Blog

Langkawi

Langkawi maakt deel uit van de Maleisische staat Kedah en ligt zo’n 30 kilometer van het vasteland van Maleisië. Het is een tropisch eiland met prachtige stranden. Langkawi maakt deel uit van een eilandengroep bestaande uit een hoofdeiland en kleine omliggende eilanden. De hoofdstad is Kuah, waar het merendeel van de bevolking woont. Langkawi ligt dichtbij de grens met Thailand.

Stranden

Langkawi biedt een schitterende natuur, waar je rijstvelden, bergen, watervallen en jungle treft. De mooiste stranden liggen aan de noordzijde van het eiland, waar het water meer helder is dan in het zuiden en die tevens de beste publiekelijk, toegankelijke stranden kent. Langkawi kent namelijk veel privé stranden bij de hotels en resorts. Enkele voorbeelden van mooie stranden in de noordzijde zijn: Datai Bay & Rhu Beach. Pantai Cenang is de meest toeristische plaats op het eiland. Het populairste strand is Cenang in het zuidwesten.

Pulau Payar

Richting het zuiden van het eiland, tref je Pulau Payar, een goede plaatst in de regio om er te duiken of snorkelen. De plaats kent prachtige koraal, vele tropische vissen en heldere water.

Bezienswaardigheden

Seven Wells – Telaga Tujuh

Dit zijn zeven natuurlijke waterbronnen die boven op een berg liggen, deze bereik je door een 600 meter hoge trap te beklimmen. Er leven brutale apen in het gebied, welke je niet moet voeden en negeren. Op deze wijze laten zij bezoekers met rust. Onder de heuvel bevinden zich een aantal winkels, restaurants en toiletten.

Eagle Square

Vlakbij Kuah ligt het Langkawi Eagle Square, op dit plein bevindt zich een handgemaakte, metershoge adelaar. Aan de voorzijde van het grote beeld tref je een muur waar water uit komt. Het plein kent diverse bankjes waar je kunt genieten van een adembenemende zonsondergang.

Lagenda Langkawi Park

Een park met verschillende soorten bloemen, planten en bomen. Het kent ook een aantal meren en informatiezuilen met informatie over het eiland en z’n geschiedenis.

Panorama Langkawi Cable Car

Een kabelbaan van 2,2 kilometer lang, waar je vanuit Oriental Village in Langkawi, langs de Matahari wand stijgt en binnen 15 minuten de top van Mount Machinchang bereikt. Deze top ligt op 700 meter hoogte. Geniet van dit prachtige uitzicht op Burau Bay en zelfs Pantai Cenang.
 

Datum: 14/01/2024


« Terug naar het overzicht


© 2024 adventuresglobe.nl - alle rechten voorbehouden - Algemene voorwaarden - Copyright
KVK NL: 51355043 0000 - Alle prijzen zijn inclusief BTW.