Highlights Japan Bezienswaardigheden

Highlights en bezienswaardigheden Japan

Hier vindt u specifieke informatie over de highlights en bezienswaardigheden van Japan die u tijdens een reis door Japan kunt bewonderen.

Kasteel Himeij-jo
Het Himeij-jo kasteel, gelegen in de stad Himeij, is een indrukwekkende Japan bezienswaardigheid. Het kasteel is staat bij de japanners bekend als het ‘kasteel van de witte reiger’, vanwege de witte buitenmuren van het kasteel. Himeij-jo is een van de oudste originele gebouwen overgebleven uit de Sengoku-periode. De Sengoku-periode was een tijd van binnenlandse crises, oorlog en sociale chaos in Japan. Al de belangrijke kenmerken van Himeij-jo zijn behouden gebleven en het kasteel staat sinds december 1993 op de UNESCO werelderfgoedlijst.

Fuji mountain en Hakone nationale park

De prachtige Fuji vulkaan is met een hoogte van 3776 meter de hoogste berg van Japan en een van haar bekendste highlights. Deze mooie berg ligt in een zeer aantrekkelijk natuurgebied, het Hakone nationale park. In het park kunt u genieten van de prachtige natuur die Japan te bieden heeft. De laatste uitbarsting van de Fuji vulkaan was 1707. De shintopriesters noemen deze vulkaan de Fujiyama, wat ‘heilige vulkaan’ betekent. Tot 100 jaar geleden was deze berg voor de Japanners zo heilig dat alleen priesters en pelgrims de mogelijkheid hadden om de mount Fuji te beklimmen. Tot 1872 werden er geen vrouwen toegelaten. Tegenwoordig beklimmen veel sportbeklimmers de berg en is de berg voor iedereen toegankelijk. De berg Fuji en de vijf Fuji-meren om de berg heen zijn erg populair bij kunstenaars en het gebied staat bekend om de mooie natuur, vandaar dat dit men deze berg ziet als de beroemdste toeristische bezienswaardigheid van Japan. Met een bezoek aan de steden Hakone of Kamakura kunt heeft u een mooi zicht op de berg. Vanuit Hakone zijn er wandelingen naar de Fuji, het gebied staat daarnaast bekend vanwege de warmwaterbronnen.

Senso-ji tempel

De Senso-ji tempel bevindt zich in de wijk Asakusa is de oudste en beroemdste boeddhistische tempel van Tokyo. De bouw van deze tempel is begonnen in 645. De tempel is gewijd aan de boeddhistische godin Kannon. De aanleiding voor de bouw van deze tempel is de vondst van een beeld van de boeddhistische godin Kannon in de Sumida rivier door vissers. In het derde weekend van mei wordt het Sanja festival gevierd rond deze tempel, ter ere van de stichters. 
Bij een bezoek aan de Senso-ji tempel passeert u eerst de Kaminarimon-poort, vervolgens bevindt u zich in de Nakamasi winkelstraat met souvenirs en religieuze artikelen. Na deze winkelgalerij komt u in de tempel, in de gouden schrijn van het hoofdgebouw bevindt zich het orginele beeld van Kannon.

Itsukushima-schrijn

De itsukushima-schrijn is een heiligdom gelegen op het eiland Miyajima in de Sento binnenzee. Sinds 1996 staat deze prachtige schrijn, welke staat voor een combinatie van de natuur en menselijke creativiteit, op de werelderfgoedlijst. De schrijn is een van de meest bekende highlights en bezienswaardigheden van Japan. Voor de schrijn ligt in het water de beroemde torii, dit is een veel gefotografeerd symbool van de Itsukushima-schrijn.

Okinawa

In de Oost-Chinese zee ligt Okinawa, een tropisch eiland. Dit is het hoofdeiland van de Riukiu-eilanden. Zoekt u een ontspannen vakantie in Japan, dan is Okinawa aan te raden. Het eiland staat bekend om prachtige stranden met turkoois water, hagelwitte stranden en mooie, kleurrijke koraalriffen. Het eiland hoort pas sinds 1871 officieel bij Japan, en de cultuur op dit eiland verschilt veel van de typische Japanse cultuur. De inwoners hebben andere gewoonten en tradities. De stad Okinawa op het eiland noemt men ook wel ‘de stad van de muziek’, deze Okinawa-muziekstijl gebaseerd op reggae is erg populair onder Japanners. De culturele festivals van dit eiland zijn aan te raden.

Drie bergen van Dewa

De drie bergen van Dewa (Dewa Sanzan) zijn de Mount Haguro, Mount Gassan en de Mount Yudono. De heilige bergen zijn een populair bedevaartsoort. Aan de voet van Mount Haguro staat de vijf verdiepingen pagode, erkent als nationale schat van Japan. De bergen, samen met de pagode vormen een van de meer rustieke Japan bezienswaardigheden.

Terug naar de algemene Vakantie Japan Reizen pagina.
 


© 2024 adventuresglobe.nl - alle rechten voorbehouden - Algemene voorwaarden - Copyright
KVK NL: 51355043 0000 - Alle prijzen zijn inclusief BTW.