Vliegticket Maleisië Vliegen

Vliegticket Maleisië en Vliegen

Hier vindt u meer informatie over een vliegticket Maleisië en het vliegen naar en binnen Maleisië.

Vliegticket Maleisië
Adventures Globe kan voor u diverse vliegtickets Maleisië aanbieden, zowel internationale vliegtickets alsook nationale vliegtickets. Kijk bij vliegtickets bovenaan onze site voor aanbiedingen voor een vliegticket Maleisië of neem contact met ons op.

Vliegen Maleisië
Maleisië heeft maar liefst 19 vliegvelden, waarvan 5 voor internationale en 14 voor binnenlandse vluchten. De internationale luchthavens zijn: Kuala Lumpur International Airport (KLIA), Bayan Lepas op Penang, Langkawi, Kota Kinabalu op Sabah en Kuching op Sarawak. Vanuit Europa wordt er rechtstreeks naar Kuala Lumpur, de hoofdstad gevlogen. Malaysia Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij, maar er zijn ook diverse andere airlines die in Maleisië opereren. Air Asia vliegt op KLIA, Kota Bharu, Terengganu, Penang, Langkawi, Sabah en Sarawak. Firefly is een dochtermaatschappij van Malaysia Airlines en vliegt op Penang, Langkawi, Kota Bharu, Kuala Terengganu, Kerteh, Johor Bahru en Alor Setar. MASwings is eveneens een dochter van Malaysia Airlines en vliegt grotendeels op Sabah en Sarawak. Voorts is er Berjaya Air, die vliegt op Redang, Tioman, Pangkor, Kota Bharu, Singapore en Hua Hin in Thailand.

Invoer/Uitvoer Maleisië
Volwassenen personen mogen belastingvrij 250 gram tabak of 200 sigaretten en een liter sterke drank het land invoeren. De invoer van wapens, drugs en pornografie is verboden. Op bezit van drugs staan zeer zware straffen. Er geldt een uitvoerverbod voor souvenirs die gemaakt zijn van beschermde dier- of plantensoorten. Tot deze soorten behoren onder meer koralen, grote schelpen, schildpadden, slangen, krokodillen, hagedissen, papegaaien, vlinders, orchideeën en cactussen.

Handbagage Maleisië
Er gelden voor alle vliegtuigpassagiers regels ten aanzien van wat meegenomen mag worden in de handbagage, laat u goed informeren bij aanschaf van uw vliegticket . De regels gelden voor vloeistoffen als water en drankjes voor consumptie, maar ook voor toiletartikelen zoals tandpasta, scheerschuim, haargel en andere pasta's, gels, lotions en de inhoud van spuitbussen. De vloeistoffen, gels en spuitbussen in de handbagage mogen alleen in kleine hoeveelheden van maximaal 100 ml per stuk én in een aparte plastic zak met een inhoud van niet meer dan 1 liter worden meegenomen. Deze regels gelden voor alle passagiers die vertrekken van, of overstappen op, een vliegveld in de Europese Unie en ook voor de meeste landen buiten de Europese Unie. Bij de handbagagecontrole moeten de vloeistoffen apart worden aangeboden in een gesloten doorzichtige plastic zak.

Hieronder volgen de regels voor vloeistoffen in de handbagage:
1. vloeistoffen, gels, lotions alleen in verpakkingen van niet meer dan 100 milliliter
2. de verpakkingen mogen alleen worden meegenomen in een doorzichtige plastic zak
3. per persoon mag één doorzichtige plastic zak worden meegenomen
4. de doorzichtige plastic zak mag niet groter zijn dan 1 liter en moet hersluitbaar zijn
5. de vloeistoffen in de plasic zak moeten apart worden aangeboden bij de handbagagecontrole

Er zijn twee uitzonderingen:
1. babyvoeding en medicijnen die men tijdens de vlucht nodig heeft
2. taxfree aankopen van vloeistoffen of gels, gedaan aan boord van een vliegtuig of op luchthavens ná de ticket- en/of paspoortcontrole, deze worden verpakt in een aparte en verzegelde plastic zak en mogen er pas op de eindbestemming worden uitgehaald.

Terug naar de algemene Vakantie Maleisië Reizen pagina.


© 2022 adventuresglobe.nl - alle rechten voorbehouden - Algemene voorwaarden - Copyright
KVK NL: 51355043 0000 - Alle prijzen zijn inclusief BTW.