Highlights Indonesië Bezienswaardigheden

Highlights en bezienswaardigheden Indonesië

Hier vindt u specifieke informatie over de highlights en bezienswaardigheden van Indonesië die u tijdens een reis door Indonesië kunt bewonderen.

Prambanan
Prambanan is een van de belangrijkste historische plek van heel Indonesië en ligt in Java. De Prambanan is het grootste Hindoe-Javaanse tempelcomplex dat er in Indonesië te vinden is. De tempels van de Prambanan zijn rond 850 na Christus gebouwd en staan op de UNESCO Werelderfgoed lijst. Het tempelcomplex bestaat uit drie Trimurti tempels, waarvan de grootste 47 meter hoog is en gewijd is aan Shiva. Zuidelijk hiervan staat een tempel gewijd aan Brahma, noordelijk hiervan staat een tempel gewijd aan Vishnu. Tegenover deze drie Trimurti tempels liggen drie Vahana tempels. De middelste is gewijd aan Shiva's stier Nandi, de linker aan Brahma's gans Hamsa en de rechter aan Vishnu's adelaar Garuda, het nationale symbool van Indonesië. Het is zeker bijzonder om deze bezienswaardigheid een keer te zien tijdens uw vakantie in Indonesië.

Borobodur
Ook Borobodur is een zeer belangrijke historische plek van Indonesië. Borobodur is een boeddhistische tempelcomplex gelegen in het centrum van Java. Dit tempelcomplex is in de periode van 750 – 850 gebouwd. Naast het feit dat het gaat om een zeer historische bezienswaardigheid, ligt Borobodur ook nog eens naast een van de highlights van het land, namelijk de meest actieve vulkaan in Indonesië genaamd: Merapi. Het is zeker de moeite waard om Borobodur te bezoeken tijdens uw reis in Indonesië.

Bromo-Tengger-Semeru National Park
Hier vindt u een groot aantal vulkanen. Het park ligt ongeveer drie uur rijden van Surabaya af. De bekendste vulkaan in het Bromo-Tengger-Semeru National Park is de Mount Bromo. Het ligt in een zandzee van ongeveer 8 bij 10 kilometer. Het is een prachtig gezicht om de Mount Bromo te zien bij zonsondergang. Het lijkt wel magie als u de mooie rode, gele en roze gloed boven de Mount Bromo ziet. De Mount Bromo is per trap te beklimmen tot de top.

Pura Taman Ayun
De Pura Taman Ayun is een van de vele historische tempels in Indonesië. De tempel is gewijd aan de vorsten die in het verleden enige tijd over Mengwi heersten. Mengwi ligt in de provincie Bali. De Pura Taman Ayun ligt in een watertuin, waarbij aan drie zijden grachten liggen met prachtige lotusbloemen. Er zijn verschillende paviljoens en meru-torens te vinden, die de plaats van de goden voorstellen.

De Gili-eilanden
De Gili-eilanden zijn 3 prachtige eilandjes die u het gevoel geven dat u zich in een paradijs bevindt. De Gili-eilanden liggen voor de kust van Lombok. De drie eilanden zijn te verdelen in drie “categorieën”. Zo is het eilandje Gili Air meer geschikt voor gezinnen, het eiland Gili Meno is meer voor de toerist die op zoek is naar rust en ontspanning en dan is er nog de Gili Trawangan voor de feestliefhebbers.

Kelimutu, Flores
De Kelimutu vulkaan kunt u het best bereiken vanuit een klein dorpje genaamd ‘Mono’. Hier geniet u van een prachtig uitzicht over de kratermeren van de vulkaan. U zult versteld staan van de prachtige kleurenspel van het gebied.

De Raja Ampat eilanden
De Raja Ampat bestaat uit wel 1500 kleine eilandjes gelegen aan de westkust van Irian Jaya. Het is de perfecte locatie voor duikliefhebbers. Het is zeker een bezoekje waard, al is het maar voor de prachtige natuurlijke omgeving.


Terug naar de algemene Vakantie Indonesië Reizen pagina.


© 2022 adventuresglobe.nl - alle rechten voorbehouden - Algemene voorwaarden - Copyright
KVK NL: 51355043 0000 - Alle prijzen zijn inclusief BTW.