Eten Drinken in China Keuken

Eten en drinken in China en haar keuken

Op deze pagina vindt u alles over de eten en drinken in China en de keuken, waarvan u tijdens een China vakantie van kunt genieten.

Gevarieerd en lekker zijn de woorden om de keuken van China te omschrijven. Doordat het op hoog vuur wordt bereid, is het eten in China vrij veilig te noemen. Wanneer u ‘rou’ op de menukaart tegen komt duidt dit op varkensvlees. Varkensvlees komt veelvuldig voor in de Chinese keuken. Halal of vegetarisch eten is moeilijker te verkrijgen. Het beste is om te zeggen dat u een boeddhist bent als u vegetarisch wilt eten. China is een goed land om de vaardigheden van het met stokjes eten te verbeteren. In toeristische gedeeltes wordt er nog vaak wel bestek aangeboden, maar elders en in minder toeristische restaurants zal u stokjes aangeboden krijgen om mee te eten. Messen zijn niet nodig omdat al het eten vaak in kleine stukken is gesneden. Slurpen is een heel normaal tafereel bij het eten in China. Door te slurpen wordt aangegeven dat u aan het genieten bent van uw maaltijd. Kenmerkend aan de Chinezen is dat ze heel erg van thee houden en het de hele dag door drinken. Thee wordt naar alle plekken meegenomen in glazen potten met een deksel. Op de bodem van de potten worden theebladeren gelegd, waarbij hier dan de gehele dag gekookt water bij wordt geschonken. Gekookt water wordt bijna overal aangeboden op straat, werk of in de trein en groene thee is de meest gedronken soort thee. Het wordt meestal zonder melk of suiker gedronken. Koffie is echter niet zo populair als onderdeel van het eten en drinken in China. In verschillende grote steden zijn daarentegen wel steeds vaker grote koffieketens te vinden. Bier wordt overal verkocht.

Terug naar de algemene Vakantie China Reizen pagina.


© 2024 adventuresglobe.nl - alle rechten voorbehouden - Algemene voorwaarden - Copyright
KVK NL: 51355043 0000 - Alle prijzen zijn inclusief BTW.