Indonesië en Bali

Indonesië, van eiland naar eiland.

Reizen naar Indonesië en Bali
Indonesië is de grootste eilanden archipel in Zuidoost–Azië en omvat meer dan 18.000 eilanden en kent grote verscheidenheid en variatie. Tijdens een rondreis met Indonesie specialist Adventures Globe wisselen dichte oerwouden, prachtige vulkanische bergen, smaragdgroene rijstvelden, parelwitte zandstranden en culturele hoogtepunten elkaar af. De bevolking bestaat uit vele etnische groeperingen met een eigen geschiedenis, cultuur en taal. Indonesië was lange tijd een belangrijk handelsgebied voor specerijen en een kolonie van Nederland, toentertijd Nederlands-Indië en is ook bekend van de Wayang Kulit, een schaduwspel tegen een wit doek. Het land heeft een zeer divers landschap met witte stranden, sawa's, regenwouden, moerassen, bergen en zelfs actieve vulkanen. Indonesië kent een indrukwekkende flora en fauna. Er leven diverse diersoorten zoals olifanten, luipaarden en orang oetans, buideldieren, kaketoes, paradijsvogels, neusapen en miereneters. De Rafflesia, 's werelds grootste bloem, groeit op Sumatra en op het eiland Floris leeft de Komodo draak. Het paradijselijke Bali kent prachtige landschappen en een ontspannende sfeer en is prima te combineren met de uitgestrekte natuur van Lombok. Op Java vindt men de beroemde Borobudur, die gebouwd is tijdens het Boeddhistische tijdperk maar ook dichtbijgelegen Prambanan en Kraton. Sumatra staat bekend om haar Orang Utan reservaten. Garuda is de nationale luchtvaartmaatschappij van Indonesië en vliegt rechtstreeks naar Jakarta, van waaruit naar diverse plaatsen wordt gevlogen. KLM vliegt rechtsreeks op Jakarta en Bali. Er zijn ook genoeg luchtvaartmaatschappijen die met een tussenstop naar Indonesië vliegen, zoals Cathay Pacific, Malaysia Airlines en Singapore Airlines. Vanuit de regio kan men met Air Asia vliegen. Voor wie meerdere landen wil bezoeken is dat zeker een aanrader. Een rondreis is raadzaam omdat veel tours zijn niet eenvoudig te regelen zijn. Als Indonesië vakantie reizen specialist beschikt Adventures Globe over een zeer ruim hotel aanbod in Indonesië.

Geografie
Indonesie ligt op de scheiding van de Indische en Stille Oceaan en grenst aan Papoea Nieuw Guinea, Oost-Timor en Maleisië. Het bestaat uit vele eilanden waarvan de vijf grootste zijn Java, Sumatra, Kalimantan (op Borneo, gedeeld met Maleisië), Nieuw-Guinea (gedeeld met Papoea-Nieuw-Guinea) en Sulawesi. Indonesië kent een gevarieerd landschap van vulkanisch gebergte tot groene sawa's, savannegebied, tropisch regenwoud en witte zandstranden. Java is het meest dichtbevolkte eiland van Indonesië. Ruim de helft van het land wordt bedekt door tropische regenwouden. Indonesië heeft een grote verscheidenheid aan flora en fauna. In het land leven zowel Australische als Aziatische diersoorten, waaronder olifanten, tijgers, luipaarden en orang oetans, buideldieren, neusapen en miereneters. Verder leven er diverse vogelsoorten, zoals kaketoes, papegaaien, paradijsvogels en neushoornvogels. In zee leven dolfijnen en in de wateren rondom Bali vindt men ook zeeschildpadden. Op Sumatra vindt men de grootste bloem van de wereld, de Rafflesia en het grootste meer van Zuidoost-Azië, het Tobameer. Indonesië is bergachtig en kent veel actieve vulkanen waarvan de bekendste de Merapi en de Krakatau zijn.

Buurlanden
Indonesië bestaat voor het merendeel uit eilanden en daarom is het vliegtuig meestal het handigste vervoermiddel, zowel nationaal als internationaal. Er zijn landsgrenzen, vanwege gedeelde eilanden, met Maleisië (Borneo), Papoea-Nieuw-Guinea (Nieuw-Guinea) en Oost-Timor (Timor), die overgestoken kunnen worden. Van Jakarta en Denpasar zijn er directe vluchten van en naar Kuala Lumpur. Er zijn zeegrenzen met Singapore, Maleisië, de Filipijnen en Australië, maar reizen met de boot wordt afgeraden vanwege de vele ongelukken in het verleden. Van Jakarta en Denpasar zijn er directe vluchten van en naar Singapore en ook Bangkok. Vanuit Denpasar wordt ook veelvuldig gevlogen op Sydney.

Eten en drinken
De Indonesische keuken is zeer divers. Veel eilanden kennen hun eigen recepten die met specifieke kruiden worden bereid. De gerechten op Sumatra bijvoorbeeld, zijn in het algemeen veel pittiger dan die op Java. De gerechten van Oost-Java zijn meestal wat zoeter van smaak. De Indonesische keuken heeft onder invloed gestaan van de Chinese, de Indiase, de Arabische en ook de Nederlandse keuken. Elk heeft zijn bijdrage geleverd aan de grote verscheidenheid aan gerechten in de Indonesische keuken. De Indonesische keuken kent een grote hoeveelheid kruiden, die naast rijst, curries en vis de basis vormen van de gerechten. Typische Indonesische gerechten zijn Gadogado, een groentegerecht, Sate Ayam, Nasi en Sajoer Asem, een zuur groentegerecht met pinda's. Buiten de toeristische gebieden is er, met uitzondering van arak of tuak, vrijwel geen alcohol te krijgen. De Indonesiërs drinken vooral veel lauwe thee. De eetgelegenheden variëren van eenvoudige eetstalletjes op straat tot internationale restaurants in de winkelcentra en toeristische gebieden.

Hoofdstad
De hoofdstad van Indonesië is Jakarta, gelegen op het Java-eiland grenzend aan de Java Zee. Oorspronkelijk Sunda Kelapa, kreeg de stad de naam Jayakarta in 1527. Later veroverd door Jan Pieterszoon Coen en Batavia genoemd, kreeg de stad pas tijdens de onafhankelijkheid na de Tweede Wereldoorlog haar naam Jakarta. Jakarta is momenteel de negende meest dichtbevolkte stad in de wereld met meer dan 23 miljoen mensen in het grootstedelijk gebied. Vanaf hier kan men gemakkelijk vliegen naar de vele eilanden en diverse internationale bestemmingen. Er zijn vele bezienswaardigheden als Sunda Kelapa, het oude koloniale stadscentrum, het voormalig stadhuis van Batavia waarin nu Sejarah Jakarta, het historisch museum, gevestigd is. Het nationale park Duizendeilanden of Kepulauan Seribu en de maritieme omgeving vormt een uniek ecologisch gebied. Vliegeren is een nationale bezigheid. In Jakarta, maar ook in de rest van Indonesië, zijn verschillende soorten vliegers te koop, meestal in de vorm van een dier. Er zijn vele bewerkingstechnieken voor stoffen zoals batik, ikat en songket. Andere typische producten zijn houtsnijwerk, zilver, schilderijen en andere kunstwerken. De producten zijn te koop op geurige en kleurige markten of in de winkelcentra.

Klimaat
In Indonesië kan men het hele jaar door reizen. Het land is in oppervlakte 45 maal groter dan Nederland en het klimaat kan van eiland tot eiland verschillen. In zijn algemeenheid heerst er een tropisch klimaat waarbij de temperatuur rond de 30° C ligt het gehele jaar. De koudste maanden zijn juli en augustus, waarin op Sumatra de temperatuur dan het diepste daalt tot zo’n 15° C. De luchtvochtigheid en neerslag verschillen sterk per eiland en periode. Op de meeste eilanden neemt de kans op neerslag van september tot maart toe. De natte periode begint in het noorden van Sumatra en trekt in zuidelijke richting over de eilanden. Het westen is het meest vochtige deel van Indonesië. De temperatuur op Bali is het gehele jaar door aangenaam en constant, net onder de 30°C. De periode met de meeste neerslag is van november tot maart. Meestal blijft de neerslag beperkt tot een flinke bui aan het eind van de dag, waardoor het ‘s avonds lekker opfrist.

Highlights
Enkele highlights in Indonesië zijn Tanah Lot, Uluwata, Ubud, Tuban, Bali, Kuta, Sanur, Barong, Candidasa, Lom Bok, Besakih, Legian, Ce Luk, Cecak, Klungkung en Gili Islands. Vraag naar de mogelijkheden voor Indonesië en Bali vakanties, rondreizen, strand en vliegtickets bij Indonesië en Bali specialist Adventures Globe.

Adventures Globe is Indonesie en Bali vakantie reizen specialist.

Indonesie en Bali vakantie reizen

Bekijk hierboven voorbeelden van reizen naar Indonesie en Bali.


© 2022 adventuresglobe.nl - alle rechten voorbehouden - Algemene voorwaarden - Copyright
KVK NL: 51355043 0000 - Alle prijzen zijn inclusief BTW.