Blog

Bali

Bali is een eiland dat behoort tot Indonesië. De hoofdstad van Bali is Denpasar. Bali is zeer in trek bij toeristen onder andere door de stranden, het eten, de natuur en de vele sawa’s. Het eiland kent vele monumenten, waaronder de duizenden tempels(pura). Denpasar is de stad die wordt aangevlogen en is een goede plek om een Bali reis te starten, het is de grootste en drukste stad van het eiland. Je treft er veel culturele bezienswaardigheden zoals het Bali museum en je kent er tevens goed winkelen.

Highlights van Bali

Pura Besakih

De Pura Besakih ligt bij de actieve vulkaan Gunung Anung sinds de 14e eeuw. Het is een belangrijke tempel voor de Balinese Hindoes, die er heilig water halen voor religieuze rituelen. Ook biedt het een prachtig uitzicht over de kust van Bali.

Gitgit watervallen

De trekpleister van voormalige hoofdstad Singaraja. De watervallen zijn 60 meter hoog en daarmee de hoogste van het eiland.

Pura Tanah Lot

In Bali zijn vele zeetempels gebouwd, de belangrijkste is tanah Lot. Pura Tanah Lot is gebouwd op een rots voor de kust en ligt vlakbij de badplaats Kuta en Denpasar. Door de locatie en architectuur is het een hele karakteristieke tempel, gebouwd in de 16de eeuw.

Monkey Forest (Mandala Wisata Wenara Wana)

Een heilige apenbos gelegen in Ubud. De apen die er leven zijn redelijk tam en het is toegestaan om hen te voeden met pinda’s en bananen die je koopt bij de ingang. In het bos zijn drie 14e eeuwse tempels te ontdekken. Pura Dalem, Pura Desa en Pura Prajapati, met ieder een eigen betekenis. Voor toeristen is het verboden om de tempels te betreden, gelukkig is er aan de buitenkant veel te bewonderen.

Kuta

Kuta is een badplaats met kilometers lange stranden. Zo zijn er veel accommodaties, bars, clubs en restaurants.

Ubud 
 
Het cultureel centrum van het eiland Bali. Je treft er kunstwinkels en heiligdommen als Gunung Kawi en Goa Gajah( een olifantengrot). Ubud is verder bekend om z’n houtsnijwerken en de dans shows. Tevens werd hier de film 'Eat,Pray Love' opgenomen. 
 
Nusa Dua 
 
Een moderne badplaats in het zuiden van Bali, ideaal om er te duiken. De prijzen zijn er wat hoger, je treft hier de luxere resorts en andere accomodaties.
 
 
Ook is er nog het plaatsje Sanur, dit ligt 6 km van Denpasar. Hier bevinden zich mooie stranden en je kunt er surfen en prima snorkelen. In het noorden van Bali ligt Lovina, waar je kunt zwemmen met dolfijnen. Bali kent ook heel wat nationale parken, zoals het Taman Nasional Bali Barat. Dit is de grootste en oorspronkelijk opgericht door Nederlanders. Op het eiland is het Hindoeïsme de belangrijkste godsdienst in tegenstelling tot Java. Balinezen dragen graag traditionele kleding.
 
In Bali kijk je werkelijk je ogen uit, je zult je dan ook geen moment vervelen! 
Datum: 09/12/2015


« Terug naar het overzicht


© 2022 adventuresglobe.nl - alle rechten voorbehouden - Algemene voorwaarden - Copyright
KVK NL: 51355043 0000 - Alle prijzen zijn inclusief BTW.