Blog

Stopovers van Adventures Globe

De stopovers van Adventures Globe maken het mogelijk  om de stad waar u in transfer bent te ontdekken. Vlieg met de airlines Emirates, Cathay Pacific of Singapore Airlines om meer beleving aan uw reis te voegen. Bezoek steden als Dubai, Hong Kong en Singapore en reis daarna verder af naar uw eindbestemming!

Dubai

Een stad dat deel uitmaakt van de Verenigde Arabische Emiraten, gelegen in het Arabische schiereiland. Dubai kent prachtige stranden zoals het Um Suqaim Beach en Jumeirah Beach. De zee is er prachtig blauwgroen van kleur. In Dubai kun je goed winkelen, het kent vele winkelcentra, souks(Arabische markten) en winkels in de straten van Dubai. Er zijn veel bioscopen gevestigd, films waarin Engels gesproken wordt met Arabische ondertiteling. Ontdek de restaurants dat vele keukens kent: Thais, Arabisch, Indiaas, Italiaans en de fastfood ketens.  Bezoek de parel van de stad Deira, de Gold Souk. Hier tref je een groot aantal winkels die juwelen, edelstenen en goud in alle vormen en maten bieden. Deira kent ook een Spice Souk, een grote kruidenmarkt met kruiden, die je niet in Europa vind. Tevens is Deira te bewonderen om de architectuur van de mooie gebouwen.

Dubai kent ook twee grote waterparken de Wild Wadi Water park en de Aqua Venture. Bezichtig de luxe hotels als het bekende Burj Al Arab, Atlantis The Palm en het Madinat Jumeirah complex. Verder biedt het de bekende Hop On, Hop Off bussen service, waarmee je in 24 uur de stad kunt ontdekken en maak een tocht met een hete luchtballon. Sluit af met een Dho Dinner Cruise tocht.

Het zal je wellicht verbazen hoe betaalbaar een bezoek van een week kan zijn naar deze stad. Laat je dan ook zeker niet afschrikken door de rijken die er aanwezig zijn!

Hong Kong

Kennis maken met een stad waar Westerse gebruiken en Chinese tradities samen gaan? Reis dan af naar Hong Kong!

Hong Kong is een aparte deelstaat, een gedeelte grenst aan de provincie Guangdong, het Chinese vaste land en een gedeelte dat ligt in de Zuid Chinese zee. In Hongkong wordt naast Chinees, Engels gesproken en bestaat uit de gebieden: Kowloon, Hong Kong Island, The New Territories en de afgelegen eilanden. Bewonder de skyline van de stad op Hong Kong Island en ontdek de vele kleurrijke straten waar exotische etenswaren worden verkocht. Enkele highlights zijn de Victoria Peak, Kowloon en de Tian Tan Boeddha. Het gebied Tsim Sha Tsui is het meest toeristisch. Hong Kong is een voormalig Britse kolonie wat de westerse invloeden verklaard, deze zie je ook terug in de keuken van Hong Kong. Zo tref je er dimsum, hot pot, maar ook haute cuisine en fastfoodrestaurants. De stad kent veel tempels en musea die te bezichtigen zijn. Winkelen doe je in Causeway Bay, dit is een grote winkelbuurt met verschillende winkelcentra en een aantal markten zoals het bekende Temple Street Night Market. Sluit uw bezoek aan Hong Kong af met een dagje Hong Kong Disneyland in Penny Bay !

Singapore

Singapore is een kleine land binnen Zuidoost Azië en wordt gescheiden van Maleisië door de straat Johore. De nationale taal is Maleis, echter worden het Mandarijn en Engels er het meeste gesproken. Het land kent een hoge welvaartsniveau en een strenge regelgeving. Om deze reden is het een zeer schoon en veilig land. Singapore kent vele prachtige gebouwen in koloniale stijl en biedt veel op het gebied van ontspanning. Er zijn veel parken, pretparken en stranden aanwezig. Sentosa Island biedt witte stranden, attractieparken, watersporten en is ook geschikt voor natuurliefhebbers, welke ook een  vlinderpark heeft. Maak een rondvaart over de Singapore River om de stad te bekijken of breng een bezoek aan Little India. Hier tref je gebouwen, restaurants en winkels met invloeden uit India, Pakistan, China en Saoedi Arabië.

In Singapore tref je de Hawker Centers, een openlucht markt met eettentjes en kramen. De Aziatische gastronomie overheerst, echter kun je er ook veel internationale gerechten vinden zoals de Spaanse Tapas. Verder biedt Singapore veel winkels, winkelpassages en winkelcentra. Orchard Road is de bekendste winkelstraat. Bezoek de bars, clubs en bioscopen die gewoon binnen de winkelcentra gevestigd zijn!

Datum: 14/01/2024


« Terug naar het overzicht


© 2024 adventuresglobe.nl - alle rechten voorbehouden - Algemene voorwaarden - Copyright
KVK NL: 51355043 0000 - Alle prijzen zijn inclusief BTW.