Blog

Altijd al nieuwsgierig geweest naar het Thailand van vele jaren geleden? We kunnen het ons nu bijna niet meer voorstellen door de drukte van vele toeristen die het land elk jaar op bezoek krijgt, maar het is mogelijk om weer terug in de tijd te gaan! 980 kilometer van Bangkok in het zuiden van Thailand, ligt de provincie Satun. Naast dat de provincie zich kenmerkt, net als vele andere plaatsen, door de prachtige bergen, parelwitte stranden en haar helderblauwe water is Satun vooral uniek door haar kleurrijke karakter. 

Bij een bezoek aan Satun maakt u kennis met de vele culturen en inheemse inwoners. De meerderheid van de bevolking is namelijk moslim. Wat we kunnen terugzien in de mooie kledingdrachten en het heerlijke eten. Verder woont hier een van de oudste en meest interessante inwoners van Satun, genaamd Chao Le (Sea Gypsies). Deze groep wordt ook wel gezien als nomads met een hart voor de natuur. Chao Le verblijft op een plek tot dat alle “bestaansmiddelen” op zijn. Daarna trekken ze verder om de natuur de tijd te geven om te herstellen.

Daarnaast is Satun de uitgelezen plaats om met de (speed)boot vanaf Pakbara Pier een paar dagen op het prachtige eiland Koh Lipe te verblijven. De prijzen van de overvaart zijn er al vanaf 15 euro per persoon. Op Koh Lipe is er een ruime keuze aan accommodatie en verschillen de prijzen van hoog tot laag. Er is dus voor ieders budget wel een toepasselijke accommodatie naar wens te vinden.

Enkele welbekende hotelresorts zijn:

 • Idyllic Concept Resort, Koh Lipe
 •  Bundhaya Villa’s, Koh Lipe
 •  Sita Beach Resort, Koh Lipe

Highlights

 • Chorakhe Cave Vroeger was deze grot het thuis van vele krokodillen, nu is het mogelijk om met een boot de grot te verkennen. Op de weg naar de grot toe, komt u langs een schitterend mangroven bos. Vergeet niet uw zaklamp mee te nemen! Deze zult u zeker nodig hebben.
   
 • Pha Chado Viewpoint Dit uitzichtpunt kan alleen gevonden worden door mensen die niet bang zijn om te klimmen. Bovenop de top heeft u een prachtig uitzicht over de zee. Geen wonder dat dit vroeger een uitkijkpunt voor piraten was.
   
 • Thale Ban National Park Het tropische regenwoud is de perfecte plek om jaloersmakende foto’s te schieten. Het regenwoud bestaat uit vele boomsoorten en beschikt over een groot meer dat uiterst geschrikt is om te gaan vissen.
   
 • Masjid Mambang Mosque Dat Thailand niet alleen het land is van het boeddhisme en hindoeïsme heeft u hierboven al kunnen lezen. Deze moskee is gebouwd in 1979 en open voor bezoekers.

Naast deze enthousiast makende highlights heeft Satun nog veel meer te bieden! De schitterende bergen scheiden Satun van Songkla en Maleisië. Wat deze provincie een prima plaats maakt voor een rondreis. Ook zijn er nog vele eilandjes te ontdekken, nationale parken om te bezoeken en een groot zoetwatermoerasgebied om over te varen. Tot snel in Satun!

Datum: 19/04/2018


« Terug naar het overzicht


© 2023 adventuresglobe.nl - alle rechten voorbehouden - Algemene voorwaarden - Copyright
KVK NL: 51355043 0000 - Alle prijzen zijn inclusief BTW.