Blog

Puerto Princesa, het groenste plaatsje van de Filipijnen

De Filipijnen zijn te verdelen over drie gebieden: Luzon, Visayas en Mindanao. In Visayas tref je de eilanden van Cebu, Boracay, maar ook de eilanden van de provincie Palawan! Palawan bestaat uit één groot eiland dat tevens Palawan heet, omringd door honderden andere eilandjes. Met z’n ongerepte natuur maakt het, het mooiste deel van de Filipijnen. De provincie kun je verdelen over drie regio’s. Centraal Palawan, Noord Palawan en Zuid Palawan.

Puerto Princesa

Puerto Princesa is de hoofdstad van de provincie, gelegen op het grootste eiland Palawan, wat valt onder Centraal Palawan. Hier kun je enkele musea en een kathedraal bezoeken, maar ook een Wildlife Rescue & Conservation Center, waar je krokodillen kunt bezichtigen. Je treft er fijne restaurants. Ten noorden van Puerto Princesa bevindt zich ook nog Honda Bay waar je goed kunt snorkelen en eilandhoppen.

Unesco werelderfgoed van Palawan

Vanuit Puerto Princesa kun je afreizen naar Sabang waar het Puerto Princesa Subterranean River National Park te bewonderen is. Dit is een grottensysteem, met een kalkstenen landschap van kilometers lang, waar je ook in kunt varen omdat het een ondergrondse rivier heeft. Opgenomen op de werelderfgoedlijst van Unesco. Daarnaast is er een nog één werelderfgoed site, het Tubbataha Reefs Natural Park. Een mariene park van 100.000 hectare groot. Er zijn zeeschildpadden, verschillende haaien en 350 soorten koraal te spotten en is daarmee ook een goede locatie voor duikers.

Zuid Palawan is geschikt voor de echte avonturiers, waar je naar de Estrella Falls kunt of de bergtoppen van Victoria Mountains. Ook ligt hier Quezon, waar je vanuit de stad naar de Tabon Caves kunt varen, een grottencomplex van meer dan 200 grotten. Noord Palawan kent veel parelwitte stranden, helblauwe baaien en veel kleine eilandjes. Hier liggen de plaatsen, El Nido, Coron Town, Taytay en Port Barton. Vanuit Tayay kunt u naar Lake Danao, het grootste zoetwatermeer van Palawan. In Port Barton loopt de jungle uit tot aan de zee. 

Vanuit Manila of Cebu kun je direct vliegen naar de provincie van Palawan. Het vergeten deel van de Filipijnen omdat het moeilijk bereikbaar is, maar om nieuwe avonturen te beleven, is het een bezoek zeker waard!
 

Datum: 14/01/2024


« Terug naar het overzicht


© 2024 adventuresglobe.nl - alle rechten voorbehouden - Algemene voorwaarden - Copyright
KVK NL: 51355043 0000 - Alle prijzen zijn inclusief BTW.