Highlights Vietnam Bezienswaardigheden

Highlights en bezienswaardigheden Vietnam

Hier vindt u specifieke informatie over de highlights en bezienswaardigheden van Vietnam die u tijdens een reis door Vietnam kunt bewonderen.

Halong bay (UNESCO)
Halong Bay is een eilandengroep en behoort sinds 1994 tot de UNESCO Werelderfgoedlijst. Deze eilandengroep bestaat uit wel 3.500 eilanden. Halong houdt in: ‘daar waar de draak in de zee afdaalt’, hier worden natuurlijk de rotsen mee bedoeld die boven het water rijzen. Er zijn drijvende, kleinschalige dorpjes gebouwd tussen de verschillende rotsen door. Naast het feit dat Halong Bay op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat, is deze eilandengroep sinds 2012 een van de ‘7 Wonders of Nature’ en is het dus zeker onmisbaar om te bezoeken als u in Vietnam bent.

Mekong Delta
De Mekong Delta is een zeer populaire riviergebied die te vinden is in het zuiden van Vietnam. De oorsprong van de Mekong Delta ligt in de hooglanden van Tibet. De 4.200 kilometer lange rivier bestaat uit allerlei kleine waterwegen, eilandjes en verschillende grote rivieren. De Mekong Delta is een van de hoogtepunten die zeker bezocht moet worden tijdens een reis door Vietnam. Enkele bezienswaardigheden rondom de Mekong Delta zijn de mooie rijstvelden, de drijvende dorpjes en drijvende markten.

Cat Tien National Park
Het Cat Tien National Prak bestaat uit tropische regenwouden en laaglanden. Het park is in het zuiden van Vietnam te vinden. Cat Tien National Park is met een oppervlakte van 72.000 hectare een van de grootste nationale parken te vinden in het land. Er zijn in het park verschillende activiteiten te doen. Zo kunt u er wandelen, mountainbiken, verschillende diersoorten bekijken of gewoon genieten van de omgeving en het uitzicht. Ook is er de mogelijkheid om deel te nemen aan trekkings en nightsafari’s. De dieren die u hoogstwaarschijnlijk zal tegenkomen in het park zijn olifanten, krokodillen, luipaarden, Javaanse neushoorns en gibbons. Daarnaast bestaat het park uit wel 326 vogelsoorten, 100 zoogdiersoorten, 79 soorten reptielen, 41 soorten amfibieën en wel 400 soorten vlinders.

Phong Nha-Ke Bang National Park (UNESCO)
Ook Phong Nha-Ke Bang National Park behoort tot een van de mooiste parken van Vietnam. Het park is sinds 2003 te vinden op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is daarmee ook een van de belangrijkste parken van het land. Het Phong Nha-Ke Bang National Park heeft een oppervlakte van 885 vierkante kilometer. In het park zijn honderden grote en indrukwekkende grotten te vinden. Deze grotten zijn pas sinds 2011 te betreden door de toeristen. Volgens deskundigen is het park wel 400 miljoen jaar oud. Het bevat de oudste karstgebergte die er te vinden is in Azië en is daarom zeker een bezoekje waard.

Cu Chi Tunnels
De Cu Chi tunnel is een bekende tunnelcomplex in Vietnam en is zeer populair bij de toeristen. De tunnel maakt deel uit van de ondergrondse tunnels in de regio van Cu Chi. Dit tunnelstelsel loopt door heel Vietnam door. Tijdens de Vietnamoorlog werden de Cu Chi tunnels gebruikt door de Vietnamese militairen.

Con Dao Islands
De Con Dao eilanden zijn een van de bekendste highlights van Vietnam aan het worden. Het werd eerst wel eens de Duivelseiland genoemd, omdat er hier gevangenen werden vastgehouden. Tegenwoordig is het een mooi gebied met witte stranden, baaien, en koraalriffen. Het is erg prachtig om te zien. U kunt er o.a. duiken, wandelen, snorkelen of lekker op het strand ontspannen. De Con Dao eilanden bevinden zich in de Zuid-Chinese Zee. Het is zeker de moeite waard om de Con Dao eilanden een keer te bezoeken.

Hue (UNESCO)
Hue is de oude Keizerlijke hoofdstad van Vietnam in de tijd van de Nguyen keizers. Ondanks het feit dat er tijdens de oorlog met de Amerikanen heel wat bouwwerken ten onder zijn gegaan, zijn er nog genoeg culturele hoogtepunten te vinden in de stad. Zo vindt u in Hue talloze paleizen, tempels, tombes en pagodes. De Forbidden Purple City en de Thieng Mu Pagoda zijn een ‘must see’ als u in Hue bent. De Forbidden Purple City staat sinds 1993 ook op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Er zijn in deze stad dus genoeg bezienswaardigheden te zien en het is daarom zeker aan te raden om de stad te bezoeken tijdens uw reis in Vietnam.

Whale Island
Whale Island is een vrij verlaten eiland dat ten noorden van Nha Trang ligt. U kunt er snorkelen, duiken of heerlijk genieten van de omgeving. Op het eiland vindt u een klein resort bestaand uit verschillenden bamboe hutten. Het is zeker aan te raden om er een keer heen te gaan. Het is er erg mooi en rustgevend.

Terug naar de algemene Vakantie Vietnam Reizen pagina.


© 2024 adventuresglobe.nl - alle rechten voorbehouden - Algemene voorwaarden - Copyright
KVK NL: 51355043 0000 - Alle prijzen zijn inclusief BTW.