Blog

De witte stranden van Boracay

Boracay is een kleine eiland in de Filipijnse provincie Aklan, gelegen in het westelijk deel van de Visayas nabij het eiland Panay. Boracay kent vele witte stranden als gevolg dat het een belangrijke toeristische bestemming is binnen de Filipijnen. Boracay is te bereiken via de plaatsen Kalibo of Caticlan, dat wordt aangevlogen vanuit Manila of Cebu. Het eiland is ook bekend om de witte glimmende Puka schelpen, deze vind je in grote getalen op het Puka Shell Beach. In de jaren 70 van de vorige eeuw werd het ontdekt als toeristische bestemming.

White Beach

White Beach, een 3km lange witte strand is het middelpunt van Boracay. Hier kun je goed zwemmen en watersporten uitoefenen, maar ook duiken en lessen hierin nemen. Kit surfen is erg populair op White Beach. De meeste toeristen concentreert zich rond het witte strand. Er zijn heel veel resort, winkels, eetgelegenheden en discotheken gevestigd. 

De grootste dorpen zijn Yapak, Balabag en Manoc-Manoc. Daarnaast worden een aantal verlaten ‘boat stations’ op White Beach gebruikt als oriëntatiepunten: ‘Station 1, 2 or 3’.

Wat te doen in Boracay?

• Eiland hoppen
• Quad en paard rijden
• Winkelen
• Vele watersportmogelijkheden o.a. bananenboot varen, kit boarden, jet skiën en surfen
• Puerta Galera bezoeken, dat een indrukwekkende onderwater wereld kent

Mount Luho

Vergeet niet Mount Luho te bezoeken, het hoogste punt van Boracay, die een adembenemend uitzicht over het eiland en de oceaan biedt.

Dead Forest

Ontstaan na het afbreken van een dam, waardoor zoute zeewater in dit bos terecht kwam. Hier groeit niets meer, wat een bijzondere verschijnsel op zich is. Dieren leven hier en genieten van de koelte en schaduw.

Vleermuizengrot

Onder begeleiding een grot bezoeken en door deze grotten lopen met fakkels, waarbij je vleermuizen ziet. Er leven ook verschillende soorten vleermuizen in deze grotten.
 

Datum: 11/01/2016


« Terug naar het overzicht


© 2022 adventuresglobe.nl - alle rechten voorbehouden - Algemene voorwaarden - Copyright
KVK NL: 51355043 0000 - Alle prijzen zijn inclusief BTW.