Blog

Shopping paradijs in Kuala Lumpur

Kuala Lumpur is de hoofdstad van Maleisië en wordt ook KL genoemd in de volksmond. De stad bestaat uit een centraal deel ofwel Kuala Lumpur city centre waar belangrijke attracties en hotels zijn gevestigd en de wijken daaromheen zoals Bukit Bintang, Chinatown en Bangsar die tevens toeristisch zijn. Er zijn veel moderne wolkenkrabbers, gigantische shopping malls maar het kent ook oudere gebouwen en de typerende eetkraampjes op straat. Je treft er grote bedrijfspanden, dure appartementencomplexen en luxe hotels. Kuala Lumpur kent veel attracties en bezienswaardigheden die zich bevinden in de Golden Triangle (=het centrale gebied).

Shopping malls

Kuala Lumpur is het ultieme winkelparadijs, waar tientallen overdekte winkelcentra zijn gevestigd met honderden winkels per complex. Het Berjaya Times Square Theme Park is de grootste mall met een indoor pretpark. De wijk Bukit Bintang heeft de meeste winkelcentra, naast winkels tref je er ook bioscopen en restaurants.

Attracties en bezienswaardigheden

De Petronas Twin Towers zijn kenmerkend voor de stad. Dit zijn gebouwen die identiek gebouwd zijn en met elkaar verbonden zijn door een brug. Aan de voet van de Petronas Twin Towers is een winkelcentrum en een concertzaal gevestigd. Ontdek de China Town van de stad, die net als in andere steden ook in Kuala Lumpur gevestigd is. In Kuala Lumpur kunt u een dierentuin bezoeken, Zoo Negara waar u hele andere dieren dan in Europa kunt bewonderen. Andere highlights zijn de Menara KL Tower, officieel een communicatietoren die een fantastisch uitzicht over de stad biedt en het fascinerende Merdeka Square, het onafhankelijkheidsplein.

Kuala Lumpur is een goede startpunt voor een bezoek aan plaatsen buiten KL, zoals het Taman Negara National Park, Pangkor, Malakka en de Batu Caves.

De stad heeft een enorm aanbod aan restaurants, foodcourts en eettentjes. Maleisië is een mengelmoes van verschillende culturen, wat een diverse keuken met zich meebrengt. Omdat de stad veel wolkenkrabbers kent, kunt u onder het genot van een hapje en drankje genieten van een mooi uitzicht vanuit de skybars. Atmosphere 360 kent een lunch en diner buffet en á la carte gerechten. Zo ook de View @ G TOWER, dat ook een hotel kent.

Uitgaan kunt u  doen in de belangrijkste uitgaansgebieden zoals  de straat Changkat Bukit Bintang, China Town, Bangsar en de wijk Mutiara Damansara. U treft er veel bars en discotheken.

Kuala Lumpur kent een tropisch klimaat en is absoluut geschikt voor een stedentrip in Azië!
 

Datum: 14/01/2024


« Terug naar het overzicht


© 2024 adventuresglobe.nl - alle rechten voorbehouden - Algemene voorwaarden - Copyright
KVK NL: 51355043 0000 - Alle prijzen zijn inclusief BTW.