Inschrijven nieuwsbrief

Abonneer u op de nieuwsbrief van Adventures Globe voor de actuele aanbiedingen en laatste nieuws.


Wandel Vakantie Myanmar

Wandel Vakantie Myanmar


U kunt ons bellen 010 7509858 of mailen, openingstijden Ma t/m Vr 10.00 tot 20.00 en Za & Zo 12.00 tot 17.00.


Een wandel vakantie biedt de mogelijkheid om in paden te treden die nog niet ontdekt zijn door andere toeristen. Deze unieke reis door het onontdekte Myanmar zal hiermee nog een extra intense dimensie geven. Maak kennis met geheimzinnige steden als Yangon, Bagan, Mandalay, Pindaya en het schitterende Inle Meer tijdens deze Wandel Vakantie Myanmar.


Prijs v.a. € 1.111,00 p.p.

Reis categorie

Type: Rondreizen
Land: Myanmar


Keuzes voor optionele tours kunt u tijdens de boeking aan Adventures Globe doorgeven. Click op de tab 'Optionele Tours' voor de mogelijkheden. U kunt uw vakantie ook aanvullen met extra bouwstenen. De prijs is per persoon, exclusief internationale vlucht en geldt op basis van minimale deelname van twee personen. Op u verzoek kunnen we natuurlijk een passende internationale vlucht aanbieden. Maak deze Wandel Vakantie Myanmar onderdeel van uw Myanmar rondreis. U kunt deze Myanmar reis ook combineren met andere Myanmar reizen of Myanmar bouwstenen uit ons Myanmar reizen aanbod.

Dag 1: Vertrek van Amsterdam - Bangkok - Yangon (-/-/-)

Vandaag vertrekt u voor deze unieke Wandel Vakantie Myanmar naar Yangon in Myanmar, het voormalig Birma. Er kan vanaf diverse luchthavens worden vertrokken in Nederland, Duitsland of België.

Dag 2: Start Wandel Vakantie Myanmar in Yangon (-/-/-)

Yangon, voorheen bekend als Rangoon, is een relatief rustige en charmante stad. Het indrukwekkende koloniale erfgoed maakt het één van de meest fascinerende steden in Zuidoost-Azië. In Yangon lijkt het of u terug gaat in de tijd.  De straten zijn gevuld met historische gebouwen waarvan vele een koloniale charme hebben die elders in Azië niet te vinden is. De drukke straten, vervaagde koloniale gebouwen en prachtige tempels maken dit een interessante eerste kennis making met Myanmar. Op de dag van aankomst is er nog geen programma gepland.

Dag 3: Yangon - Bagan (O/-/-)

Vandaag staat de eerste wandeltocht op het programma van deze unieke Wandel Vakantie Myanmar. Gedurende 3 uur maakt u een wandeling van ongeveer 5 kilometer in het bruisende centrum van de stad. Hoogtepunten zijn onder andere het stadhuis, de Sint Mary’s Kathedraal, het oude treinstation en het deftige postkantoor in oude koloniale stijl. Ook bezoeken we een paar van de boeddhistische monumenten zoals de Sule Payaen de Botataung Pagode. U bent getuige van het lokale leven in de drukke straten. We hebben een tussenstop bij een theehuis. Theehuizen zijn een belangrijk onderdeel van de Birmese cultuur. Van ’s ochtends tot ’s avonds zijn ze gevuld met mensen. Tevens bezoeken we de Bogyoke Market, voorheen bekend als Scott’s Market, die de beste markt is voor handwerkproducten en andere goederen. (Let op: Market is gesloten op maandag en feestdagen). Later op de dag neemt de wandeltocht een spirituele wending. Overwegend zijn de mensen in Myanmar boeddhistisch, desalniettemin kent het land meerdere religies. De meeste hiervan zijn meegebracht door immigranten. Te voet verkennen we de rijke culturen waarvan de verscheidene religies deel uitmaken. Zelden volgen toeristen dit pad. Onderweg in dit levendige district zullen we ook markten met allerlei versnaperingen tegenkomen.

Dag 4: Bagan (O/L/-)

Vandaag heeft u een spannende trip naar Tant Kyi. Dit is één van de vier tempels uit de Daw Lay Su legende van koning Anawratha.  In dit verhaal kreeg de koning een replica van de tand van Boeddha. Hij plaatste deze tand op de rug van een heilige witte olifant en liet hem vrij. De olifant stopte in vier plaatsen in Bagan, waar de koning later de vier tempels heeft gebouwd.  De Birmezen geloven dat een bezoek aan al deze tempels uw wensen laat uit komen. Een prachtige boottocht over de stille wateren van Irrawaddy rivier zal u brengen bij een dorpje wat voorbeeld staat voor de vele dorpjes langs de Irrawaddy. Hier zal u een wandeling hebben van ongeveer een uur naar de bergtop, waar u beloond zal worden met schitterende aanzichten over de vlakten van Bagan. De piek herbergt tevens een tempel waar u de plechtige rituelen van de plaatselijke bevolking kunt observeren. In de omgeving van de tempel zijn er een paar kleine grotten verstopt waar u andere heilige Boeddhabeelden kunt bewonderen. Hierna keert u weer terug met de boot. In de middag zal u een wandeling hebben door het Bagan Archeologisch park. Dit park beschikt over tempels in verschillende stijlen en een aantal zeldzame Boeddhabeelden. In Myankabar, een typisch Birmees dorpje en in Oud Bagan zal u later op de dag verschillende tempels bezoeken. Een daarvan is de Nagayone, welke de oudste tempel is gebouwd door koning Anawratha.

Dag 5: Bagan - Mandalay (O/-/-)

Een vlucht zal u naar Mandalay brengen op deze dag van de Myanmar reis. Mandalay is bekend om zijn ambachtslieden. De productietechnieken van houtsnijwerk, kalaga wandtapijten, en goudblad zijn haast onveranderd gebleven ten opzichte van een paar eeuwen terug. Daarna een bezoek aan de Kuthodaw Pagoda, waarvan de 729 marmeren stenen platen met boeddhistische geschriften zijn verkozen tot 'World's Biggest Book'. Het Shwenandaw Klooster, het enige overgebleven gebouw uit het 19e eeuwse Koninklijk Paleis, zal u weer terug in de tijd brengen. Dit grootse teak gebouw staat bekend om zijn prachtige houtsnijwerk. ’s Avonds bewonderen we de zonsondergang op de top van de Mandalay Hill. De wandeling bedraagt ongeveer 45 minuten over een trap met 900 treden. Tussendoor ziet u ook tientallen heiligdommen en religieuze monumenten. Ontspannend kunt u van de weergaloze ondergaande zon genieten.

Dag 6: Mandalay - Paleik - Amarapura - Mandalay (O/-/-)

Deze dag van de unieke Wandel Vakantie Myanmar zal extra vroeg beginnen. Rond 4 uur ’s ochtends gaat u op weg naar de Maha Muni pagode, de heiligste plaats in Mandalay. Elke ochtend om half 5 wassen monniken het gezicht van het Boeddhabeeld hier ter plaatsen. Tevens worden de tanden gereinigd met geparfumeerd water en een zachte borstel. Voor de meeste westerlingen zal dit een unieke ervaring zijn. U keert hierna weer terug naar Mandalay waar u de ochtendmarkt zal bezoeken. Hier liggen waarschijnlijk veel producten die u nog nooit heeft gezien. Ook ziet u hier monniken die inkopen doen voor het klooster en bezig zijn met het verzamelen van de aalmoezen bij de lokale bevolking. Voor het ontbijt zal u naar een authentiek theehuisje gaan in Paleik. In Paleik staan meer dan 300 tempels. Ze zijn verlaten en worden langzaam een met de natuur.  De onverharde paden zullen u leiden door deze mysterieuze ruïnes. Twee omliggende kloosters en een dorp worden ook bezocht. In Taung Ta Man passeert u een tempel en een school waar vele kindertje vrolijk en nieuwsgierig zullen reageren wanneer u het gebouw passeert. Afhankelijk van het seizoen kunt u tevens de weefkunst van doeken of palmbladeren zien. U maakt een wandeling over de U Bein Bridge, een 200 jaar oude en tevens ’s werelds langste teakhouten brug. Aan het einde van de brug bereikt u Amarapura, ook wel de “City of Immortality', We bezoeken een zijdeweverij, die prachtige handgemaakte producten produceert en genieten na met een zonsondergang bij de U Bein.

Dag 7: Mandalay - Heho - Pindaya (O/-/-)

Per vliegtuig gaat u naar Heho en rijdt verder naar Pindaya. Na de lunch wordt u bij de Pindaya grotten afgezet. Een lichte wandeling bergopwaarts brengt u bij de entree van de grotten die gevuld zijn met mysterieuze Boeddha’s. Het is een belangrijk oord voor lokale pelgrims. Aan het einde van de dag bezoekt u ook een papierfabriekje, waar papier wordt gemaakt uit de pulp van moerbeibomen. 

Dag 8: Pindaya - Nyaung Shwe (O/L/-)

De Wandel Vakantie Myanmar begint vandaag met een bezoek aan een typische landelijke markt waar een grote verscheidenheid aan waren worden verkocht. De Myanmar rondreis brengt u naar het oosten, bij een dorp waar u de dagelijkse bezigheden van de lokale bewoners kunt observeren. In het droge seizoen, worden cheroot bladeren hier gedroogd en in het regenseizoen vinden er weverijen plaats. Dit schattig schilderachtig dorpje is gevuld met vriendelijke mensen die u zullen verwelkomen in hun dorp.  Vervolgens kunt u kiezen naar het huis van het dorpshoofd te gaan of het een kook demonstratie bij te wonen. Hier krijgt u ook de kans een paar van de kleine plantages te bezoeken. De rit naar Nyaung Shwe zal hierna worden vervolgt.

Dag 9: Nyaung Shwe - Inle Lake - Nyaung Shwe (O/-/-)

Na het ontbijt zal u beginnen aan een wandeling van Nyaung Shwe. Bij het kanaal zal u de verschillende boten zien aankomen en vertrekken. Deze gaan naar de omliggende boerderijen om aldaar de transport van verse producten plaats te laten vinden. We nemen een kijkje bij een klein, maar charmant marktje die een lus vormen rond de Tomato House. Dit magazijn is de belangrijkste opslagplaats bij het Inle Lake en voor toeristen een boeiende waarneming. We stappen in een boot en passeren de meest spectaculaire bezienswaardigheden van uw Wandel Vakantie Myanmar.  We passeren dorpjes gebouwd op palen boven het water, bewoond door de lokale Intha bevolking. Let op de been-roeiende vissers en zie hun drijvende tuinen opgebouwd uit stroken van waterhyacint en modder verankerd aan de bodem met bamboestokken. Hier bezoekt u een sigarenfabriekje en de Phaung Daw Oo Pagode. Dit is het belangrijkste heiligdom van het meer doordat het vijf heilige Boeddhabeelden bevat bedekt met prachtig bladgoud.

Dag 10: Nyaung - Shwe - Inle Nyaung Shwe (O/L/-)

De actieve trektocht van vandaag brengt u naar een dorp van de Pa-Oh. Het is een wandelexpeditie van ongeveer 3-4 uur heen en terug. Onderweg wordt er geluncht bij een plaatselijk gezin. In de middag keert u terug en bezoekt u de Indein Regio, een bijzonder gebied tijdens deze Myanmar reis. Dit is zuidwestelijk van het Inle Lake. Door kleine oevers zal u varen naar ander Pa-Oh dorp, waar u kunt dwalen door het schitterende Alaung Sitthou gebied. Hier kunt u de overdekte trap beklimmen naar de top van een heuvel. Onderweg ziet u schilderachtige oude stupa's en prachtig uitzicht op het meer beneden.

Dag 11: Nyaung Shwe - Heho - Myanmar strandvakantie op het Ngapali strand of vlucht naar Bangkok voor een strandvakantie Thailand (O/-/-)

In de ochtend krijgt u een transfer naar het vliegveld van Heho. De volgende bestemming is Thandwe. In dit oord zal uw strandvakantie Myanmar op het Ngapali strand beginnen. Ook kunt u er voor kiezen weer terug te keren naar Thailand en uw Myanmar rondreis afmaken met een strandvakantie Thailand. Tijdens de Thailand strandvakantie kunt u heerlijk vertoeven op Hua Hin, Jomtien of het eiland Koh Chang

Dag 11 - dag 14: Strandvakantie Myanmar Ngapali strand/Strandvakantie Thailand (O/-/-)

Ngapali strand is een rustige badplaats in Myanmar. Het leven gaat hier rustig en op de traditionele wijze. Massatoerisme is hier nog niet te vinden. Het gerucht gaat dat een Italiaan deze stad  een naam heeft gegeven, vernoemd naar de schitterende stad Napels. Een gedenkenis aan zijn mooie thuisland in het schitterende Myanmar. Doordat het strand langzaam afloopt in de zee, is het ook geschikt voor kinderen tijdens een strandvakantie Myanmar.

Thailand heeft prachtige azuurblauwe wateren. Dit wordt vaak ervaart als het ultieme reisgenot. Voor de verschillende eilanden zijn vaak ook extra optionele tours beschikbaar zoals een eilandtour of eiland hoppen. Dit zijn uitstekende manieren om uw Strandvakantie Thailand extra bijzonder te maken.

Dag 15: Strandvakantie Myanmar Ngapali strand/Strandvakantie Thailand - Bangkok (O/-/-)

Vandaag is het de laatste dag van deze unieke Wandel Vakantie Myanmar. U kunt deze Myanmar reis combineren met andere Myanmar bouwstenen. Ook is het mogelijk uw strandvakantie Myanmar of eventueel uw strandvakantie Thailand  te verlengen om uw Myanmar vakantie compleet te maken en nog langer te genieten. Wanneer u een ander eiland naar keuze wilt voor uw strandvakantie Thailand of strandvakantie myanmar kunt u dit bij de boeking aangeven. Bekijk de mogelijkheden bij een van onze Myanmar reizen in het Myanmar reizen aanbod!

Dag 16: Bangkok - Amsterdam - Einde Wandel Vakantie Myanmar (-/-/-)

Vandaag komt u weer aan in Nederland en is uw Myanmar rondreis helaas afgelopen. De vele indrukken zullen uw leven lang bijblijven en dienen als een erkentelijk emotioneel aandenken uit Myanmar.

Bekijk de fotogalerij van Wandel Vakantie Myanmar

Wandel Vakantie Myanmar Wandel Vakantie Myanmar Wandel Vakantie Myanmar Wandel Vakantie Myanmar Wandel Vakantie Myanmar


Gegevens worden opgehaald....

Prijs per persoon v.a. € 1.111,00 p.p.

  • Land Myanmar
    Vertrek locatie:
  • Begin datum:
  • Eind datum (16 dagen): Kies bovenstaande datum
  • Aantal personen:


© 2022 adventuresglobe.nl - alle rechten voorbehouden - Algemene voorwaarden - Copyright
KVK NL: 51355043 0000 - Alle prijzen zijn inclusief BTW.