Blog

Chiang Mai

Chiang Mai ligt 700 km bij Bangkok vandaan en is de belangrijkste stad in het noorden van Thailand. Chiang Mai betekent 'nieuwe stad', echter is de stad al wel eeuwen oud. Chiang Mai biedt vele bezienswaardigheden, trekkersmogelijkheden en winkelgelegenheden. De oorspronkelijke inwoners van Chiang Mai hebben een eigen cultuur, zo praten ze met een dialect, hebben een eigen dans, aparte leuke festivals en kennen ze anders eten. De inwoners zijn veelal boeren en handwerkers. De eigen cultuur draagt bij aan het kleurrijke en speciale karakter van de mooie stad Chiang Mai.

Highlights van Chiang Mai:

Jungle trekking
In Chiang mai kunt u de jungle in trekken, per voet of op de rug van een olifant en genieten van al het moois om u heen. In de jungle vindt u ook mooie watervallen.

Festival
Chiang Mai heeft vaak festivals en deze zijn zeker de moeite waard om te bezoeken.  Het bloemenfestival vindt plaats op de eerste vrijdag van februari. Songkran van 13t/m 15 april en long krathong op de avond van volle maan in November. Na de ontbranding van de lampions zullen deze de lucht in stijgen.

Night bazar:
Een gezellige avondmarkt  van Chiang Mai .De light Bazar is de grootste markt van Chiang Mai bevindt zich aan de Chang Klan Road. U kunt hier genieten van de straatartiesten  en de leuke spullen die worden verkocht. De light Bazar is zeker de moeite waard om te bezoeken.

Bor Sang Village
Hier bevinden zich winkels met Thaise producten en handwerkfabriekjes. Bor Sang Village is bekend vanwege de rijstpapieren paraplu’s en waaiers. Hier kunt u zien hoe ze worden gemaakt en geschilderd door kunstenaars.

Gastronomie
In Chiang Mai kun je lekker ‘’apart’’ eten.  Een aanrader is  lekker eten op de nachtmarkt.  Tevens is er een bazaar op zondag, hier komen veel mensen van buitenaf om lekker eten te verkopen.  Lijkt het u leuk om Thaise gerechten te leren kennen, zodat u deze lekkernijen ook thuis kunt maken, neem dan een Thaise kookcursus en geniet ook thuis verder van het lekkere  Thaise eten.
Cultuur

Vele mooie tempels zijn te vinden in Chiang Mai. Een aantal voorbeelden van mooie tempels zijn de Doi Suthep tempel, vanaf deze tempel heeft u een prachtig uitzicht over de stad. De mooie Wat Chedi luang tempel, deze wordt omcirkeld met grote stenen beelden van olifanten. 

Datum: 14/06/2016


« Terug naar het overzicht


© 2024 adventuresglobe.nl - alle rechten voorbehouden - Algemene voorwaarden - Copyright
KVK NL: 51355043 0000 - Alle prijzen zijn inclusief BTW.