Highlights Laos Bezienswaardigheden

Highlights en bezienswaardigheden Laos

Hier vindt u specifieke informatie over de highlights en bezienswaardigheden van Laos die u tijdens een reis door Laos kunt bewonderen.

Si Phan Don
De 4000 eilanden of Si Phan Don, is een van de bekendste Laos bezienswaardigheden en wordt gevormd door een verzameling eilanden en eilandjes in de Mekong rivier in het zuiden van Laos aan de grens met Cambodja. De grootste en bekendste eilanden zijn Don Khong, Don Khon en Don Det. Het grootste eiland, Don Khong met een omtrek van ruim 30 km, biedt diverse accommodaties en attracties als de Wat Jom Thong en de grot Tham Phu Khiaw. Verder treft u in het gebied watervallen als de Khon Phapheng en Phi Li, en authentieke dorpjes, rijstvelden en vissers op de Mekong. In het droge seizoen is er kans om in dit gebied de zeldzame Irrawaddy zoetwater dolfijn met haar karakteristieke bolle kop te zien. Het dier wordt met uitsterven bedreigd.

Bolaven Plateau
Het Bolaven Plateau ligt oostelijk van de stad Pakse, in de provincie Champasak. In dit prachtige natuurgebied vindt men een aantal spectaculaire watervallen zoals de Tad Fane en de Tad Lo. De diverse authentieke dorpjes op het plateau worden bevolkt door verschillende etnische minderheden, zoals de Laven, Alak, Ta-oy, Suay en Katu. Het klimaat is uitstekend geschikt voor de aanbouw van koffie, bananen en rubber en het plateau herbergt dan ook vele plantages.

Vlakte der Kruiken
Nabij de stad Phonsavan in de Xieng Khuang provincie treft men een van de meest mysterieuze highlights Laos, de Vlakte der Kruiken of Plain of Jars. Op een kilometers groot gebied zijn tientallen vindplaatsen met in totaal enkele duizenden stenen kruiken. De schatting is dat de kruiken ruim 2000 jaar oud zijn en de grootste kruiken zijn twee meter hoog en wegen enkele tonnen. Wetenschappers tasten nog steeds in het duister over wie de kruiken maakte en voor welk doel. Ook is onduidelijk waarom ze precies op deze vlakte werden achtergelaten. De drie grootste vindplaatsen zijn opengesteld voor toeristen, waar een mooie wandeling gemaakt kan worden langs de indrukwekkende kruiken.

Wat Phou
De Wat Phou ligt ten zuidwesten van de stad Champasak en is de grootste archeologische Laos bezienswaardigheid. De oudste delen van Wat Phou stammen uit de 5e eeuw en het complex omvat diverse tempels en paviljoens in de Khmer bouwstijl met boeddhistische en hindoeistische invloeden. De Grote Tempel is het hoogste deel van het complex en vormt het hart van het heiligdom. Op diverse plaatsen in het complex kan men gedetailleerde bas-reliëfs bewonderen. Wat Phou Champasak werd in 2001 door Unesco op de lijst van Werelderfgoederen geplaatst.

Wat Xieng Thong
In Luang Prabang vindt men een van de mooiste highlights Laos, de Wat Xieng Thong, ook wel 'tempel van de gouden stad' genoemd. Wat Xieng Thong wordt beschouwd als het belangrijkste religieuze symbool van het land. Het complex dat uit 20 gebouwen bestaat, staat bekend om de prachtige houtsnij kunst en mozaïeken van gekleurd glas. De vroegste bouwwerken van Wat Xieng Thong werden in 1559 gebouwd door de toenmalige koning van Laos Setthathirath.

Mekong
De Mekong rivier is van levensbelang voor inwoners van het land waar deze doorheen stroomt en een bijna onontkoombare bezienswaardigheid van Laos. Deze kolossale rivier ontstaat in de bergen van Tibet en stroomt via China, Myanmar, Thailand, Laos en Cambodja uiteindelijk naar de Mekong Delta in Vietnam. De Mekong zorgt voor zoetwater winning, voedsel, transport en energie winning van de diverse regio's die er aan grenzen.dorpen. Alle belangrijke steden, zoals Vientiane, Luang Prabang en Pakse liggen aan de Mekong en daarmee vormt deze rivier een van de grootste bezienswaardigheden van Laos.

Terug naar de algemene Vakantie Laos Reizen pagina.


© 2020 adventuresglobe.nl - alle rechten voorbehouden - Algemene voorwaarden - Copyright
KVK NL: 51355043 0000 - Alle prijzen zijn inclusief BTW.