Strandvakantie Indonesië Strand en Eilanden

Strandvakantie Indonesië Strand en Eilanden

Op deze pagina vindt u veel bruikbare informatie over de verschillende stranden en eilanden van Indonesië. Adventures Globe heeft speciaal voor u de beste en meest populaire stranden op een rijtje gezet. Ook vindt u enkele voorbeelden van een prachtige strandvakantie Indonesië. Een Indonesië strandvakantie kunt u invullen met bezoekjes aan verschillende stranden. Er zijn rustige stranden voor hen die van ontspanning houden en er zijn stranden waar er elke nacht wel een feestje is.

Indonesië heeft maar liefst 55.000 kilometer kustlijn rond haar ongeveer 17.000 eilanden. Indonesië is dus een prima plek voor een mooie strandvakantie. De stranden Indonesië variëren van idyllische verlaten tropische stranden met palmbomen tot stadsstranden en beroemde surfstranden. Indonesië heeft ook een paar van de beste duik en snorkel locaties van de wereld, perfect voor het spotten van dieren als dolfijnen, schildpaden en prachtig gekleurde tropische vissen.

Derawan
De Derawan-archipel bestaat uit 31 eilandjes in de Celebeszee. Dit archipel bevindt zich voor de kust van Oost-Kalimantan. Een groot deel van de eilanden is onbewoond, maar op Derawan zelf is er wel een klein dorpje te vinden. Er zijn ook enkele resorts te vinden voor duikers. Rondom de eilandjes zijn groene zeeschildpadden te zien.

Tanjung Bira
Het Tanjung Bira strand ligt in het zuiden van Sulawesi en ligt ongeveer 200 kilometer rijden van Makassar af. Het zand is er prachtig wit en de zee helder blauw. Het is hier mogelijk om te duiken met haaien, roggen en schildpadden. Daarnaast kunt u natuurlijk ook heerlijk ontspannen op het mooie strand. Het strand ligt recht langs de zuidkust, waardoor de zonsopkomst en de zonsondergang in een rechte lijn langs het prachtige Tanjung Bira strand te zien zijn.

Strand van Gapang
Dit strand ligt op het eiland Pulau Weh. Dit ligt in het noordwestelijke punt van heel Indonesië. Voor zij die willen leren duiken is dit strand de perfecte locatie. Op het strand is er namelijk een duikschool te vinden onder de leiding van Nederlandse eigenaren. Doordeweeks is het aardig rustig op het strand, maar in het weekend is het er erg druk.

Sipora
Sipora is een eilandje gelegen in de Indische oceaan voor de westkust van Sumatra en is vooral een populaire eiland onder de surfers. De zee rond Sipora is natuurlijk ook geschikt om te duiken en snorkelen. Het strand is prachtig om te zien en dus zeker de moeite waard om te bezoeken tijdens een strandvakantie Indonesië.

Tanjung Tinggi
Tanjung Tinggi betekent letterlijk vertaald de ‘hoge kaap’. Rondom het strand liggen honderden granieten rotsblokken verspreid. Er is een groot aantal kleine restaurantjes te vinden waar u kunt genieten van schaaldieren en schelpdieren. Het vliegveld van de stad Tanjung Pandan ligt op ongeveer 20 kilometer afstand. Het is zeker de moeite waard om dit prachtige strand eens te bezoeken.

Pasir Panjang
‘Pasir Panjang’ oftewel ‘lange zand’ is een uitgestrekt strand van 4 kilometer lang dat nog niet helemaal is ontdekt door de toeristen. Het witte zand wordt begrensd door prachtige kokospalmen en de groenblauwe zee. Pasir Panjang is te vinden op het eiland Kai Kecil. Het eiland is onderdeel van de Kai-eilanden. Deze eilanden liggen in het zuidoosten van de Molukken.

Terug naar de algemene Vakantie Indonesië Reizen pagina.


© 2022 adventuresglobe.nl - alle rechten voorbehouden - Algemene voorwaarden - Copyright
KVK NL: 51355043 0000 - Alle prijzen zijn inclusief BTW.