Klimaat Myanmar Natuur

Klimaat en natuur Myanmar

Hier vindt u specifieke informatie over het klimaat en de natuur in Myanmar.

Klimaat Myanmar
Het klimaat in Myanmar is een samenstelling van drie tropische en subtropische klimaten. Het grootste gedeelte heeft een combinatie van het moessonklimaat en een tropische savanneklimaat. In et noordoosten gaat dit vervolgens weer over naar een warm Chinaklimaat. In Myanmar zijn twee seizoenen, namelijk een droge seizoen en een regenseizoen oftewel moesson. In de laatste 3 maanden van het droge seizoen lopen de temperaturen hoog op. Dit wordt daarom ook wel het hete seizoen genoemd. Vandaar dat men in Myanmar eigenlijk spreekt van drie seizoenen: een heet seizoen (maart tot april), een regenseizoen (mei tot oktober) en een koel seizoen (november tot februari).

Myanmar heeft vrijwel het gehele jaar tropische temperaturen van rond de 30 graden Celsius. De meeste regen valt in het westen. Er kunnen daar ook zeer zware stormen voorkomen. Op de laagvlakte en langs de kusten liggen de gemiddelde temperaturen bij de aanvang van het droge seizoen rond de 30 en de 33 graden. De temperaturen lopen vanaf januari op naar een gemiddelde temperatuur van wel 36 tot 38 graden in de warmste maand van april. In mei zorgt de zuidwestmoesson voor heel wat regen en hierdoor daalt de temperatuur dan ook van 36 tot 38 graden naar een nog steeds hoge temperatuur van 30 tot 33 graden. In de wintermaanden is de temperatuur 18 tot 23 graden en in de zomermaanden 23 tot 27 graden.

Natuur Myanmar
De natuur van Myanmar is van ongekende schoonheid. Het herbegt prachtige watervallen, meren, grote groten en prachtige stranden. Ook worden er verschillende natuurlijke hulpbronnen aangeboden door de natuur van Myanmar. Er zijn in Myanmar wel 40 Nationale Parken te vinden, zoals vogelreservaten, reservaten voor beschermde dieren en zijn er beschermde gebieden te vinden. Een grote gedeelte van Myanmar bestaat uit vruchtbare en dicht beboste riviervlakten. Deze worden door de Ayeyarwady, ook wel bekend als Irrawaddy, de Salween en de Mekong rivieren van water voorzien. De Ayeyarwady is de belangrijkste rivier die er te vinden in is Myanmar. De uiterwaarden van de Ayeyarwady zijn zo vruchtbaar, dat die voor een groot deel de landbouw ondersteunen in het land. Een andere deel van Myanmar is nog steeds bedekt met veel bos. De meeste bebossing is tropisch. Er zijn diverse wilde diersoorten te vinden in de bossen zoals: olifanten, tijgers, luipaarden, beren en apen. Ook de in de kustwateren zijn verschillende diersoorten te vinden. Zo vindt u in de Ayeyarwady rivier zoetwater dolfijnen. Myanmar heeft de hoogste berg van Zuid-Oost Azië. De Hkakabo Razi is een uitloper van de Himalaya en maar liefst 5.800 meter hoog.

Terug naar de algemene Vakantie Myanmar Reizen pagina.


© 2022 adventuresglobe.nl - alle rechten voorbehouden - Algemene voorwaarden - Copyright
KVK NL: 51355043 0000 - Alle prijzen zijn inclusief BTW.