Hoofdstad Laos Steden

Hoofdstad Laos en andere Laos steden

Hier vindt u specifieke informatie over de hoofdstad van Laos, Vientiane en andere interessante steden in Laos.

Hoofdstad Laos Vientiane
Vientiane telt ongeveer 400.000 inwoners, dat is niet veel voor een hoofdstad en zeker niet voor een Aziatische hoofdstad. Echter, als men bedenkt dat er rond 1930 slechts 10.000 mensen in deze hoofdstad woonden, is het sindsdien toch sterk gegroeid. De stad is gebouwd in een bocht van de Mekong rivier. Vientiane wordt samen met Phnom-Penh in Cambodja en Saigon in Vietnam beschouwd als de drie klassieke steden van Frans Indochina. Deze worden geassocieerd met de klassieke koloniale Europese architectuur. In Vientiane kan men dan ook het Franse koloniale verleden proeven in de café’s en in de straatstalletjes, waar stokbrood verkocht wordt. De hoofdstad van Laos fungeert als stad waar de regering of het bestuur zetelt. In de hoofdstad zijn eveneens het parlement en het hooggerechtshof gevestigd. Vientiane herbergt een aantal belangrijke attracties zoals de gouden Pha That Luang, deze stoepa is het nationale monument van Laos. Het is een symbool voor zowel het boeddhisme als voor de onafhankelijkheid van Laos. Verder vindt u hier het Patuxai Monument dat werd gebouwd ter nagedachtenis van de vele oorlogsslachtoffers en ook wel de ‘Arc de Triomphe' van Vientiane wordt genoemd. Interessant is dat dit monument gebouwd is met cement wat de Verenigde Staten doneerde om een landingsbaan aan te leggen voor het vliegveld in de hoofdstad. In het Lao National Museum kunt u alles leren over de Laotiaanse geschiedenis, maar ook het verzet van de communisten tegen het kapitalistische westen is hier terug te vinden. Even buiten Vientiane ligt het Xieng Khuan Boeddhapark met tientallen beelden en sculpturen. Vientiane wordt met Nong Khai in Thailand verbonden door de eerste Thai -Lao vriendschapsbrug, een 18 km lange brug over de Mekong die met steun van de Australische regering in 1994 is voltooid. De plannen voor de brug stamden al uit 1956. Ten noordwesten van de hoofdstad ligt de luchthaven Wattay International Airport met vluchten naar diverse Aziatische landen.Vientiane is weer helemaal in de vaart der volken opgenomen en staat boven aan de agenda van een Laos reis. De hoofdstad breidt uit en treedt voorzichtig in het kielzog van andere Aziatische hoofdsteden.

Andere steden in Laos

Luang Prabang
Deze vroegere hoofdstad staat op de Werelderfgoedlijst van de Unesco en ligt in het noorden van Laos, direct aan de Mekong rivier. In de stad vindt u naast diverse winkeltjes en leuke restaurantjes ook het Royal Palace Museum. Het voormalige Koninklijk Paleis dient tegenwoordig als museum waarin een grote collectie Boeddha’s wordt tentoongesteld. Verder zijn er fraaie tempels te bewonderen zoals Wat Xieng Thong, Wat Visoun en Wat Xieng Muan. In de omgeving bevinden zich eveneens diverse bezienswaardigheden als Mount Phousi, de Nam Khan rivier en ander natuurschoon. Iedere ochtend is de stad tafereel voor een bijzonder gebeuren. Lange rijen monniken in oranje gewaden, wandelen door de straten om voedsel te verzamelen. Deze stad is beslist in opkomst voor een bezoek tijdens een Laos reis.

Savannakhet
Dit is de hoofdstad van de gelijknamige provincie en van alle Laos steden op dit moment de tweede grootste stad qua inwoners aantal. De stad ligt aan de Mekong en is verbonden met Thailand via de Lao Thai Friendships bridge. Vanuit hier is er een directe route naar Vietnam. Savannakhet is lange tijd in handen geweest van de Fransen en dat heeft duidelijke invloed gehad op de architectuur van de stad. Overal ziet men dan ook fraaie koloniale gebouwen en boulevards die herinneren aan deze tijd.

Vang Vieng
Een van de andere interessante steden van Laos ligt op 160 kilometer ten noorden van de hoofdstad Vientiane. Dit is het idyllische Vang Vieng met slechts 25.000 inwoners. Vang Vieng is de laatste jaren steeds populairder geworden. Dit is vanwege de prachtige omgeving en de vele activiteiten die men er kan ondernemen. U vindt hier prachtig natuurschoon en natuurlijk het beroemde Karstgebergte met haar indrukwekkende grotten. De bekendste zijn de Tham Jang, Tham Phu Kham en Tham Sang Triangle grotten. In de directe omgeving van Vang Vieng kunt u prachtige wandelingen maken, maar ook kajakken, grotten per boot verkennen, bergklimmen, raften en mountainbiken.

Pakse
Deze stad ligt in de provincie Champassak, in het zuiden van Laos. Het ligt direct aan de Mekong rivier en is de grootste stad van Zuid-Laos. In de stad vindt u Wat Luang, Wat Tham Fai, het Champasak Historical Heritage Museum en Talat Dao Heung markt. De stad ligt nabij het Bolaven Plateau, bekend om de watervallen en het natuurschoon.

Pakbeng
Dit pittoreske stadje opgetrokken uit houten huizen in het westen van het land, is gelegen aan de kruising van de Mekong rivier en de kleinere Beng rivier. Het stadje drijft vooral handel met andere Laos steden en dient als opstap- en afstapplaats voor een boottocht over de Mekong. U kunt er een leuke markt bezoeken en een paar tempels.

Huay Xai
Dit is de hoofdstad van de provincie Bokeo en ligt dichtbij de grens met Thailand. In de buurt van Huay Xai ligt het Bokeo natuurreservaat waar de zwarte kuif gibbon leeft en men de Gibbon Experience kan beleven. Met ziplines kan men zich over de boomtoppen bewegen en verblijven in een van de boomhutten. In Huay Xai bevindt zich verder de opstapplaats voor de boot naar Luang Prabang die over de Mekong vaart.

Terug naar de algemene Vakantie Laos Reizen pagina.


© 2020 adventuresglobe.nl - alle rechten voorbehouden - Algemene voorwaarden - Copyright
KVK NL: 51355043 0000 - Alle prijzen zijn inclusief BTW.