Individuele Rondreis Vietnam Hoogtepunten

Individuele rondreis Vietnam met enkele belangrijke Vietnam hoogtepunten

Hier vindt u een voorbeeld van een individuele rondreis Vietnam van Adventures Globe. Bij reizen kunt u filteren op al ons Vietnam reis aanbod. Individuele rondreizen van Adventures Globe zijn flexibel en kunnen altijd verder op uw wensen worden afgestemd. Enkele belangrijke Vietnam hoogtepunten die u tijdens deze individuele rondreis zult bezoeken zijn Hanoi, Ho Chi Minh Mausoleum, One Pillar Pagoda, Halong Bay, Monkey Island, Hué, Phong Nha Cave, Hoi An, Ho Chi Minh City, Notre Dam Cathedral en de Cu Chi Tunnels.

Dag 1: Amsterdam, vertrek met de lijndienst naar Hanoi (O/-/D)
Afhankelijk van de vlucht die u kiest, duurt de vlucht naar Vietnam minimaal 14 uren.

Dag 2: Hanoi (-/-/-)
Aankomst in Hanoi. Transfer naar uw hotel in Hanoi. Vandaag heeft u vrij te besteden.

Dag 3: Hanoi (O/-/-)
Na het ontbijt heeft u deze dag ter vrije besteding in Hanoi. U kunt op eigen gelegenheid de stad verder verkennen of deelnemen aan een van de optionele excursies. Vandaag bezoekt u het Ho Chi Minh Mausoleum en Museum met architectonische en historische aspecten om het rustplaats van Uncle Ho's te verkennen. Net naast de deur staat het huis van Ho Chi Minh op palen en aan de ene kant van het mausoleum is de One Pillar Pagoda, die opgericht werd door Koning Ly Thai in 1049. De structuur is uitgegroeid tot een belangrijk symbool voor de mensen van Hanoi. Vervolgens gaan we verder naar de Quan Thanh Temple, Taoist - dateert uit de Ly-dynastie en de boeddhistische Tran Quoc Pagoda op de West Lake, een van de oudste pagode in Vietnam. Daarna bezoeken wij de Bat Trang pottenbakkersdorp. Vandaag wordt de luncht in een lokale restaurant geserveerd. Na de lunch gaan we verder naar het Volkenkunde Museum, de Literatuur Tempel en Quoc Tu Giam. We zullen ook de eerste universiteit van Vietnam, gebouwd in 1070, bezoeken. Het goed bewaarde architectuur biedt een blik in het verleden van Vietnam. We nemen u mee langs het Hoan Kiem-meer om de vreedzame wateren te zien en de schoonheid van de Ngoc Son tempel te bewonderen. Als laatst zullen we reizen door de oude wijk van Hanoi. Hier kunt u winkelen. Deze tour eindigt tegen de avonduren. Overnachting in Hanoi.

Dag 4: Hanoi (O/-/-)
Deze dag heeft u vrij te besteden in deze prachtige stad.

Dag 5: Hanoi – Halong Bay: (O/L/D)
Na het ontbijt gaan we richting Halong Bay. Deze tour begint met een rit van Hanoi naar Halong Bay, dit duurt ongeveer vier uur. Onderweg kunt u genieten van het schitterende uitzicht. Wij stoppen voor 20 minuten in Hai Duong provincie om de benen te strekken. Bij aankomst in de Hon Gai haven (Halong Bay), begint het Monkey Island Cruise, onder het genot van een welkomstdrankje kunt u rustig inchecken in uw kamer.  Nadat u uw spullen heeft neergezet en gevestigd bent is het tijd voor een overheerlijke lunch in het restaurant van de boot. Tijdens deze rit bezoekt u de volgende plaatsten : 'Thien Cung' cave (wat  Hemel grot betekend) dit is een van de mooiste en grootste grotten in Halong Bay met veel verrassende stalactieten en stalagmieten. Wij varen langs het Dog eiland en stoppen voor een bezoek aan het Dinh Lu Huong eiland. Dit is één van de mooiste gebieden in Halong Bay. U kunt hier de kans grijpen om veel foto’s te maken. U kunt tijdens deze tour kajakken en zwemmen in de helder blauwe schone water. Ook kunt u ervoor kiezen om heerlijk te genieten van een romantische avond in het restaurant of op het top van de boot. Overnachting op de boot.

Dag 6: Halong Bay – Lan Ha Bay – Monkey Island: (O/L/D)
In de ochtend kunt u onder het genot van ontbijt genieten van de zonsopkomst. Op de tweede dag van deze tour varen wij naar Gia Luan haven, Cat Ba island.  Aangekomen op dit eiland kunt u opstappen in de bus voor een rondrit waarbij wij o.a. langs het Cat Ba national park rijden waar u tropische bloemen, groene bomen en bergen zult zien. Vervolgens rijden wij naar de Ben Beo haven vanuit deze haven stappen wij op een boot voor een ontdekkingsritje langs Lan Ha baai en bezoeken wij het Cai Beo floating village ofwel drijvende dorpje, een van de oudste in Vietnam. Tegen de middag uren komen wij aan op het Money eiland resort waar u een nachtje zult doorbrengen in het Monkey Island Resort. Hierna kunt u heerlijke lunchen in het restaurant dat aan het strand ligt. Deze middag kunt u gebruik maken van gratis kajakken, voetballen, volley ballen aan het strand of kunt u schaken, biljart, tafeltennis, tafelvoetbal spelen in het uitgaansgebied. Onze gids zal een tijd met u afspreken voor een bergwandeling waarbij u prachtige panoramische foto’s kunt schieten van het Monkey eiland en Lan Ha baai. Ook bezoeken wij een strand waar u apen kunt zien spelen. Na de zonsondergang op de baai Lan Ha, zult u dineren, BBQ  in het restaurant aan het strand terwijl u naar het geluid van de golven van de zee luistert.

Dag 7: Monkey Island – Halong Bay – Hué (O/L/-)
In de ochtend na het ontbijt checken wij uit het resort. Wij zullen terug varen naar de Ben Beo haven, vanuit daar stappen wij in de bus en rijden wij naar de Gia Luan haven. Onze boot brengt u naar vele mooie rotsformaties om foto’s te schieten, zoals de Duck Islet en Fighting Cocks eilandjes. U keert terug naar de Hon Gai haven, onderweg varen wij langs Bai Tu Long Bay. In de middag rijden wij terug naar Hanoi. Bij aankomst in Hanoi wordt u opgehaald voor een diner in een lokaal restaurant. Vervolgens rijden wij naar het treinstation en stappen wij op de nachttrein richting Hué. 

Dag 8: Hué (-/-/-)
Na aakomst wordt u naar het hotel gebracht. U kunt vandaag op eigen gelegenheid de stad verder verkennen of deelnemen aan een van de optionele excursies. U kunt vandaag Hué Citytour deelnemen. In de ochtend wordt u opgehaald van uw hotel. Allereerst bezoekt u de Emperor Minh Mang's Mausoleum, de Emperor Khai Dinh's Mausoleum, Performing Programs van VO KINH VAN AN – dit is traditionele kungfu en tenslotte de Emperor Tu Duc ’s Mausoleums. U luncht vandaag in een lokaal restaurant. In de middag bezoekt u het Hue museum of Royal Fine Arts en de Thien Mu Pagode. De terugreis vindt plaats per boot over de Perfume River. U overnacht vandaag in Hue.

Dag 9: Hué – Phong Nha Cave – Hué (O/L/-)
Na het ontbijt heeft u deze dag ter vrije besteding in Hué. U kunt op eigen gelegenheid de stad verder verkennen of deelnemen aan een van de optionele excursies. U wordt in de ochtend opgehaald van uw hotel in Hué. U wordt vervolgens naar Phong Nha in Quang Binh gebracht. Onderweg vindt er een stop plaats om te lunchten in Layang – Holly land. Vervolgens wordt u met een boot cruise over de Son River naar Phong Nha Cave gebracht. Hier bezoekt u o.a. de bekende grotten: Bi Ky en Cung Dinh. In de middag wordt u weer terug naar Hue gebracht. U overnacht vandaag in Hué.

Dag 10: Hué – DMZ – Hué (O/-/-)
Na het ontbijt heeft u deze dag ter vrije besteding in Hué. U kunt op eigen gelegenheid de stad verder verkennen of deelnemen aan een van de optionele excursies. U wordt in de ochtend opgehaald van uw hotel in Hué. Eerst gaan we naar Dong Ha Town en vervolgens gaat de reis door naar Dackrong Bridge, Rock Pile, Khe Sanh Combat Base, kleine lokale dorpen en de Ho Chi Minh Trails. Na het bezoeken van al deze bestemmingen wordt u teruggebracht naar Dong Ha Town voor een lunch. In de middag bezoekt u de Hien Luong bridge, de Ben Hai  rivier, de 17de parallel, de Doc Mieu en de Vinh Moc tunnels. U overnacht vandaag in Hué.

Dag 11: Hué – Da Nang – Hoi An (O/L/-)
Na het ontbijt wordt u naar Hoi An Ancient Town in het zuiden gebracht. Tijdens de reis zullen er genoeg tussenstops plaatsvinden, zodat u kunt genieten van het landschap van de Lang Co Beach, Hai Van , de 'Ocean Cloudy' Mountain Pass en de Marble Mt. Vergeleken met de royale sporen van Hué straalt Hoi An een vriendelijke, charmante, gezellige en mysterieuze ambiance uit in plaats van alleen maar ruïnes en feodale dynastieën. Hoi An zelf is een openlucht museum en ligt centraal gelegen in Vietnam, bestaande uit een architecturale combinatie van Vietnamese, Japanse en Chinese stijlen. U zult vervolgens over de met tegels overdekte Japanse brug lopen. Daarna bezoekt u de Chinese Assembly Halls and Trading Houses, de Hoi An museum, de verschillende pagodes en krijgt u de kans om rond te lopen op de markt bij de Thu Bon rivier. Hier ontdekt u de unieke schoonheid van deze rivier. U overnacht vandaag in Hoi An.

Dag 12: Hoi An – Tra Que Village (O/L/-)
Na het ontbijt heeft u deze dag ter vrije besteding in Hoi An. U kunt op eigen gelegenheid de stad verder verkennen of deelnemen aan een van de optionele excursies.U vertrek vanuit uw hotel voor een fietstocht van 30 minuten naar het Tra Que dorp. Hier kunt u een korte wandeling door de moestuin maken en luisteren naar de geschiedenis van het dorp. U kunt er ook voor kiezen om mee te doen aan tuinier activiteiten, het land bemesten met zeewier, de grond harken, zaaien, water geven, het plukken van groenten etc. Daarna kunt u genieten van een voetbad voordat de voorbereiding van de lunch bij een lokale familie zal beginnen. U kunt meekoken met 'Tam Huu' om de loempia te leren maken en met 'Banh Xeo' voor een heerlijke  lokale pannenkoek. Nadat de excursies en lunch leert u hoe u groentes kunt verpakken en oogsten. Dan is het tijd om afscheid te nemen van het gastgezin en terugkeer naar het hotel. Overnachting in Hoi An.

Dag 13: Hoi An – My Son – Hoi An (O/L/-)
Na het ontbijt heeft u deze dag ter vrije besteding in Hoi An. U kunt op eigen gelegenheid de stad verder verkennen of deelnemen aan een van de optionele excursies. Vandaag gaan we van Hoi An naar My Son. Bij aankomst krijgt u een traditionele Cham dansvoorstelling te zien. We gaan vervolgens een wandeling maken en bezoeken oude ruïnes. My Son was ooit de intellectuele en religieuze centrum en een begraafplaats voor Cham vorsten tussen de 4e en de 12e eeuw. Daarna gaan we met een boot langs de Thu Bon rivier naar de Kim Bong Carpentry dorp. We lunchen in een lokaal restaurant. Cham zijn de nazaten van de inwoners van het oude koninkrijk Champa, dat in centraal Vietnam lag. Ze zijn etnisch niet verwant met de Vietnamezen, maar zijn waarschijnlijk aan het begin van onze jaartelling vanuit het gebied van het hedendaagse Indonesië geëmigreerd. Hun taal is duidelijk verwant met het Maleis. In de 18e eeuw is het merendeel van de Cham geëmigreerd naar het gebied rondom het Tonle Sap meer in Cambodja, omdat de Vietnamezen op dat moment de laatste resten van het koninkrijk binnenvielen. Het merendeel van de hedendaagse Chams woont in de provincies Kampong Cham en Kampong Chang in Cambodja. Overnachting in Hoi An.

Dag 14: Hoi An (O/-/-)
Na het ontbijt heeft u deze dag ter vrije besteding in Hoi An. U kunt op eigen gelegenheid de stad verder verkennen of deelnemen aan een van de optionele excursies. U kunt vandaag kiezen voor 3 uur fietstocht in Hoi An.

Dag 15: Hoi An (O/-/-)
Na het ontbijt heeft u deze dag ter vrije besteding in Hoi An. U kunt op eigen gelegenheid de stad verder verkennen of deelnemen aan een van de optionele excursies.

*TIP! Leer koken als een professionele chefkok met onze 'In de keuken van Hoi An' tour.

* TIP! U kunt i.p.v. Hoi An ook voor strandvakaiten in Nha Trang of Phan Thiet kiezen voor een toeslag vanaf €100

Dag 16: Hoi An – Ho Chi Minh (O/-/-)
Na het ontbijt heeft u dag vrij te besteden, u kunt geniet aan het Cua Dai strand. Aan het einde van de dag wordt u opgehaald voor de trein om naar Ho  Chi Minh City te vertrekken.

Dag 17: Ho Chi Minh
Na de aankomst in Ho Chi Minh City heeft u de dag vrij te besteden. Overnachting in Ho Chi Minh City.

Dag 18: Ho Chi Minh – Mekong Delta ( My Tho) – Can Tho (O/-/-)
Na het ontbijt verlaat Ho Chi Minh- stad, u geniet een prachtige reis langs de weg door groene rijstvelden. Bij aangekomen in My Tho, bezoeken Vinh Trang pagode en daarna een ontspannen boottocht langs de rivier, ziet u uitzicht voor paalwoning, fruitplantage en vissers dorpjes langs de oever van de rivier . We gaan lunchen in de boomgaard tuin. Dan is een boottocht naar An Khanh - een minder toeristische attractie in Ben Tre , genieten van cruisen op een met de hand geroeid sampan in de schaduw van het water kokosnoot bomen langs natuurlijke grachten , dan genieten van seizoensgebonden fruit en honing thee om het geluid van de 'Southern Vietnamese folk muziek', uitgevoerd door de lokale bevolking. Bezoek een familiebedrijf waar de idyllische landelijke levensstijl belichaamt , heerlijke smaak kokos snoep en observeren de pastorale leven als je dwalen door fruitplantages en dorpen. Ga naar Can Tho. Vrije tijd voor een bezoek aan het bruisende Can Tho markt. Diner door uzelf. Overnachting in Can Tho, verblijf met diner kan geregeld worden op aanvraag .

Dag 19: Can Tho – Cai Rang – Ho Chi Minh (O/-/-)
Na het ontbijt. U maakt een boottocht op de Mekong rivier een bezoek aan de bruisende stad Cai Rang de belangrijkste en grootste markt van dit gebied. Om de markt te bezoeken, komen stap u over in bamboe roeiboten. U wordt langs al bami huis, om te zien, hoe ze maken. U  maakt verder wandeling in een lokale dorp stopt daarna bij Huong tuin voor het proeven van tropische vruchten. Na de lunch gaan we verder naar Ho Chi Minh City.

Day 20: Ho Chi Minh – Cu Chi Tunels (O/-/-)
Na het ontbijt heeft u deze dag ter vrije besteding in Ho Chi Minh City. U kunt op eigen gelegenheid de stad verder verkennen of deelnemen aan een van de optionele excursies. U kunt kiezen optionele tour Cu Chi Tunnels. De Cu Chi tunnels zijn een netwerk van 200 km lange ondergrondse tunnels die tijdens de Vietnamoorlog werden gebruikt. Deze excursie is voor velen een zeer bijzondere ervaring. Hier ziet u een documentaire over het leven in de tunnels, u ziet de geheime ingang, het museum met zelfgemaakte wapens, de schietbaan en natuurlijk heeft u ook de mogelijkheid om een stukje in de tunnel te lopen. De sfeer van toen is nog te voelen.

Dag 21: Ho Chi Minh City – City tour (O/-/-)
Na het ontbijt heeft u een halve dag ter vrije besteding in Ho Chi Minh City. U kunt bezoeken Notre Dam Cathedral, Postkantoor van Ho Chi Minh City en oorlog museum en mogelijk maakt u wandeling Ben Thanh markt!. Eind van de dag wordt u naar het vliegveld gebracht voor uw terugvlucht of verdere voortzetting van uw Individuele Rondreis Vietnam.

Terug naar de algemene Vakantie Vietnam Reizen pagina.

Vietnam UNESCO Highlights Tour

Vietnam UNESCO Highlights Tour

Met deze reis bezoekt u 4 UNESCO Werelderfgoederen in korte tijd, inclusief het voormalige Koninklijk Paleis in Vietnam, het Heiligdom van de Cham, het…

Met deze reis bezoekt u 4 UNESCO Werelderfgoederen in korte tijd, inclusief het voormalige Koninklijk Paleis in Vietnam, het Heiligdom van de Cham, het authentieke openluchtdorp Hoi An en een boottocht in de wereldberoemde grotten van Phong Nha. Maak kennis met de lokale bevolking van Centraal Vietnam in hun dagelijkse leven. Reizen door Azië op uw eigen manier!

Bekijk reis Bouwstenen - 6 dagen v.a. € 319,00

Culturele hoogtepunten van Hanoi

Culturele hoogtepunten van Hanoi

Houdt u van cultuur en wilt u graag iets van de Vietnamese cultuur mee krijgen tijdens uw reis in Hanoi? Dan is dit de geschikte tour voor u. Met deze…

Houdt u van cultuur en wilt u graag iets van de Vietnamese cultuur mee krijgen tijdens uw reis in Hanoi? Dan is dit de geschikte tour voor u. Met deze "Culturele hoogtepunten van Hanoi" tour bezoeken wij verschillende musea en centrums. Ook krijgt u de gelegenheid om kennis te maken met de lokale bewoners en nog veel meer.

Bekijk reis Excursies - 1 dag v.a. € 43,00

Ontdek de Royal City van Hue

Ontdek de Royal City van Hue

Een dagje op bezoek bij de Royal's van Hue is nu mogelijk met onze 'Ontdek de Royal City van Hue' tour. Tijdens deze drie-uur durende historische tour…

Een dagje op bezoek bij de Royal's van Hue is nu mogelijk met onze 'Ontdek de Royal City van Hue' tour. Tijdens deze drie-uur durende historische tour bezoeken wij onder ander de mausoleum van keizer Minh Mang en keizer Khai Dinh, Vong canh Hill en de Thien Mu pagode op de rivieroever.

Bekijk reis Excursies - 1 dag v.a. € 41,00

Sandy Beach Resort Non Nuoc Da Nang

Sandy Beach Resort Non Nuoc Da Nang

Het Sandy Beach Non Nuoc Resort is gelegen in Danang en heeft prachtig uitzicht op Non Nuoc Beach. Deze prachtige hotel Danang aanbieding ligt op…

Het Sandy Beach Non Nuoc Resort is gelegen in Danang en heeft prachtig uitzicht op Non Nuoc Beach. Deze prachtige hotel Danang aanbieding ligt op 15 minuten rijden van Trung Vuong en 20 minuten rijden van de internationale luchthaven van Danang. Het resort beschikt over twee mooie zwembaden, een moderne fitnessruimte en een spa. Het terrasrestaurant Alamanda serveert een verscheidenheid aan traditionele gerechten en dranken uit Danang. Deze hotel Danang aanbieding beschikt over moderne kamers met hoge ramen die veel licht binnenlaten. De kamers zijn voorzien van airconditioning, kabel TV, WiFi, een fraaie badkamer, minibar, kluis, koffie- en theefaciliteiten, koelkast, haardroger en een zithoek. Het resort biedt diverse mogelijkheden voor watersporten. 

Bekijk hotel Prijs v.a. € 40,00

Yasaka Nha Trang

Yasaka Nha Trang

Het Yasaka Saigon Nha Trang Hotel & Spa bevindt zich op slechts 5 minuten rijden van het treinstation van Nha Trang en op 35 km van de luchthaven Cam…

Het Yasaka Saigon Nha Trang Hotel & Spa bevindt zich op slechts 5 minuten rijden van het treinstation van Nha Trang en op 35 km van de luchthaven Cam Ranh. Het hotel heeft een zwembad op het dak met een groot zonneterras en spa en beschikt over een eigen strand aan de baai van Nha Trang. Het Yasaka Nha Trang beschikt over 2 restaurants. In het Sole Fish Restaurant kunt u van schaal- en schelpdieren genieten en restaurant Red Onion biedt uitzicht op de baai van Nha Trang. Deze prachtige Vietnam hotel aanbieding Nha Trang beschikt ook over een strandbar waar u terecht kunt voor een verkoelend drankje. De kamers hebben uitzicht op zee en zijn voorzien van airconditioning, kabel TV, badkamer met ligbad, minibar, kluis, koffie- en theefaciliteiten, koelkast, haardroger en een aangename zithoek.

Bekijk hotel Prijs v.a. € 23,00

Huong Giang Hue

Huong Giang Hue

Het Huong Giang Hotel Hue ligt direct op de oever van de Parfumrivier, midden in het centrum van Hue, op loopafstand van de vele historische monumenten…

Het Huong Giang Hotel Hue ligt direct op de oever van de Parfumrivier, midden in het centrum van Hue, op loopafstand van de vele historische monumenten die de stad rijk is. Het hotel beschikt over een prachtig zwembad, een fraaie spa en fitness en wordt omgeven door een prachtige tropische tuin. Dit City Resort Hue heeft maar liefst 4 restaurants, waaronder het Royal Restaurant waar u kunt genieten van een heus koninklijk diner, omgeven met traditionele ceremonie, zoals dat vroeger voor de heersende Nguyen Dynasty werd geserveerd. Verder beschikt het Huong Giang Hue River Hotel over het Riverside Restaurant met een prachtig uitzicht over de Perfume River en nog 2 restaurants waar Aziatische en Westerse specialiteiten worden geserveerd. Daarnaast beschikt dit Resort Hue nog over diverse bars waar van heerlijke cocktails en lichte snacks genoten kan worden. De kamers van het hotel zijn smaakvol ingericht en voorzien van airconditioning, flatscreen-tv, badkamer, minibar, kluis, koffie- en theefaciliteiten, koelkast, balkon en een fraaie zithoek.

 

Bekijk hotel Prijs v.a. € 18,00


© 2024 adventuresglobe.nl - alle rechten voorbehouden - Algemene voorwaarden - Copyright
KVK NL: 51355043 0000 - Alle prijzen zijn inclusief BTW.