale vetes, het hoofdjagen en de doodcultuur. U bezoekt de 400 jaar oude stenen sarcofaag van koning Sidabutar en diens megalithische stenenset. In Simanindo bezoekt u een lokale stam om het traditionele dansen bij te wonen en een plaatselijke school. Overnachting in Tabo Cottage Samosir.

Dag 5: Parapat – Medan (O/-/-)

Na het ontbijt volgt de rit terug naar Medan over de legendarische Sumatraanse Highway, langs de plantages voor rubber, cacao en palmolie. Transfer naar het vliegveld Medan of voortzetting van uw vakantie elders.

Prive tour is inclusief:

 • Nederlands of Engels sprekende gids
 • Airconditioned transport
 • Entrée gelden
 • Ophaalservice vanaf het vliegveld
 • Minimale deelname 3 personen
 • Alle overnachtingen in goede middenklasse accommodatie op basis van logies&ontbijt

2 personen vanaf 389,-

Bekijk de fotogalerij van Orang Oetan & Sumatra Ontdekking Reis

Orang Oetan & Sumatra Ontdekking Reis Orang Oetan & Sumatra Ontdekking Reis Orang Oetan & Sumatra Ontdekking Reis Orang Oetan & Sumatra Ontdekking Reis Orang Oetan & Sumatra Ontdekking Reis Orang Oetan & Sumatra Ontdekking Reis Orang Oetan & Sumatra Ontdekking Reis Orang Oetan & Sumatra Ontdekking Reis Orang Oetan & Sumatra Ontdekking Reis Orang Oetan & Sumatra Ontdekking Reis Orang Oetan & Sumatra Ontdekking Reis Orang Oetan & Sumatra Ontdekking Reis


Gegevens worden opgehaald....

Prijs per persoon v.a. € 320,00 p.p.

 • Land Indonesië
  Vertrek locatie:
 • Begin datum:
 • Eind datum (5 dagen): Kies bovenstaande datum
 • Aantal personen:


© 2019 adventuresglobe.nl - alle rechten voorbehouden - Algemene voorwaarden - Copyright
KVK NL: 51355043 0000 - Alle prijzen zijn inclusief BTW.