Rondreis Cambodja Reis

Rondreis Cambodja Reis

Hier vindt u een voorbeeld van een complete rondreis Cambodja en Vietnam. Bij reizen kunt u filteren op al ons Cambodja reis aanbod. Een rondreis van Adventures Globe is flexibel en kan altijd verder op uw wensen worden afgestemd.

Dag 1: Hanoi (-/-/-)
Na aankomst op het vliegveld van Hanoi wordt u naar het hotel gebracht. Vandaag, tijdens deze rondreis Cambodja en Vietnam, heeft u een vrije dag en heeft u de gelegenheid om bij te komen van de vlucht. U kunt natuurlijk zelf ook alvast Hanoi gaan verkennen. Hanoi is de hoofdstad van Vietnam en biedt een groot aantal culturele bestemmingen.

Dag 2: Hanoi (O/-/-)
Na het ontbijt staat een stadstour op het programma. Tijdens de volle dag tour zal u onder andere langs het Ho Chi Minh Complex komen dat herinnert aan de onafhankelijkheid van de Democratische Republiek van Vietnam in 1945. Vervolgens bezoekt u de Literatuurtempel. Het dateert uit 1070 en fungeerde als de eerste universiteit van Hanoi. Verder bezoeken we nog de Ngoc Son Tempel, Volkskunde Museum en het Hoan Kiem Meer. Later op de dag maken we een tour per riksja door de kleine en levendige straten van Hanoi. We eindigen met een Water Puppet Show die het traditionele leven van Vietnam weerspiegeld.

Dag 3: Hanoi - Mai Chau (O/-/-)
Op deze dag onze rondreis Cambodja en Vietnam rijden we naar Mai Chau. Deze reis duurt ongeveer 4 uur. Vergeleken met de levendige hoofdstad is het een wereld van verschil. Mai Chau heeft een groene- en sprookjesachtige omgeving. Vanaf hier kunt u meerdere stammen gaan bezoeken. In de middag kunt u optioneel een fietstocht maken door de schitterende omgeving van Mai Chau. U leert het leven van de Vietnamezen hier goed  kennen en laat u vooral opvrolijken door de enthousiaste kinderen.

Dag 4: Mai Chau - Hanoi (O/-/-)
Om meer van het traditionele dorpsleven te zien en de lokale bevolking te ontmoeten zullen we de dorpjes Pom Coong en Lac gaan bezoeken. Hier ziet u het dagelijkse leven van de lokale bewoners en ontmoet u de vriendelijke dorpelingen.

Dag 5: Hanoi - Ha Longbaai (O/L/D)
Vandaag in onze Vietnam en Cambodja reis vertrekken we naar Ha Longbaai. Ha Long betekent de baai van de Dalende Chinese Draak en is opgenomen op de werelderfgoedlijst van Unesco. In deze baai liggen zo’n 1969 kalkstenen eilanden. De opgerezen eiland vormen een spectaculair panorama. U zal een cruise hebben over deze baai. Tijdens deze ontspannende tocht stopt af en toe om de mysterieuze druipsteengrotten te bekijken. Het zal een prettige reis zijn over azuurblauwe wateren. Tijdens de cruise zal u ook een kookles krijgen om de vele smaken uit de Vietnamese cuisine te leren kennen.

Dag 6: Ha Long Baai - Hue (O/-/-)
Vandaag bent u op zee en zal u langs de mooiste pareltjes van Ha Longbaai varen. Veel van de rotsformaties die zullen worden gepasseerd hebben een symbolische waarden. Zo zullen we onder andere de brandende wierook rots passeren. Na de rondvaart zal u weer terugkeren naar het dynamische Hanoi en vanaf hier vervolgen we onze rondreis Cambodja Vietnam naar Hue met de nachttrein. Hier zal u overnachten op comfortabele ligbedden.

Dag 7: Hue (O/-/-)
Op het treinstation zal u worden opgehaald en vanaf daar naar het hotel worden gebracht. Nadat u zich wat heeft opgefrist hebben wij een stadstour. Deze is inclusief een bezoek aan Hue Imperial Closure met de keizerlijke paleizen, tempels en lotusvijver. Dit is het voormalig keizerlijk paleis, wat nog steeds herinnert aan de rijke geschiedenis van Hue. Tevens bezoeken we de in de buurt gelegen Mausoleum. Via een boottocht over de Parfum rivier zullen we de Tien Mu Pagode bereiken.

Dag 8: Hue - Hoi An (O/-/-)
We zetten onze rondreis Cambodja Vietnam voort naar het centrale gedeelte van Vietnam, daar ligt de plaats Hoi An. Na het ontbijt vertrekken naar deze kuststad. In de 16e en 17e was dit een belangrijke havenstad met velen handelaren uit China, Japan, Nederland en India. Onderweg zullen we stoppen bij het Cham museum, die opgravingen uit Vietnam van wel meer dan duizenden jaren oud heeft tentoongesteld. In Hoi An heeft u de rest van de dag vrij om de historische stad op uw gemak te verkennen.

Dag 9: Hoi An (O/-/-)
Vandaag hebben we een wandeling door het interessante Hoi An. U loopt door allerlei smalle en kronkelende straatjes in de Oude Wijk van deze stad. U ziet het stadsleven en maakt kennis met verscheidene soorten markten en winkels die de lokale goederen verhandelen. Op dit wandelprogramma staan ook de Cau Nhat Ban, een houten Japanse boogbrug en de Chua Ong Pagode.

Dag 10: Hoi An - Ho Chi Minh City (O/-/-)
Gedurende de dag zal u vanaf de luchthaven in Danang vertrekken naar de stad Ho Chi Minh City. In de middag is er en citytour. We bezoeken onder andere het Hereningingspaleis in Ho Chi Minh. Tijdens de Vietnamoorlog was dit het presidentiele paleis. Tegenwoordig is het een museum. Vlakbij het paleis zijn het in koloniale stijl gebouwde postkantoor en de Notre Dame Kathedraal gevestigd. Om wat meer cultuur te snuiven reizen we af naar de Ben Thanh-markt

Dag 11: Ho Chi Minh City (O/-/-)
Vandaag bent u vrij en u kunt er voor kiezen om een optionele tour te boeken naar de zeer interessante Cu Chi tunnels. De Cu Chi tunnels zijn een netwerk van 200km lange ondergrondse tunnels die tijdens de Vietnamoorlog werden gebruikt. Deze excursie is voor velen een zeer bijzondere ervaring. Hier ziet u een documentaire over het leven in de tunnels, u ziet de geheime ingang, het museum met zelfgemaakte wapens, de schietbaan en natuurlijk heeft u ook de mogelijkheid om een stukje in de tunnel te lopen. De sfeer van toen is soms nog merkbaar.

Dag 12: Ho Chi Minh City - Mekong Delta - Can Tho (O/-/-)
Can Tho is de volgende stad in deze Vietnam en Cambodja reis. De stad ligt in de Mekong Delta. De Mekong Delta is een verzameling van allemaal rivieren. Het bestaat uit diverse grote waterwegen en kleine waterwegen. Het is een schitterend gebied. Onderweg zullen we in kleine bootjes stappen bij het stadje Cai Be. Tijdens het varen op de Mekong zal u zien waarom deze rivier zo belangrijk is. We stoppen onder andere bij een eilandje waar u exotisch fruit kan proeven. U zal daarna de reis vervolgen naar Can Tho.

Dag 13: Can Tho - Chau Doc (O/-/-)
U maakt vandaag een boottocht op de Mekong rivier naar de kleurrijke Cai Rang drijvende markt. Kopers en verkopers bewegen zich voort in boten met producten van het platteland. U ziet hier de handel op het water waar u zelf ook aan kan deelnemen. Hierna zal u deze Vietnam Cambodja reis vervolgen en naar de stad Chau Doc gaan. Deze stad ligt vlakbij de grens van Cambodja.

Dag 14: Chau Doc - Phnom Penh (O/-/-)
Vandaag eindigen we met onze Vietnam reis en beginnen we met de rondreis Cambodja. We zullen Vietnam verlaten en vertrekken naar de hoofdstad van Cambodja, Phnom Penh. Phnom Penh is een prachtige stad met vriendelijkheid als handelsmerk. In de middag worden we met een traditionele riksja opgehaald en met deze bijzondere tocht door de stad komen we onder andere bij het Nationaal Museum. In de avond kunt u heerlijk vertoeven op de boulevard langs de rivier.

Dag 15: Phnom Penh (O/-/-)
Phnom Penh heeft een indrukwekkende geschiedenis. Tijdens de citytour zullen we dit ook zien. We bezoeken onder andere het Koninklijk Paleis en de spectaculaire Zilverpagode, met meer dan 5000 zilveren vloertegels. Ons bezoek aan de Killing Fiels en de voormalige Tuol Sleng gevangenis zal heel aangrijpend zijn. Hier vielen vele slachtoffers onder het Rode Khmer Regime.

Dag 16: Phnom Penh - Battambang (O/-/-)
Vroeg in de ochtend vervolgen wij onze rondreis Cambodja Vietnam door de authentieke rijstvelden en afgelegen dorpjes naar Battambang. Tussendoor bezoeken we Udong, de voormalige hoofdstad van het Khmer rijk. Op de vele heuvels liggen stupa’s verscholen waar meerdere Khmer koningen zijn begraven. Het uitzicht op de omgeving is schitterend. Battambang is qua aantallen de tweede stad van Cambodja. Het is een slaperig stadje met Franse en Thaise invloeden. De provincie Battambang levert het meeste rijst in Cambodja op. Het is daarom ook omgeven door grote aantallen uitgestrekte rijstvelden.

Dag 17: Battambang (O/-/-)
Vandaag maken we per tuk tuk een reis in de omgeving van Battambang. We kunnen hier goed de cultuur snuiven van het plattelandsleven. Onderweg stoppen we onder andere bij een rijstpapierfabriek, een fruitplantage en een pagoda. We zien hoe de kinderen naar en van school komen en we maken een wandeling door dorpen voor een gesprek met de lokale bevolking. De terugreis naar Battambang doen we op een gepaste manier met de bamboetrein. De reis met dit traditionele vervoersmiddel is een onvergetelijke ervaring.

Dag 18: Battambang - Angkor - Siem Reap (O/-/-)
We zullen Battambang verlaten en vervolgen onze rondreis Cambodja Vietnam naar Siem Reap. Siem Reap is de toegangspoort tot Angkor, de voormalige hoofdstad van het machtige Khmer Rijk. Tussendoor stoppen we bij een zijdeweverij en ziet u hoe de zijdeambacht wordt gedaan. Hier kunt u ook een souvenir van zijde kopen. Bij aankomst in Angkor bezoeken we de tempels van de Roluos groep. Dit waren de eerste tempels van het Khmer Rijk in Angkor. Ze zijn rijkelijk gedecoreerd en erg mooi. In de avond bent u vrij in Siem Reap. Een bezoek aan de Old Market is een amusant uitje, waar werkelijk alles wordt aangeboden voor de verkoop.

Dag 19: Siem Reap - Angkor (Wat) - Siem Reap(O/-/-)
We keren weer terug naar Angkor om de hoogtepunten te bezoeken. We zien onder andere de Angkor Thom en de prachtige Bayon Tempel. Het magische Ta Prohm en het Symbool van Cambodja, de beroemde Tempel Angkor Wat, zullen ook zeker niet ontbreken. De Angkor Wat is zo belangrijk voor Cambodja dat het zelfs op de nationale vlag is afgebeeld. Het wordt beschouwd als het grootste religieuze bouwwerk ter wereld en het is ook een van de belangrijkste overblijfselen van het Khmers.

Dag 20: Siem Reap (O/-/-)
In de ochtend bezoeken we per boot het Tonle Sap meer. Dit meer is zo bijzonder omdat er een compleet vissersdorp is gebouwd. Het is dan ook het 'drijvende vissersdorp'. Zelfs een schooltje, winkels en een ziekenhuis zijn hier te vinden. Hier eindigt de rondreis Cambodja Vietnam. Er volgt een transfer naar de luchthaven of u kunt uw vakantie in Cambodja elders voortzetten. Met bouwstenen uit ons Vietnam en Cambodja bouwstenen aanbod kunt u de reis bij ons verlengen en uw eigen perfecte Vietnam en Cambodja rondreis samenstellen.

Terug naar de algemene Vakantie Cambodja Reizen pagina.
 

Phnom Penh naar Angkor Highlights

Phnom Penh naar Angkor Highlights

Met deze volledig verzorgde reis ontdekt u enkele historische, culturele en natuurlijke bezienswaardigheden van Cambodja. Dit pakket is prima te koppelen…

Met deze volledig verzorgde reis ontdekt u enkele historische, culturele en natuurlijke bezienswaardigheden van Cambodja. Dit pakket is prima te koppelen aan een ander reispakket. Deze reis brengt u van de hoofdstad van Cambodja, Phnom Penh naar de beroemde UNESCO World Heritage Angkor Wat. U maakt een boottocht naar Tonle Sap, de levensader van het vroegere Khmer-rijk. U bezoekt o.a. het Tuol Sleng Genocide Museum en de Silver Pagoda in Phnom Penh. In het Angkor complex ziet u vele tempels zoals Angkor Thom, Bayon, Baphuon tempel en het Olifanten terras. U kunt genieten van een romantische zonsondergang vanaf de Bakheng heuvel in Siem Reap. Reizen door Azië zoals u dat wilt!

Bekijk reis Bouwstenen - 4 dagen v.a. € 337,00

Bangkok naar Siem Reap, Discover Angkor

Bangkok naar Siem Reap, Discover Angkor

Een reis van Bangkok naar het hart van het Khmer-rijk met vele hoogtepunten, waaronder het UNESCO world heritage, Angkor Wat, het historische Angkor Thom,…

Een reis van Bangkok naar het hart van het Khmer-rijk met vele hoogtepunten, waaronder het UNESCO world heritage, Angkor Wat, het historische Angkor Thom, Bayon, Ta Phrom, het Olifanten terras, het terras van de Lepra koning en Bantaey Srey. U ervaart dezelfde verrukking als ontdekkingsreiziger Henri Mouhot, wanneer u het grootse tempelcomplex van Angkor in de jungle ontdekt. Reizen is een unieke belevenis en bij Adventures Globe doet u dat op uw eigen manier! Deze reis is op basis van half pension en eenvoudig verblijf.

Bekijk reis Bouwstenen - 4 dagen v.a. € 159,00

Angkor Heritage Deluxe

Angkor Heritage Deluxe

Met deze zeer uitgebreide en luxe Angkor Wat reis verbijft u in een comfortabel vijfsterren hotel. Alle tours zijn privé en lunch en diner zijn inbegrepen.…

Met deze zeer uitgebreide en luxe Angkor Wat reis verbijft u in een comfortabel vijfsterren hotel. Alle tours zijn privé en lunch en diner zijn inbegrepen. U ervaart dezelfde verrukking als ontdekkingsreiziger Henri Mouhot, wanneer u het grootse tempelcomplex van Angkor in de jungle ontdekt. Reizen is een unieke belevenis en bij Adventures Globe doet u dat op uw eigen manier! U bezoekt alle belangrijke tempels en gebouwen op en rond het UNESCO werelderfgoed Angkor Wat, zoals Angkor Thom, Bayon, de Royal Enclosure, het Terras van de Olifanten, het Terras van de Lepra Koning, Srah Srang, Pre Rup en Ta Phrom. De reis wordt afgesloten met een bezoek aan de Banteay Srey en Banteay Samre tempels en Les Artisans d’Angkor.

Bekijk reis Bouwstenen - 3 dagen v.a. € 319,00

Salita Hotel Phnom Penh

Salita Hotel Phnom Penh

Het Salita Hotel Phnom Penh ligt op loopafstand van het Koninklijk Paleis, het Nationaal Museum, de Russische markt en het Onafhankelijkheidsmonument.…

Het Salita Hotel Phnom Penh ligt op loopafstand van het Koninklijk Paleis, het Nationaal Museum, de Russische markt en het Onafhankelijkheidsmonument. De internationale luchthaven van Phnom Penh ligt op ongeveer 8 km. Dit Cambodja Salita Hotel Phnom Penh is gevestigd in het hoogste Franse koloniale gebouw van Phnom Penh, met uitzicht over de gehele stad. Het Salita Restaurant op de 10e verdieping biedt uitzicht op de stad en Aziatische en Westerse specialiteiten. In het Salita Restaurant kan tevens genoten worden van een internationaal ontbijtbuffet. De kamers van het Cambodja Salita Hotel Phnom Penh zijn voorzien van airconditioning, badkamer met bad en douche, kabel TV, minibar, kluis, koffie- en theefaciliteiten, koelkast, zithoek en gratis WiFi. 

Bekijk hotel Prijs v.a. € 13,00

Sokha Beach Resort Sihanouk Ville

Sokha Beach Resort Sihanouk Ville

Het prachtige Sokha Beach Resort Sihanoukville Cambodja is perfect gelegen aan een privéstrand en op slechts 5 minuten rijden van de stad Sihanoukville.…

Het prachtige Sokha Beach Resort Sihanoukville Cambodja is perfect gelegen aan een privéstrand en op slechts 5 minuten rijden van de stad Sihanoukville. Dit luxe Sihanouville Resort beschikt over maar liefst 2 buitenzwembaden, een ontspannende spa en een fitnessruimte. Het resort beschikt over diverse eetgelegenheden zoals Turmeric Restaurant waar Khmer en Aziatische specialiteiten worden geserveerd, The Deck Tapas Bar aan de zee, waar diverse internationale gerechten en tapas geserveerd worden of restaurant Lemongrass waar Japanse specialiteiten worden geserveerd. U kunt van een heerlijk drankje genieten in de Dolphin Bar, Beach Bar of Sunset Bar. De kamers van het Sokha Beach Resort Sihanoukville Cambodja zijn voorzien van airconditioning, een flatscreen-tv, luxe badkamer met ligbad, balkon, minibar, kluis, koffie- en theefaciliteiten, koelkast, haardroger, zithoek en een mooie houten vloer.

Bezoek de algemene Hotels Cambodja Resorts pagina.

Bekijk hotel Prijs v.a. € 67,00

Raffels Hotel Le Royal Phnom Penh

Raffels Hotel Le Royal Phnom Penh

Het Raffles Hotel Le Royal Phnom Penh ligt in het hart van Phnom Penh, dichtbij belangrijke attracties als het Royal Palace, het Nationaal Museum en de…

Het Raffles Hotel Le Royal Phnom Penh ligt in het hart van Phnom Penh, dichtbij belangrijke attracties als het Royal Palace, het Nationaal Museum en de Silver Pagoda. Dit Luxe Phnom Penh Hotel combineert moderne luxe met ouderwetse charme en ligt op slechts 20 minuten rijden van de internationale luchthaven van Phnom Penh. Het hotel beschikt over een prachtig zwembad, een heerlijke spa en een moderne fitnessruimte. Het Luxe Hotel Phnom Penh Raffles biedt diverse restaurants en bars, zoals het Restaurant Le Royal waar Koninklijke Cambodjaanse en moderne Franse gerechten worden geserveerd, Café Monivong waar Europese en Aziatische buffet- en à-la-cartegerechten worden geserveerd, Le Phnom Deli voor gebak en broodjes en de Elephant Bar waar u terecht kunt voor heerlijke cocktails of koele drankjes. Op verschillende plaatsen kunt u 's avonds luisteren naar klassieke livemuziek. De kamers van het Luxe Raffles Hotel Le Royal beschikken over eigen balkons en zijn voorzien van airconditioning, luxe badkamer met ligbad, een flatscreen-tv, minibar, kluis, koffie- en theefaciliteiten, koelkast, slippers, badjas, haardroger en zithoek. Het hotel biedt 24 uur per dag roomservice en WiFi.

 

Bekijk hotel Prijs v.a. € 92,00


© 2021 adventuresglobe.nl - alle rechten voorbehouden - Algemene voorwaarden - Copyright
KVK NL: 51355043 0000 - Alle prijzen zijn inclusief BTW.