Highlights Myanmar Bezienswaardigheden

Highlights en bezienswaardigheden Myanmar

Hier vindt u specifieke informatie over de highlights en bezienswaardigheden van Myanmar die u tijdens een reis door Myanmar kunt bewonderen.

De Schwedagon Pagode
In Yangon, de voormalige hoofdstad van Myanmar, staat de Schwedagon Pagode. De Schwedagon Pagode is de grootste tempel van Myanmar. De tempel staat boven op de Singuttara heuvel in een buitenwijk van Yangon. De tempel is 98 meter hoog en hij is bedekt met bladgoud, ongeveer 50.000 kilo. Men zegt dat in de pagode 8 haren van de laatste Boeddha worden bewaard.

De Gouden rots Pagode
In Yaikhtiyo, een stad op ongeveer 160 km van Yangon ligt de Gouden Rots Pagode. De Gouden Rots Pagode is een van de bekendste bezienswaardigheden van Myanmar. De pagode is gebouwd op een rots. Veel pelgrims bezoeken deze tempel.

De U Bein brug
De U bein-brug is een voetgangersbrug die ligt bij Amarapura. Deze brug is de langste teakhouten brug ter wereld, de brug is namelijk 1,2 kilometer lang. De brug is gebouwd in 1870 met het teakhout afkomstig uit een verlaten paleis. Op de brug is te genieten van het prachtige uitzicht. De brug ligt over het Taungthanmeer.

Mount Popa
De Mount Popa is een bijzondere bezienswaardigheid in Myanmar. De berg is de meest heilige berg in Myanmar. Voor de Birmezen is de Mount Popa een bedevaartsoord waar de geesten worden vereerd.

Pindaya Caves
De Pindaya grotten is een populaire toeristische attractie in Myanmar. Daarnaast dienen de Pindaya grotten als bedevaartsoord. De Pindaya grotten bestaan uit drie kalksteengrotten die in een lijn van noord naar zuid lopen. Alleen de meest zuidelijke kalksteengrot kan door toeristen worden bezocht. In de grotten zijn meer dan 8000 Boeddhabeelden te vinden, de oudste is uit 1773.

Thanbuddhay Pagode
De Thanbuddhay pagode is een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden van Myanmar. De pagode wordt vergeleken met de Borobudur in Indonesië. De pagode is vierkant en loopt trapgewijs naar boven. Er zijn hier rond de 500.000 Boeddhabeelden te vinden.

Sule Pagode
De Sule Pagode bevindt zich in het centrum van Yangon, midden op een verkeersrotonde. De Sule Pagode is een indrukwekkende, gouden pagode van ongeveer 2000 jaar oud. Naast de pagode zijn er in de buurt verschillende historische gebouwen die ook zeker een bezoekje waard zijn.

Myanmar nationaal museum
In Yangon bevindt zich het Myanmar nationaal museum. In dit museum is alles te vinden over de geschiedenis en de cultuur van het land Myanmar. Het museum bestaat sinds 1952 en beschikt over een grote collectie kunstwerken.

Yangon Zoological Garden
In Yangon is de Yangon Zoological Garden te vinden. Dit park heeft een oppervlakte van bijna 70 hectare. In het park zijn vele verschillende diersoorten te vinden, zo zijn er 59 soorten zoogdieren, 60 vogelsoorten en 18 soorten reptielen. Ook zijn er olifanten, neushoorns, nijlpaarden, tijgers, leeuwen, apen en nog veel meer.

Terug naar de algemene Vakantie Myanmar Reizen pagina.
 


© 2022 adventuresglobe.nl - alle rechten voorbehouden - Algemene voorwaarden - Copyright
KVK NL: 51355043 0000 - Alle prijzen zijn inclusief BTW.