Blog

Chinees Nieuwjaar

Het Chinese nieuwe jaar begint op de volgende nieuwe maan na de zonnewende van 21 december. Het valt dan ook tussen 21 januari en 21 februari van het nieuwe jaar. Het wordt ook wel lente festival genoemd.

Het wordt gevierd op de eerste dag van de eerste maanmaand van het Chinese kalender, de 1ste maandmaand in het nieuwe jaar.

Het feest wordt gevierd in China, Taiwan en in andere landen binnen Azië. Natuurlijk ook wereldwijd in alle China Towns. Men betaald dan hun schulden af, koopt nieuwe kleding en maken het huis schoon. Er wordt een groot familiemaal gehouden en de goden worden geëerd. Er worden cadeaus gegeven, ingepakt in rood papier. Het Chinese nieuwe jaar wordt traditioneel gevierd met de drakendans en leeuwendansen. Het is een belangrijk moment voor de gezinshereniging en een uitgebreid Nieuwjaars diner. Men doet hun uiterste best om met de hele familie het Nieuwjaars diner te vieren.

2016 het jaar van de aap

De Chinezen koppelen ieder nieuwjaar aan de kracht van een dier. Het jaar 2016 is het jaar van de aap net als in : 1944,1956,1968,1980,1992 en 2004

Mensen geboren in het jaar van de aap zijn nieuwsgierig, onafhankelijk, intelligent en levendig. De persoonlijkheidskenmerken ondeugendheid, nieuwsgierigheid en slimheid maakt ze ondeugend. Ze zijn erg flexibel en kunnen zich uit situaties redden door gevlei. ‘Apen’ zijn planners en die uit situaties hun eigen voordeel halen en kunnen snel hun interesse verliezen als ze geen aandacht krijgen.

Meesters in het maken van grappen omdat zij geestig zijn. Zonder slechte bedoelingen, kunnen hun streken soms kwetsend zijn voor de gevoelens van anderen en zij hebben dan ook een plagerig gevoel voor humor.

Datum: 18/12/2015


« Terug naar het overzicht


© 2023 adventuresglobe.nl - alle rechten voorbehouden - Algemene voorwaarden - Copyright
KVK NL: 51355043 0000 - Alle prijzen zijn inclusief BTW.