Blog

Manila

Manila is de hoofdstad van de Filipijnen, de Filipijnen bestaat uit ruim 7.000 eilanden. Manila is gelegen op het eiland Luzon en van oorsprong een vissersdorpje dat is uitgegroeid tot een ware metropool. Manila wordt omringd door 15 andere steden en vormt daarmee Metro Manila, ofwel Manila en omgeving. De stad heeft een tropisch klimaat met een gemiddelde temperatuur van 27 graden. Manila is het politieke, culturele en wetenschappelijke centrum van de Filipijnen. Hier zijn de universiteiten, hogescholen, theaters en musea gevestigd.

Een korte geschiedenis…

Manila is ooit uitgegroeid tot een sultanaat dat in 1570 werd veroverd door de Spanjaarden. De Spanjaarden hebben Manila uitgeroepen tot hoofdstad van de Filipijnen. Manila heeft diverse oorlogen gekend en werd lange tijd bezet door de Verenigde Staten van Amerika. Uiteindelijk werd het eilanden archipel op 4 juli 1946 onafhankelijk. Het feit dat het een voormalige kolonie van Spanje is geweest verklaard waarom je in Manila veel officiële namen in het Spaans ontdekt. De rijke geschiedenis brengt dan ook vele prachtige bezienswaardigheden met zich mee.

Intramuros

Hier bevindt zich de Manila Kathedraal en de San Agustin Kerk, één van de vier kerken dat is opgenomen op de werelderfgoedlijst van Unesco, omdat het de oudste bestaande stenen kerk is. Stadspoort Puerta Real is een goed uitgangspunt voor een wandeling langs de bezienswaardigheden van Intramuros.

Rizal Park

De Rizal Park is een groot park, gebouwd ter nagedachtenis van de nationale held Jose Rizal. U treft er het nationale museum, waar je alles over de Filipijnen te weten kunt komen. De nationale bibliotheek is hier ook gevestigd.

Manila heeft enkele grote winkelcentrums zoals het grote SM Mall of Asia, de op twee na grote winkelcentrum van de wereld.. Er zijn veel lokale, traditionele markten en bazaars gevestigd. Maak kennis met Divorsia Market, kenmerkend omdat het bruisend is en waar je letterlijk echt van alles kunt kopen. Ontdek het nachtleven en entertainment in wijken als Ermita, Makati en China Town. Hier zijn veel hotels, restaurants, clubs, bars, cafés, casino’s en discotheken gevestigd. Bewonder Manila Bay, dit is aan het water waar de zonsondergang goed te zien is en waar veel mensen samenkomen.

Maak gebruik van de Jeepney’s! Een typisch Filipijns vervoermiddel dat kunstzinnig is beschilderd.

Datum: 14/01/2024


« Terug naar het overzicht


© 2024 adventuresglobe.nl - alle rechten voorbehouden - Algemene voorwaarden - Copyright
KVK NL: 51355043 0000 - Alle prijzen zijn inclusief BTW.