Hoofdstad Myanmar Steden

Hoofdstad Myanmar en andere Myanmar steden

Hier vindt u specifieke informatie over de hoofdstad van Myanmar, Naypyidaw en andere interessante steden in Myanmar.

Naypyidaw
Sinds 2005 is Naypyidaw de hoofstad van Myanmar. Voor deze tijd was de hoofdstad Yangon (Rangoon). Naypyidaw ligt op een centraler punt in het land en herbergt belangrijke staatsfuncties die hier zijn ondergebracht. Hierdoor is besloten dat Naypyidaw de nieuwe hoofdstad van Myanmar is. De stad ligt ongeveer in het midden van het land. De stad heeft een korte geschiedenis, maar wel een aantal aantrekkelijke bezienswaardigheden. Voorbeelden van deze bezienswaardigheden in Naypyidaw zijn het nationale herbal park, de Uppatasanti pagoda en de Nay Pyi Taw Water Fountain Garden.

Yangon of Rangoon
De stad Yangon of voormalig Rangoon, is de grootste stad van Myanmar. Tot november 2005 was deze stad dan ook de hoofdstad van het land. Rangoon ligt aan de Rangoonrivier, bij de Golf van Martaban. In Rangoon bevindt zich de belangrijkste tempel van het land Myanmar, namelijk de Schwedagon Pagode.

Mandalay
Na Yangon is Mandalay de grootste stad van Myanmar. Mandalay ligt 716 kilometer ten noorden van Rangoon en wordt begrensd door de rivier de Irrawaddy. De belangrijkste bezienswaardigheid in Mandalay is de Mandalayheuvel, deze kan beklommen worden middels een trap die 1730 treden telt. Op de top van deze Mandalayheuvel staat een pagode.

Bagan
Bagan is erg populair onder toeristen, deze stad is vroeger ook hoofdstad geweest van Myanmar. In Bagan zijn ongeveer 4000 boeddhistische tempels en pagodes te vinden. Door de mooie bezienswaardigheden staat de stad Bagan op de nominatielijst van de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Pegu
In Pegu zijn belangrijke bezienswaardigheden van Myanmar te vinden. Zo bevindt zich in de stad Pegu een heel groot beeld van een liggende boeddha, dit beeld werd ontdekt bij de aanleg van een spoorlijn. Een andere bezienswaardigheid in Pegu is de Kyaikpun Pagode, vier grote boeddha beelden van 30 meter groot die met de rug tegen elkaar aan zitten. Tenslotte zijn de Shwemawdaw pagode en het Kanbawzathadi paleis te vinden in Pegu.

Ngwe Saung
Ngwe Saung is een populaire badplaats in Myanmar. Het heeft een lang strand en helder water.

Mrauk U
Mrauw U is naast Bagan een bekende archeologische stad in Myanmar. In de stad staan honderden oude tempels. De tempels zijn niet zo groot en oud als in Bagan, maar de tempels van Mrauk U zijn ook zeker indrukwekkend. Mrauk U is in vergelijking met Bagan veel rustiger qua toeristen. Voor een bezoek aan deze stad dient een aparte reis te worden afgelegd, aangezien het verboden is voor toeristen om over land naar Mrauk U te reizen.

Terug naar de algemene Vakantie Myanmar Reizen pagina.


© 2022 adventuresglobe.nl - alle rechten voorbehouden - Algemene voorwaarden - Copyright
KVK NL: 51355043 0000 - Alle prijzen zijn inclusief BTW.