Hoofdstad Vietnam Steden

Hoofdstad Vietnam en andere Vietnam steden

Hier vindt u specifieke informatie over de hoofdstad van Vietnam, Hanoi en diverse andere steden in Vietnam van Adventures Globe

Hanoi
Hanoi is de hoofdstad van Vietnam en ligt in het noordelijke gedeelte van het land. Na Ho Chi Minh City is Hanoi de grootste stad van Vietnam. Hanoi bevindt zich aan de Rode Rivier en ligt 1700 kilometer ten noorden van de grote stad Ho Chi Minh City af. De Naam Hanoi betekent letterlijk ‘binnen de rivier’. De rivieren die hier bedoeld worden zijn de Rode Rivier en de Nhue. Er wonen ongeveer 6,5 miljoen inwoners in de stad Hanoi. Hanoi is onderverdeeld in wel 29 districten. Ook heeft Hanoi een eigen station gelegen aan de spoorlijn Hanoi-Ho Chi Minhstad. Daarnaast bevindt er 40 kilometer ten noorden van Hanoi het vliegtuig Noi Bai International Airport, welke tevens ook het enige internationale vliegveld is te vinden in de noordelijke regio van Vietnam.

Chau Doc
In de Mekong Delta bevindt zich een klein stadje genaamd Chau Doc. Chau doc ligt in het zuidwesten van Vietnam, vlak bij de grens van Cambodja. Chau Doc dient o.a. als een opstappunt van boottochten over de Mekong rivier naar de hoofdstad van Cambodja, Phnom Penh. In Chau Doc zijn weliswaar geen bijzondere attracties te vinden, maar de omgeving is erg mooi. Hetgeen dat de Chau Doc enige populariteit schenkt zijn de indrukwekkende riviercruises over de Mekong Delta.

Ho Chi Minh City
Ho Chi Minh Stad is, zoals eerder genoemd in dit artikel, de grootste stad van Vietnam. In Ho Chi Minh Stad wonen namelijk ruim 9 miljoen mensen. De stad ligt in het zuidelijke gedeelte van Vietnam en heeft een tropisch karakter. Voordat de Vietnamoorlog uitbrak was de naam van Ho Chi Minh Stad eerst ‘Saigon’. De naam Ho Chi Minh is te danken aan de grote leider van Vietnam. Na de oorlog kreeg de stad namelijk zijn naam. Tegenwoordig wordt Ho Chi Minh Stad steeds vaker opgenomen in reisprogramma’s van toeristen. Het is namelijk een grote stad met een diversiteit aan attracties. Ook zijn er veel tours te boeken in de omgeving van de stad. Ho Chi Minh Stad is echter wel een zeer drukke stad, met name op de straten. De drukte zorgt echter wel voor een typisch Aziatisch sfeertje en maakt het juist gezellig om er rond te lopen.

Hoi An
Hoi An ligt in het centrale gedeelte van Vietnam langs de kust. In deze kleine stad zijn erg veel gezellige straatjes te vinden die in de avond voor een feestelijk verlichting zorgen. Hoi An wordt dan ook wel eens de gezelligste attractie van Vietnam genoemd. Er zijn in Hoi An veel restaurantjes te vinden met heerlijke gerechten voor zeer lage prijzen. Ook wemelt het in de stad van schoonheidsspecialisten en spreken zij toeristen zelf op straat aan. Voor hen die van verwennerij houden is Hoi An dus “the place to be”.

Nha Trang
Een wat duurdere stad is Nha Trang. Hoewel het er duurder is, geniet u er wel vollop van de mooie, drukke en gezellige badplaats bestaand uit een file van boulevards langs het strand. In en rondom Nha Trang zijn er veel diverse excursies te doen. Naast de excursies is het ook mogelijk om te snorkelen en zijn er genoeg uitgaansmogelijkheden. Er heerst in Nha Trang een gezellige sfeer, zowel dag en nacht. Vanaf Nha Trang is het makkelijk om te reizen naar Hoi An, Danang, Hue, dalat, Mui Ne en Ho Chi Minh Stad.

Mui Ne
In Mui Ne draait het zowaar vooral om zon, zee en strand. Men kan er allerlei soorten watersporten doen en het is vooral aan te raden om eens naar het prachtige strand Ham Tien te gaan. Er zijn ook steeds meer vakantieparken te vinden in Mui Ne. Toeristen trekken vooral naar de prachtige stad vanwege de gewenste temperatuur en de exotische omgeving. Het is heel moeilijk om verveeld te raken in deze stad, want er zijn gewoonweg genoeg attracties en andere bezigheden te vinden in Mui Ne.

Terug naar de algemene Vakantie Vietnam Reizen pagina.


© 2024 adventuresglobe.nl - alle rechten voorbehouden - Algemene voorwaarden - Copyright
KVK NL: 51355043 0000 - Alle prijzen zijn inclusief BTW.