Blog

De mooiste stranden van Thailand

Thailand kent een aantal van mooiste stranden ter wereld. De 5 beste strandlocaties in Thailand staan hieronder opgesomd. Ieder strand heeft zijn eigen karakter en sfeer en uw perfecte droomstrand zal er zeker tussen staan.

1) Railey Beach, Krabi
2) Maya Bay, Koh Phi Phi
3) Kata Beach, Phuket
4) White Sand Beach, Koh Chang
5) Haad Rin, Koh Pha Ngan

Railey Beach, Krabi; serene rust
Hoewel eigenlijk een schiereiland, is Railey Beach alleen per boot bereikbaar. Het strand geeft eerder het gevoel van een onbewoond eiland, dan een van de stranden van Thailand. Helder blauw water en eilandjes aan de horizon schetsen de omgeving rondom het strand. Men kan er zwemmen, snorkelen en wandelen in de prachtige natuur, verder is er niet veel te doen. Het is er meestal rustig, behalve tijdens het hoogseizoen.

Maya Bay, Koh Phi Phi Ley; adembenemend
Dit kleine zandstrand is werkelijk een prachtig strand van Thailand. Het strand is gelegen in een kleine baai en wordt omgeven door hoge kalkstenen kliffen. Maya Bay kent een sublieme schoonheid en kan alleen overdag bezocht worden per boot, omdat er geen accommodaties zijn. Tijdens het hoogseizoen komen hier behoorlijk wat toeristen.

Kata Beach, Phuket; ontspannend
Dit strand in het zuiden van Phuket is veel rustiger dan Patong Beach en heeft een erg ontspannen sfeer. Het strand wordt gekenmerkt door palmbomen, helder blauw zeewater en een mooi landschap. Er zijn geen grote hotels of winkelcentra die het zicht verstoren. De golven voor het strand kunnen krachtig zijn, waardoor het ook een geweldige plek is om te surfen. Met de drukte op dit strand valt het heel erg mee.

White Sand Beach, Koh Chang; idyllisch
Dit prachtige strand aan de westkant van het eiland is omgeven met kokospalmen, met de glooiing van heuvels op de achtergrond. Ko Chang is in ontwikkeling en er zijn de laatste jaren veel mooie accommodaties bijgekomen. Het toerisme op het eiland groeit, maar is nog steeds beperkt ten opzichte van andere stranden.

Haad Rin, Koh Pha Ngan; party beach
Hoe mooi het strand Haad Rin ook is, het is eigenlijk vooral bekend van de wereldberoemde Full Moon Party! Eén keer per maand veranderd het strand gedurende de nacht in een uitbundig feest van muziek en dans. Overdag is het strand juist opvallend rustig. Het goudkleurig zand, de mooie glooiende kust en de prachtige natuur in de omgeving, maken het tot een top locatie. Het is hier van tijd tot tijd erg druk.

Datum: 29/04/2016


« Terug naar het overzicht


© 2022 adventuresglobe.nl - alle rechten voorbehouden - Algemene voorwaarden - Copyright
KVK NL: 51355043 0000 - Alle prijzen zijn inclusief BTW.