Eten en drinken in Vietnam en de keuken
Op deze pagina vindt u alles over de eten en drinken in Vietnam en de keuken, waarvan u tijdens een Vietnam vakantie van kunt genieten.
De basis voor een Vietnamese maaltijd wordt gevormd door witte rijst of noedels. Dit wordt geserveerd met vis, vlees, groenten gemengd met kruiden en sauzen. Deze worden gegeten met stokjes uit een kommetje en de rijst en noedels worden steeds aangevuld met kleine beetjes vis, vlees of groenten. Het kommetje in één keer vol scheppen wordt als zeer onbeleefd ervaren. Kleine Vietnamese loempia’s en de traditionele noedelsoep phó, vormen populaire snacks. Het eten in Vietnam is uniek van smaak door het gebruik van karakteristieke kruiden, de manier van bereiden en het combineren van de meest uiteenlopende smaken. Bij het eten wordt water, fris of bier gedronken. Water drinken uit de kraan wordt afgeraden, maar water in flessen is overal te koop. Let u er wel op dat de dop afgesloten is, zodat het water in de fles niet nagevuld kan zijn vanuit een kraan. Frisdranken als Coca Cola en Fanta zijn eveneens overal te koop. Verder kent Vietnam een groot aantal lokale biersoorten zoals Halida, Huda, en natuurlijk Saigon Beer.
Terug naar de algemene Vakantie Vietnam Reizen pagina.
Volg ons of word fan
Volg ons voor de aantrekkelijke aanbiedingen en de laatste nieuws.
word fanDownload onze reisgids