Hoofdstad Thailand Steden

Hoofdstad Thailand en andere Thailand steden

Hier vindt u specifieke informatie over de hoofdstad van Thailand, Bangkok en diverse andere steden in Thailand van Adventures Globe.

Bangkok
Bangkok is de hoofdstad van Thailand. Bangkok is voor veel toeristen het beginpunt van een Thailand rondreis. Interessant om te weten is dat Bangkok naast het feit dat de stad sinds 1782 de hoofdstad van Thailand is, Bangkok ook nog eens de grootste stad van Thailand is met ruim 8 miljoen inwoners. Onder de toeristen staat Bangkok bekend als een van de veiligste steden van Thailand. De stad is goed te ontdekken met een cruise over de Chao Phraya rivier. Deze rivier stroomt dwars door de stad heen. Belangrijke vervoersmiddelen in Bangkok zijn de skytrain, de metro en de traditionele Tuk-Tuk.

Koh Samui
Koh Samui staat voornamelijk bekend om haar mooie stranden. Zo kunt u bijvoorbeeld een bezoek doen aan de bekende stranden Chaweng, Lamai, Bophut of Maenam. Op Koh Samui zijn er veel verschillende activiteiten waar u aan kunt deelnemen. De activiteiten variëren van koken tot thaiboxing. Koh Samui is onderdeel van het Ang Tong National Marine Park, samen met de eilanden Koh Tao en Koh Phangan. Op Koh Samui zijn verschillende Boeddhistische tempels te vinden, er leven bijzondere diersoorten en er is een mooie natuur met watervallen en rotsen. Daarnaast is er altijd wel mooi weer.

Ang Thong
Ang Thong (Gouden Kom) staat vooral bekend om de natuurlijke schoonheid. Het is een beschermde nationale park en ligt ongeveer 31 kilometer ten noordwesten van Koh Samui. Ang Thong bestaat uit 42 eilanden. Op de mooie witte stranden zijn palmen te vinden en de eilanden zijn omringd door koraalriffen. Het water is er helder blauw en geeft het eiland de beeld van een tropisch paradijs. Er zijn zelfs dolfijnen te vinden.

Koh Phi Phi
Koh Phi Phi bestaat uit zes eilanden, de eilanden Phi Phi Don en Phi Phi Lee zijn de bekendste twee. De eilanden liggen in de Andamaanse zee en zijn erg populaire Thaise strandbestemmingen. Het onbewoonde eiland Phi Phi Lee is bekend uit de film ‘The Beach’. Vooral dit gedeelte van het eiland Koh Phi Phi is erg drukbezocht door toeristen.
Koh Phi Phi heeft prachtige baaien waardoor het erg aantrekkelijk is om er te gaan duiken. Ook zijn er prachtige witte zandstranden te vinden en adembenemende rotsformaties die boven het levendige turquoise water uitsteken. Tenslotte is er in Koh Phi Phi een ruim aanbod aan accommodatie te vinden.

Krabi
Dit eiland ligt 800km ten zuiden van Bangkok aan de Andamanse Zee. Krabi wordt voornamelijk gebruikt als basis voor verschillende soorten excursies.
Voor de avontuurlijke toeristen zijn er heel wat activiteiten te doen op Krabi. Zo is het onmisbaar om op Krabi te gaan duiken. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om mee te doen aan duikexcursies. Er bevinden zich in de regio van Krabi namelijk heel wat goede duiklocaties. Ook is het aan te raden om er te gaan klimmen. In de omgeving van Krabi zijn er ook veel klimlocaties te vinden. Zo kunt u bijvoorbeeld naar het eiland Railay. De meeste locaties bestaan uit kalksteen rotsen en liggen aan zee. Dit maakt het erg mooi om te zien.Vanaf Krabi is het makkelijk om deel te nemen aan een eilandhopping. Vanaf Krabi vertrekken er namelijk veerboten naar verschillende populaire eilanden in de omgeving. Zo kunt u bijvoorbeeld naar de Phi Phi eilanden, Koh Lanta en Phuket.

Kanchanaburi
Kanchanaburi staat vooral bekend om de historische bezienswaardigheden. De stad ligt in het centrale gedeelte van Thailand. Kanchanaburi staat ook bekend om de brug over de rivier ‘de Kwai’ en de Dodenspoorlijn die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn aangelegd door krijgsgevangenen. Deze belangrijke historische monumenten zijn erg indrukwekkend om te zien. Naast de historische monumenten afkomstig uit de tweede wereldoorlog staat de Thaise stad Kanchanaburi ook bekend om de prachtige watervallen en de veelzijdige natuur.

Phuket
In het zuiden van Thailand vindt u het grote, tropische schiereiland Phuket. Phuket is het grootste eiland van Thailand en een erg populaire strandbestemming onder de toeristen. Phuket is een populaire strandbestemming dankzij de prachtige witte palmstranden, zoals Patong Beach, Kamala Beach en Karon Beach. Ook voor het beoefenen van verschillende watersporten, zoals duiken, is Phuket een geschikte eiland. Het eiland heeft namelijk schitterende baaien en verschillende duikcentra. De Similan eilanden staan bekend als de mooiste duikbestemming van Thailand, deze eilanden zijn vanaf Phuket goed bereikbaar per boot. Andere activiteiten die op Phuket te ondernemen zijn, zijn eilandhoppen per speedboot of genieten van een luxe cruise rond Phang Nga Bay.

Chiang Mai
Chiang Mai ligt in het noorden van Thailand en aan de zee. De provincie grenst o.a. aan Chiang Rai, Myanmar, Lamphun en Lampang. Chiang Mai ligt ongeveer 700 kilometer ten noorden van Bangkok en ligt tussen de hoogste bergen van Thailand. De stad is de afgelopen jaren sterk gemoderniseerd. De meest voor de hand liggende reden dat Chiang Mai wordt bezocht is de strategische ligging in het verleden in verband met de zijderoute. Tegenwoordig is Chiang Mai voornamelijk een belangrijkrijke centrum voor handwerken. De stad maakt deel uit van het ‘district Mueang Chiang Mai’.

Chiang Rai
Chiang Rai is een kleine stad in het noorden van Thailand. De stad ligt ongeveer 800 kilomter ten noorden van Bangkok en niet ver van Chiang Mai. De stad wordt omgeven door bergketens en uitgestrekte landerijen. Het is erg mooi om te zien. Naast de mooie omgeving is er ook genoeg te doen in Chiang Rai. De stad wordt voornamelijk gebruikt voor een bezoek aan de ‘Gouden Driehoek’. Hier komen Thailand, Laos en Myanmar samen. Er zijn hier verschillende bergstammen te zien en verschillende culturele locaties. Ook is er een mooie natuur te vinden in Chiang Rai. Niet ver van de stad ligt bijvoorbeeld het Namtok Khun Kon Forest Park.

Ayutthaya
Ayutthaya was een historische Thais koninkrijk. Dit koninkrijk bestond van 1351 tot 1767. Ayutthaya is opgericht als hoofdstad van een koninkrijk door koning Ramathibodi de eerste. Gedurende een lange periode groeide het koninkrijk uit tot de natie Siam. Het is zeker een bezoek waard als u geïnteresseerd bent in geschiedenis. Er zijn namelijk eeuwenoude tempels en paleizen te vinden. De belangrijkste is de Wat Phra Si Sanphet. Deze tempel werd in 1448 gebouwd en twee keer gerestaureerd. Op loopafstand liggen het Nationaal Museaum Chao Sam Phraya en het Chandra Kasem-paleis.

Terug naar de algemene Vakantie Thailand Reizen pagina.


© 2021 adventuresglobe.nl - alle rechten voorbehouden - Algemene voorwaarden - Copyright
KVK NL: 51355043 0000 - Alle prijzen zijn inclusief BTW.