Hoofdstad China Steden

Hoofdstad China en andere China steden

Hier vindt u specifieke informatie over de hoofdstad van China, Beijing of Peking en andere interessante steden in China.

Hoofdstad China Beijing
Beijing of Peking, is een van de zes oude steden van China, en nu een metropool die meegaat met de moderne internationale trends en met recht de hoofdstad China vormt. Het is het politieke, economische, culturele en educatieve centrum van het land. Er zijn tal van universiteiten en er is een uitgebreid netwerk van treinen, metro’s en bussen. Er zijn restaurants, bars, musea, theaters en operagebouwen. Een Chinese opera is een heel bijzondere ervaring die beslist de moeite waard is. Ook zijn er de Hu Tong, oude woonwijken met kleine gezellige winkeltjes. En natuurlijk bevinden zich er de grote trekpleisters: het Tiananmentplein, de Verboden Stad, de Chinese Muur, de Hemeltempel, de Minggraven en het oude keizerlijke paleis Chengde (ook wel Zomerpaleis genoemd). Deze residentie is in 1994 benoemd tot UNESCO werelderfgoed.

Hong Kong
Hong Kong is een voormalige Britse kolonie, deze kolonie is in 1999 overgedragen aan China. Toch is Hong Kong een echte Chinese stad, dit is terug te zien in de duizenden Boeddhistische en Taoïstische tempels en de kleurrijke straatjes waar men exotische etenswaren verkoopt. Hong Kong is een dynamische Chinese stad waar veel te beleven is en waar een mix te zien is van Aziatische en Europese cultuur. De stad bestaat uit vier gebieden, deze gebieden staan in verbinding met elkaar door veerboten. Er is Hong Kong Island, met veel wolkenkrabbers, dit is het zakelijke gedeelte van Hong Kong. Daarnaast is er Kowloon, het schiereiland met toeristische gedeelten. Grenzend aan het vaste land van China liggen de ‘New Territories’ waar de meeste inwoners van de stad wonen, New Kowloon is zelfs het dichtst bevolkte gebied ter wereld. Het laatste deel van Hong Kong bestaan uit de afgelegen eilanden in de Zuid Chinese Zee. De meeste eilanden zijn onbewoond. Er is veel groene en bergachtige natuur te vinden in Hong Kong.

Shanghai
Shanghai is de grootste stad van China, het is één van de drie grootste metropolen ter wereld en qua inwonersaantal is Shanghai de grootste gemeente van de wereld. Deze Chinese stad is ontstaan als vissersdorp, maar is na het Verdrag van Nanking met het Verenigd Koninkrijk in 1842 tot een havenstad met verbindingen over de hele wereld. Vanuit de havenstad werd handel gedreven tussen China en de rest van de wereld. Ook tegenwoordig zijn er nog mooie tegenstellingen te vinden van de oude Chinese wijken met nauwe straatjes en de hoge, moderne gebouwen. Het is een futuristische stad die blijft groeien.

Xi’an
De Chinese stad Xi’an is de hoofdstad van de provincie Shaanxi en heeft ongeveer zes miljoen inwoners. De naam Xi’an betekent West (Xi) en Vrede (An). De stad is vooral erg bekend door het wereldberoemde Terracottaleger, dit is dan ook de belangrijkste trekpleister van Xi’an. Naast het terracottaleger heeft de stad meer bezienswaardigheden zoals de oude stadsmuren en de Drum en Bell Tower. Xi’an was in het verleden belangrijk op de zijderoute, waardoor er veel verschillende bevolkingsgroepen en handelaren in de stad kwamen. Zo is de oudste wijk van de Chinese stad een moslimwijk met moskee. Deze wijk, een mengeling tussen de Islamitische en Chinese cultuur is zeker een bezoekje waard tijdens een verblijf in een van de meest interessante China steden.

Chengdu

In het zuidwesten van China ligt de stad Chengdu, de hoofdstad van de provincie Sichuan. Dit is een van de snelst groeiende China steden en een stad met veel charme. Chengdu is beroemd door de panda’s die te bezichtigen zijn in het Chengdu Panda Breeding and Research Centre. Ook de theehuizen in Chengdu zijn populair, nergens in China vind je er zo veel als in Chengdu. De inwoners van Chengdu leven naar een ontspannen leefstijl. Ook is de pittige keuken van Sichuan erg bekend, de Sichuan hotpot is een van de heetste gerechten ter wereld. De letterlijke Chinese vertaling is dan ook ‘vurige pot’.

Yuanyang
De stad 
Yuanyang is beroemd vanwege de prachtige rijstterrassen die er te vinden zijn. Het gebied is in tegenstelling tot de eerder genoemde Chinese steden erg afgelegen en authentiek, nabij de grens van Vietnam. Een bezoek aan Yuanyang draait hoofdzakelijk om de prachtige natuur. In dit gebied kunt u genieten van het echte China met de rijstterrassen en de kleurrijke, levendige markten. Op deze marktjes ziet u de Chinese bevolkingsgroepen en etnische minderheden, de vrouwen dragen in deze regio nog traditionele kleding.

Dali

In het zuidwesten van China ligt in de provincie Yunnan de stad Dali. De omgeving van Dali is bergachtig. De inwoners van Dali zijn hoofdzakelijk de Bai, een minderheidsgroep in China. Het symbool van Dali is de San Ta Si. Dit zijn drie pagodes die als reliekhouders dienden, deze pagodes boden bescherming tegen natuurrampen door het gunstig stemmen van de goden. Een bezoek aan Dali is een indrukwekkende ervaring door de prachtige authentieke architectuur en de mysterieuze sfeer van het Erhai-meer. Dit meer staat symbool voor vruchtbaarheid.

Shangri-La / Zhongdian

Sinds 2001 heet de Chinese stad Zhongdian Shangri-La. Shangri-La is het begin van de Tibetaanse wereld, u vindt veel Tibetaanse kloosters in deze Chinese stad. De naam Shangri-La komt uit de roman ‘The lost horizon’. Sinds de Chinese overheid de stad Shangri-La genoemd heeft, trekt de stad veel binnen- en buitenlandse toeristen aan. De mooie, indrukwekkende omgeving maakt Shangri-La bijzonder. Ook zijn er verschillende attracties en bezienswaardigheden, zo kunt u een bezoek brengen aan de kloosters, het historische centrum of het Bitahai natuurreservaat.

Lijiang

Lijiang is een oude stad in de provincie Yunnan. De stad staat door het systeem van waterwegen en bruggen ook wel bekend als ‘het Venetië van het Oosten’. De stad staat sinds 1997 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Deze stad heeft nog een zeer traditionele aanblik doordat er vrij weinig moderne gebouwen in Lijiang staan. Dit maakt deze stad zeer authentiek en een van de meest interessante steden van China. In Lijiang woont de minderheid ‘Naxi’, deze mensen dragen tradionele klederdracht en geven het dorp een aangename sfeer. Bijzondere bezienswaardigheden van Lijiang zijn de Jade sneeuwberg, het zwarte draken meer en de verschillende kloosters.

Terug naar de algemene Vakantie China Reizen pagina.


© 2024 adventuresglobe.nl - alle rechten voorbehouden - Algemene voorwaarden - Copyright
KVK NL: 51355043 0000 - Alle prijzen zijn inclusief BTW.