Hoofdstad Maleisië Steden

Hoofdstad Maleisië en andere Maleisië steden

Hier vindt u specifieke informatie over de hoofdstad van Maleisië, Kuala Lumur en andere interessante steden in Maleisië.

Kuala Lumpur
Kuala Lumpur is met haar ruim 2 miljoen inwoners de hoofdstad van Maleisië. Kuala Lumpur betekent letterlijk vertaald: modderige samenloop van rivieren. De hoofdstad vormt een soort Rode Delta. De stad wordt gekenmerkt door de diversiteit aan bebouwing. Zo vindt u er de oude koloniale bebouwingen, Chinatown en Little India, maar ook hoge modernere gebouwen. Kuala Lumpur bestaat uit een mix van Aziatische culturen. De stad werd in 1896 uitgeroepen tot de hoofdstad van Maleisië. In die tijd was het land nog bekend als de “Gefedereerde Malay Staten”. In de stad zijn nog genoeg herinneringen te vinden van uit de tijd dat de Britten Kuala Lumpur bestuurden. Kuala Lumpur is een stad die zich in een rap tempo ontwikkeld.

Putrajaya
Putrajaya is een federaal territorium in Maleisië. De stad is nog vrij 'nieuw', Putrajaya is namelijk vanaf 1995 opgezet als een administratief centrum voor Maleisië. Het was vooral bedoeld om Kuala Lumpur te ontlasten, omdat de stad overvol was. Putrajaya telt ongeveer 45.000 inwoners. 'Putra' staat voor prins en 'Jaya' voor succes.

Georgetown
Georgetown is de hoofdstad van een eiland genaamd Penang. De stad staat vooral bekend om het UNESCO World Heritage historische centrum, sinds 2008 heeft de stad de UNESCO-bescherming gekregen. Naast Kuala Lumpur is Georgetown de modernste en meest ontwikkelde stad die er te vinden is in Maleisië. De stad kent ongeveer 400.000 inwoners. Ook in Georgetown is het grootste gedeelte van de inwoners van Chinese afkomst. Er is in Georgetown veel te doen en te zien, zo vindt u er grote attracties zoals o.a. de Blue Mansion, Little India en Chinatown.

Ipoh
Ipoh bevindt zich in de noordelijke staat van Maleisië, genaamd Perak. De stad heeft ongeveer 600.000 inwoners. Ipoh staat in Maleisië op de derde plaats als het gaat om de hoeveelheid inwoners. Het grootste deel van de inwoners is Chinees, namelijk meer dan 75%. De Chinezen die in Ipoh wonen hebben een Kantonese of Hakkase achtergrond.

Klang
Klang is de grootste havenstad van Maleisië en telt net iets meer inwoners dan Ipoh, namelijk rond de 630.000. Een groot deel van de inwoners in Klang is
Chinees-Maleisisch. De stad bevindt zich in een deelstaat van Maleisië, genaamd Selangor.

Johor Bahru
Johor Bahru telt ongeveer 500.000 inwoners en ligt in de provincie Johor. Johor Bahru ligt op het zuidelijke gedeelte van Malakka, dit is een schiereiland. Dit maakt Johor Bahur de meest zuidelijke stad van het Eurazië continent. De Johor-Singaporedam verbindt Johor Bahru met Singapore. Naast de stad Kuala Lumpur en de, in het noordwesten gelegen, Penang is Johor Bahru het op twee na grootste industriële centrum van het vasteland in Maleisië.

Malakka
Malakka is de historische kunststad van Maleisië. De stad is tegelijkertijd ook de hoofdstad van de deelstaat met de zelfde naam: Malakka. Malakka telt ongeveer 370.000 inwoners. De stad maakt sinds 2008 deel uit van de UNESCO-bescherming. De stad ligt in het zuidwesten van het schiereiland Malakka gelegen aan de “Straat Malakka”. Dit ligt ongeveer 80 kilometer van het vasteland van Sumatra af.

Terug naar de algemene Vakantie Maleisië Reizen pagina.


© 2022 adventuresglobe.nl - alle rechten voorbehouden - Algemene voorwaarden - Copyright
KVK NL: 51355043 0000 - Alle prijzen zijn inclusief BTW.