Highlights China Bezienswaardigheden

Highlights en bezienswaardigheden China

Hier vindt u specifieke informatie over de highlights en bezienswaardigheden van China die u tijdens een reis door China kunt bewonderen.

Chinese muur
De Chinese muur is een van de meest beroemde bezienswaardigheden in China, de muur is iets wat u zeker gezien moet hebben tijdens een reis door China. De muur is fascinerend vanwege de grootsheid, hij is namelijk ruim zesduizend kilometer lang met daarbij nog vele aftakkingen. De muur is gebouwd ter bescherming van het land tegen vijandelijke volkeren. Het best bewaarde deel van de Chinese muur bevindt zich bij Badaling, een stad die ongeveer tachtig kilometer ten zuidoosten van Bejing ligt. De Chinese muur wordt gezien als wereldwonder en is een van de meest bekende attractie van China.

Mingtombe
Iets ten noorden van Bejing zijn de Ming-graven te vinden. Dit zijn de graftombes van verschillende Chinese keizers van de Ming-dynastie. In totaal liggen er zestien Ming keizers begraven aan de voet van de bergen. De graven vormen een van de meest bekende highlights van China en zijn een enorm populaire toeristische attractie.

Het Zomerpaleis
Het zomerpaleis is een van de meest indrukwekkende paleizen in China. Het paleis ligt in de hoofdstad Bejing en werd gebruikt als buitenpaleis tijdens de macht van de Chinese keizer. Naast het prachtige paleis zelf, kent het Zomerpaleis de grootste en best bewaard gebleven Chinese tuin. Het grote complex bestaat uit verschillende ruimten en bouwwerken en staat sinds 1998 op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Verboden Stad
Midden in Bejing ligt de Verboden Stad. Volgens de Chinezen is dit de meest indrukwekkende bezienswaardigheid van Bejing. Het is een enorm groot paleis van waaruit de Chinese keizers van de Ming- en Qing-dynastie het rijk bestuurden. Het bestuur bestond uit 24 keizers. De naam Verboden Stad is gegeven omdat niemand het paleis in of uit kon zonder toestemming van de keizer. In 1987 werd het paleis opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De highlights van een bezoek aan de Verboden Stad zijn het paleismuseum, het authentieke Chinese theehuis en de keizerlijke tuinen.

Terracotta leger
Het terracotta leger is een van de meest beroemde bezienswaardigheden China. Het leger, bestaande uit meer dan achtduizend beelden van mensen en paarden op ware grootte, ligt tussen de Chinese stad Xi’an en de berg Li. De beelden zijn ontdekt door in 1974 tijdens het graven van een put op het land door boeren, dit was de grootste archeologische vondst van de twintigste eeuw. Het werd vrij snel duidelijk dat het ging om het mausoleum van de eerste keizer van China, Qin Shihuang. Al de beelden van de soldaten in het terracotta leger zijn identiek het bouwwerk staat sinds 1987 op de werelderfgoedlijst van Unesco.

Grote wilde gans pagode
De pagode van de grote wilde gans is een religieus monument dat hoort bij een boeddhistisch monument. De pagode bevindt zich in Xi’an en is voor veel Chinezen nog altijd een heilige plek. Dit is te merken aan de pelgrims die een bezoek brengen aan de pagode. De pagode werd gebouwd in 648 na Christus met als doel de boeddhisten uit India onderdak te bieden. De Chinese monnik Xuan Zhang heeft de tempel gebouwd. Het is erg indrukwekkend met mooie tuinen en prachtige bouwwerken.

Victoria Peak
De Victoria Peak, of de Peak, ligt in Hong Kong en deze heuvel van 552 vormt een van de belangrijkste highlights van de stad en biedt een prachtig uitzicht over Hong Kong. Na een bijzondere ervaring van de steile tocht met de Peak Tram, die al sinds 1888 rijdt, kunt u wandelen door het park en op het Sky Terrace genieten van het uitzicht op het centrum van de stad, de haven en de omliggende eilanden.

Huanglongsi-Jiuzhaigou

Het nationaal park Huanglongsi-Jiuzhaigou is een prachtig landschap bestaande uit gletsjers, bergtoppen van duizenden meters hoog en diepe valleien met bossen en bamboe. Het turkoois gekleurde water in de rivieren en meren in dit park zijn erg beroemd. Ook leven er reuzenpanda’s en stompneusapen in dit park. Het park heeft twee delen, namelijk Huanglongsi en Jiuzhaigou. Jiuzhaigou is iets moeilijker te bereiken maar is wel spectaculairder dan Huanglongsi. Het park ligt op 400 km van de stad Chengdu en is een van de mooiste natuurlijke bezienswaardigheden van China.

Terug naar de algemene Vakantie China Reizen pagina.


© 2024 adventuresglobe.nl - alle rechten voorbehouden - Algemene voorwaarden - Copyright
KVK NL: 51355043 0000 - Alle prijzen zijn inclusief BTW.