Klimaat Vietnam Natuur

Klimaat en natuur Vietnam

Hier vindt u specifieke informatie over het klimaat van Vietnam en de natuur in Vietnam.

Klimaat
Vietnam bestaat uit drie verschillende klimaatzones. Voor een groot deel bestaat Vietnam uit een tropische savanneklimaat, waarbij de laagvlaktes bestaan uit een tropische moessonklimaat en het noorden uit een warm Chinaklimaat.

Klimaat Noord-Vietnam
In het noorden van Vietnam zijn er warme zomers en koele winters. In de wintermaanden kan de temperatuur in de bergen dalen tot het vriespunt en is het in het noorden van Hanoi ongeveer 10-15 graden. In de zomermaanden is het er wel warm, maar kan er af en toe toch een flinke regenbui vallen. Deze heftige regenbuien leiden vaak tot overlast in de berggebieden. In juli en augustus is er wel goed weer en valt er zeer weinig regen. De beste periodes voor een reis naar het noorden van Vietnam zijn maart-mei en september-november.

Klimaat Midden-Vietnam en de zuidelijke kust
De temperatuurverschillen in het midden van Vietnam zijn minder groot tussen de zomer en de winter. De zon schijnt hier een groot deel van het jaar. Rond oktober tot december is de kans op regenvallen erg groot. Deze regenvallen kunnen zelfs leiden tot plaatselijke overstromingen. De beste tijd om dit gebied te bezoeken is van februari totoktober.

Klimaat Zuid-Vietnam
In het zuiden van Vietnam is het het gehele jaar door heerlijk warm weer. De twee seizoenen in dit gebied bestaan uit een droge en een natte seizoen. Van november tot en met april is het er droog en tussen mei en oktober zijn dagelijkse regenbuien bijna een gewoonte. Deze buien duren echter niet zo lang. De beste periode om het zuiden van Vietnam te bezoeken is tussen november en april.

Natuur
Vietnam is veel meer dan alleen geschiedenis, cultuur en schitterende witte zandstranden. Vietnam kan ook prima dienen als een natuurbestemming.

Hieronder staan enkele van de mooiste natuurgebieden van Vietnam beschreven.

Ha long Bay een van de beste plekken in Vietnam op het gebied van natuur. Deze baai bevindt zich in het noordoosten van Vietnam. De duizenden rotsen in Ha long Bay vormen samen een prachtige bezienswaardigheid. Velen toeristen vinden het daarom ook een van de mooiste gebieden in Vietnam.

• In het noorden van Vietnam vindt u Sapa. In Sapa zijn er bergen te vinden waar u wandeltochten kunt maken over bamboebruggen, terwijl u geniet van de mooie omgeving bestaand uit een prachtige natuur met mooie valleien, groene rijstterassen en steile bergen.

• Ook Cuc Phuong is een welbekende natuurgebied in Vietnam. In Cuc Phuong zijn verschillende diersoorten te vinden in de prachtige natuur. Ook zijn er watervallen, karstbergen en mooie meren te zien en kunt u er wandelen. Cuc Phuong werd in 1962 verklaard tot een beschermd natuurgebied.

Yok Don is een droge oerwoud en ligt in het midden van Vietnam.  In Yok Don kunt u Aziatische olifanten, tijgers en luipaarden zien. Hoewel het aantal tijgers en luipaarden de afgelopen jaren sterk zijn verminderd, is Yok Don nog steeds een bezoek waard.

Dalat is een koele bergbestemming in het noordelijke gedeelte van Ho Chi Minh City. Vooral de heuvels en naaldbossen in de omgeving van Dalat zijn ern populair om te bezichtigen door toeristen. Ook zijn er prachtige watervallen te bekennen rond Dalat, met name de Pongour watervallen in het zuidwesten van Dalat zijn mooi om te zien. Er zijn veel activiteiten te doen in de bergen van Dalat, zoals trektochten naar bergvolkeren of rotsen beklimmen.

• In Cat Tien vindt u het grootste laaglandregenwoud dat zich in Vietnam bevindt. In Cat Tien National Park zijn luipaardkatten, verschillende soorten herten en bedreigde apensoorten te zien.

De Mekong-Delta neemt een groot deel van de oppervlakte in beslag in het zuidelijke gedeelte van Vietnam. Vooral tijdens een fietstocht in het gebied van de Mekong-Delta geniet u van de mooie natuur.

Terug naar de algemene Vakantie Vietnam Reizen pagina.


© 2024 adventuresglobe.nl - alle rechten voorbehouden - Algemene voorwaarden - Copyright
KVK NL: 51355043 0000 - Alle prijzen zijn inclusief BTW.