Blog

Kanchanaburi

staat o.a. bekend om de brug over de rivier de Kwai en de Dodenspoorlijn die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn aangelegd door krijgsgevangenen. Deze belangrijke historische monumenten zijn erg indrukwekkend om te zien. Ten slotte maakt het de reis ook interessant, omdat Nederland deel heeft uitgemaakt van deze stukje historie. Er stierven namelijk veel gevangenen tijdens de bouw van de brug, waaronder Nederlanders. Naast de brug en de Dodenspoorlijn kan er ook een bezoek worden gebracht aan het JEATH-museum of een van de oorlogsbegraafplaatsen.

Naast deze monumenten afkomstig uit de tweede wereldoorlog staat de Thaise stad Kanchanaburi ook bekend om de prachtige watervallen en de veelzijdige natuur. Dus u krijgt een stukje historie te zien en geniet tegelijkertijd van de natuur.

Ook heeft Kanchanaburi een jungle waar geweldige tochten door gemaakt kunnen worden en is er de mogelijkheid om te slapen in Jungle rafts (drijvende vlotten) en om traditionele bergstammen te bezoeken.

“Deze stad ligt in het centrale gedeelte van Thailand.”

Highlights

JEATH-museum Dit museum kunt u niet passeren tijden uw reis naar Kanchanaburi. Hier krijgt u namelijk alle informatie die u wilt weten over de spoorlijn in de oorlogstijd. Ook hebben ze er een gereconstrueerde gevangenenbarak.

Ereveld Kanchanaburi Dit is een rustplaats waar de slachtoffers liggen van de Dodenspoorlijn. De stoffelijke resten van Britse en Nederlandse oorlogsgevangene liggen hier.

Ereveld Chungkai De Nederlandse overheid heeft deze begraafplaats erkend als een officieel Nederlands ereveld.

Zijn uw zintuigen al geprikkeld? Boek dan nu een 2 daagse tour naar Kanchanaburi met een vertrek vanuit Bangkok tijdens uw reis door Thailand. Tijdens deze tour ziet u al de highlights van Kanchanaburi.
Klik op de link voor meer informatie over deze 2 daagse tour: https://www.adventuresglobe.nl/vakanties/detail/thailand-vakantie-kanchanaburi-adventure

Wist u dat?

• Koning Willem-Alexander en ex koningin Beatrix hebben op 22 januari 2004 de stad bezocht om een bloemenkrans bij een van de militaire begraafplaatsen te plaatsen waar Nederlandse militairen begraven liggen.

• JEATH staat voor Japan, Engeland, Australië, Thailand en Holland.
 

Datum: 19/09/2016


« Terug naar het overzicht


© 2023 adventuresglobe.nl - alle rechten voorbehouden - Algemene voorwaarden - Copyright
KVK NL: 51355043 0000 - Alle prijzen zijn inclusief BTW.