Eten Japan Informatie

Eten Japan Informatie

Hier vindt u specifieke informatie over het eten in Japan waarmee u kennis maakt tijdens een van de vakantie reizen naar Japan van Adventures Globe. Informatie over het eten in een land waar u naar toe reist is belangrijk voor uw ontmoeting met de locale cultuur en het dagelijks welbevinden. In Japan besteedt men, zoals aan alles, veel zorg en aandacht aan het bereiden van het eten. Dit is dan ook terug te vinden in de Japanse keuken. Een Japanse kok probeert van elke maaltijd een waar kunstwerk te maken. In het eten in japan worden verse ingrediënten gebruikt en de smaken zijn verfijnd en geraffineerd. De basis voor een maaltijd wordt gevormd door rijst of noedels, waarbij een rijke variatie van vlees, vis, groenten en fruit wordt geserveerd. Er wordt gegeten met stokjes, die in het Japans 'hashi' heten. Een Japanse maaltijd bestaat uit rijst of noedels, wat groenten, een miso-soep, en wat vis- of vleesgerechten. Typische Japanse gerechten zijn Sashimi, in plakjes gesneden rauwe vis, zoals tonijn, zalm of zeebaars die in de sojasaus met wasabi, mierikswortel, gedipt worden en dan gegeten. Sushi, combinaties van rijst met rauwe vis, groenten, omelet gerold in zeewier. De Sushi wordt eveneens in de sojasaus met wasabi gedipt. Sushi en sashim vindt u vrijwel overal in restaurants, maar ook in kleine eettentjes, herkenbaar aan de roodwitte lampions. Misosoep, een typisch Japanse soep op basis van bouillon met tofu en zeewier. Tempura, oorspronkelijk van Portugese afkomst, maar nu een populair Japans gerecht waarbij kleine stukjes groente, paddenstoelen, vis of garnalen in deeg worden gedompeld en gefrituurd. Sukiyaki, waarbij flinterdunne plakjes biefstuk, fijn gesneden groenten en tofu in een pan op open vuur worden samengebracht. Shabu-shabu, opnieuw een vleesgerecht met de flinterdunne plakjes biefstuk en groenten, maar nu wordt alles in een pan zachtjes gekookt waardoor een bouillon ontstaat. Het vlees en de groeten worden uit de bouillon gevist en de bouillon wordt als soep gegeten. Yakitori, waarbij kleine stukjes kip aan een bamboestok worden geregen en boven een houtskoolvuur gegrild. Het geheel wordt overgoten met yakitori saus. Teppan yaki, waarbij vis, vlees, groenten en rijst door een kok op een grote hete metalen plaat worden gegrild. Teriyaki, waarbij vlees en vis voor het grillen wordt gemarineerd, dit geeft een stroperige en plakkerige saus. Zeer bekend is ook het Wagyu rundvlees of Kobe-beef, een zeer smakelijke maar ook dure vleessoort. Het vlees is afkomstig van een speciaal rund en kent een fijne vetverdeling. Bij het eten in Japan kent men verder verschillende soorten noedels die vaak in soep gegeten worden zoals Soba, lange dunne slierten die donker van kleur zijn, Udon, een dikkere tarwe noedel, wit van kleur en Râmen, dunne noedels licht van kleur. Informatie over welke soep/noedel combinaties u kunt verkrijgen vindt u in de menu kaart. Overigens kan men in Japan eten van vrijwel elk land ter wereld krijgen. Het kraanwater in Japan is wel drinkbaar, maar niet altijd even lekker van smaak. Water kan men dan ook beter in flessen kopen. Verder wordt er bij het eten veel groene thee gedronken. Een typische Japanse drank is sake, rijstwijn, die in vele varianten bestaat en zowel koud als warm wordt gedronken. Daarnaast wordt er ook veel bier gedronken in Japan, waarbij de bekendste merken Asahi, Kirin, Sapporo en Yebisu zijn. Veel eet- en drinkgelegenheden in Japan geven informatie in de vorm van een menu met plaatjes, zodat u slechts op het plaatje hoeft te wijzen om wat lekkers te bestellen. Wanneer u een eet- of drinkgelegenheid binnen stapt moet u niet schrikken van een uitbundige welkomstbegroeting door het personeel met een luid 'irasshaimaseeeeee'.

Terug naar de algemene Vakantie Japan Reizen pagina.


© 2024 adventuresglobe.nl - alle rechten voorbehouden - Algemene voorwaarden - Copyright
KVK NL: 51355043 0000 - Alle prijzen zijn inclusief BTW.