Highlights Maleisië Bezienswaardigheden

Highlights en bezienswaardigheden Maleisië

Hier vindt u specifieke informatie over de highlights en bezienswaardigheden van Maleisië die u tijdens een reis door Maleisië kunt bewonderen.

Malakka
Malakka is de historische kunststad van Maleisië en er zijn hier genoeg toeristische trekpleisters te vinden. Zo vindt u hier bijvoorbeeld  de bekende China Town. Malakka wordt ook wel eens vergeleken met een groot openlucht museum, omdat er erg veel geschiedenis terug te vinden is in de stad. Het is dus zeker de moeite waard om Malakka te bezoeken als u van geschiedenis houdt. Het is  gewoonweg erg interessant om de stad een keer bezocht te hebben.

Petronas Twin Towers
De Petronas Twin Towers staan in de hoofdstad van Maleisië, Kuala Lumpur. De Petronas Twin Towers bestaan uit maar liefst 88 verdiepingen. Er is een geweldige winkelcentrum te vinden en op de 41e verdieping is er een loopbrug waarop u kunt uitkijken over de stad. Ook vindt u op 41e verdieping een geweldige stadspark.

Taman Negara National Park
Dit park ligt in het oosten en midden van Maleisië. Hier vindt u het mooiste stuk natuur van het land. De Taman Negara National park is het oudste en het grootste park dat er te vinden is in Maleisië. U geniet hier van een prachtige omgeving met verbluffende uitzichten. U kunt er ook wilde dieren tegenkomen zoals olifanten, neushoorns en tijgers. Het is zeker een bezoekje waard als u op vakantie bent in Maleisië.

Merdeka Square
De Merdeka Square is een belangrijke plein waar verschillende gebeurtenissen hebben plaatsgevonden. Een belangrijke gebeurtenis is bijvoorbeeld dat de onafhankelijkheidsviering heeft plaatsgevonden op het plein. De Merdeka Square staat dan ook wel bekend als Dataran Medeka of het onafhankelijkheidsplein. Het plein ligt in een koloniale wijk in Kuala Lumpur. Rondom de Merdeka Square vindt u ook andere belangrijke bezienswaardigheden zoals o.a. het Nationale Historische Museum en de St. Mary kathedraal.

Masjid Ubudiah
Dit is een van de mooiste moskees die er te vinden is in Maleisië. Deze moskee is te vinden in de Maleisische stad Kuala Kangsar. De moskee heeft een Moorse stijl en is erg groot. De gouden koepel is prachtig om te zien en ziet u al van ver weg. Naast de Masjid Ubudiah vindt u een mausoleum met graven van voormalige heerser van Perak.

Kek Lok Si
De Kek Lok Si is de grootste boeddhistische tempel van Maleisië en bevindt zich op de heuvels van Air Itam. De Kek Lok Si tempel staat ten westen van Georgetown, in Penang. De Pagoda of King Rama VI bestaat uit wel zeven etages. Ook vindt u er een grote bronzen beeld van de godin van genade, genaamd Kuan Yin.

Terug naar de algemene Vakantie Maleisië Reizen pagina.


© 2022 adventuresglobe.nl - alle rechten voorbehouden - Algemene voorwaarden - Copyright
KVK NL: 51355043 0000 - Alle prijzen zijn inclusief BTW.