Vliegticket Myanmar Vliegen

Vliegticket Myanmar en Vliegen

Hier vindt u meer informatie over een vliegticket Myanmar en het vliegen naar en binnen Myanmar.

Vliegticket Myanmar
Adventures Globe kan voor u diverse vliegtickets Myanmar aanbieden, zowel internationale vliegtickets alsook nationale vliegtickets. Kijk bij vliegtickets bovenaan onze site voor aanbiedingen voor een vliegticket Myanmar of neem contact met ons op.

Vliegen Myanmar
Vanuit Europa zijn er nog geen rechtstreekse vluchten naar Myanmar. Wel kunt u dagelijks vliegen vanuit Bangkok met Thai Airways en Bangkok Airways. Voor binnenlandse vluchten zijn er nationale luchtvaartmaatschappijen zoals Air Bagan, Air Mandalay, Asian Wings, Yangon Airways, Golden Myanmar Airlinesen Myanma Airways. Er is een toeristenvisum verplicht voor een reis naar Myanmar. Dit visum is aan te vragen bij de ambassade in Brussel en het is voor 28 dagen geldig. Ook moet u bij uw verblijfplaats in Myanmar een bewijs van uw terugvlucht kunnen tonen. 

Invoer/Uitvoer Myanmar
Volwassenen personen mogen belastingvrij 250 gram tabak of 200 sigaretten en een liter sterke drank het land invoeren. De invoer van lokaal geld (kyat), wapens, drugs en pornografie is verboden. Het is streng verboden antiek en Boeddhabeelden uit te voeren. Er geldt een uitvoerverbod voor souvenirs die gemaakt zijn van beschermde dier- of plantensoorten. U mag elektrische en elektronische apparaten tot een waarde van USD 500 invoeren. Als u geneesmiddelen naar Myanmar wilt meenemen die onder het Opiumwet vallen (bepaalde soort slaapmiddelen, adhd-middelen of sterke pijnstillers), moet u in het bezit zijn van een gelegaliseerde Engelstalige medische verklaring. Het is namelijk strafbaar als u zonder verklaring met dit soort geneesmiddelen reist. De verklaring is 1 jaar geldig vanaf de ingangsdatum. Het is aan te raden om de verklaring op zijn minst 4 weken voor uw vertrek al aan te vragen. Wat betreft de uitvoer van Myanmar mogen edelstenen, juwelen en kunst alleen uitgevoerd worden met een betaalbewijs of factuur van de officiële handelaar. Als het gaat om de uitvoer van geneesmiddelen moet u een medisch paspoort meenemen. In het Europees Medisch Paspoort worden de gegevens van uw medicijngebruik, ziekten en aandoeningen vermeld. Dit is tegen een kleine vergoeding al te krijgen bij uw huisarts of de apotheek.

Handbagage Myanmar
Er gelden voor alle vliegtuigpassagiers regels ten aanzien van wat meegenomen mag worden in de handbagage, laat u goed informeren bij aanschaf van uw vliegticket. De regels gelden voor vloeistoffen als water en drankjes voor consumptie, maar ook voor toiletartikelen zoals tandpasta, scheerschuim, haargel en andere pasta's, gels, lotions en de inhoud van spuitbussen. De vloeistoffen, gels en spuitbussen in de handbagage mogen alleen in kleine hoeveelheden én in een aparte plastic zak met een inhoud van niet meer dan 1 liter worden meegenomen. Deze regels gelden voor alle passagiers die vertrekken van, of overstappen op, een vliegveld in de Europese Unie en ook voor de meeste landen buiten de Europese Unie. Bij de handbagagecontrole moeten de vloeistoffen apart worden aangeboden in een gesloten doorzichtige plastic zak.

Hieronder volgen de regels voor vloeistoffen in de handbagage:
1. vloeistoffen, gels, lotions alleen in verpakkingen van niet meer dan 100 milliliter
2. de verpakkingen mogen alleen worden meegenomen in een doorzichtige plastic zak
3. per persoon mag één doorzichtige plastic zak worden meegenomen
4. de doorzichtige plastic zak mag niet groter zijn dan 1 liter en moet hersluitbaar zijn
5. de vloeistoffen in de plastic zak moeten apart worden aangeboden bij de handbagagecontrole

Er zijn twee uitzonderingen:
1. babyvoeding en medicijnen die men tijdens de vlucht nodig heeft
2. taxfree aankopen van vloeistoffen of gels, gedaan aan boord van een vliegtuig of op luchthavens ná de ticket- en/of paspoortcontrole, deze worden verpakt in een aparte en verzegelde plastic zak en mogen er pas op de eindbestemming worden uitgehaald.

Terug naar de algemene Vakantie Myanmar Reizen pagina.


© 2022 adventuresglobe.nl - alle rechten voorbehouden - Algemene voorwaarden - Copyright
KVK NL: 51355043 0000 - Alle prijzen zijn inclusief BTW.