Inschrijven nieuwsbrief

Abonneer u op de nieuwsbrief van Adventures Globe voor de actuele aanbiedingen en laatste nieuws.


Indrukwekkend Vietnam en Cambodja Rondreis

Indrukwekkend Vietnam en Cambodja Rondreis


U kunt ons bellen 010 7509858 of mailen, openingstijden Ma t/m Vr 10.00 tot 20.00 en Za & Zo 12.00 tot 17.00.


Deze Indrukwekkend Vietnam en Cambodja Rondreis brengt u naar de de vele hoogtepunten in Vietnam en Cambodja. De reis zal bijzondere nieuwe ervaringen bij u nalaten door onder andere het bezoek aan het Ho Chi Minh Complex, Mai Chau, het prachtige Ha Longbaai, Hue Imperial Closure, het historische Hoi An, de Cu Chu Tunnels, de Mekong Delta, de aangrijpende Killing Fields, Udong, Tonle Sap en natuurlijk ook de wereldberoemde Angkor Wat.


Prijs v.a. € 1.350,00 p.p.

Reis categorie

Type: Rondreizen
Land: CambodjaVietnam


Keuzes voor optionele tours kunt u tijdens de boeking aan Adventures Globe doorgeven. Click op de tab 'Optionele Tours' voor de mogelijkheden. U kunt uw vakantie ook aanvullen met extra bouwstenen. De prijs is per persoon, exclusief internationale vlucht en geldt op basis van minimale deelname van twee personen. Op u verzoek kunnen we natuurlijk een passende nationale of internationale vlucht aanbieden. Maak deze Vietnam en Cambodja reis onderdeel van uw Vietnam en Cambodja vakantie. U kunt deze Indrukwekkend Vietnam en Cambodja Rondreis ook combineren met andere Vietnam reizen of Cambodja vakanties uit ons Vietnam reizen en Cambodja vakanties aanbod.

Dag 1: Hanoi (-/-/-)

Na aankomst op het vliegveld van Hanoi zal u naar het hotel worden gebracht. Vandaag, tijdens de Indrukwekkend Vietnam en Cambodja Rondreis, heeft u een vrije dag en heeft u de gelegenheid om bij te komen van de vlucht. U kunt natuurlijk zelf ook alvast Hanoi gaan verkennen. Hanoi is de hoofdstad van Vietnam en biedt een groot aantal culturele bestemmingen.

Dag 2: Hanoi (O/-/-)

Na het ontbijt staat een stadstour op het programma. Tijdens de volle dag tour zal u onder andere langs het Ho Chi Minh Complex komen dat herinnert aan de onafhankelijkheid van de Democratische Republiek van Vietnam in 1945. Vervolgens bezoekt u de Literatuurtempel. Het dateert uit 1070 en fungeerde als de eerste universiteit van Hanoi. Verder bezoeken we nog de Ngoc Son Tempel, Volkskunde Museum en het Hoan Kiem Meer. Later op de dag maken we een tour per riksja door de kleine en levendige straten van Hanoi. We eindigen met een Water Puppet Show die het traditionele leven van Vietnam weerspiegeld.

Dag 3: Hanoi - Mai Chau (O/-/-)

Op deze dag van de Indrukwekkend Vietnam en Cambodja Rondreis rijden we naar Mai Chau. Deze reis duurt ongeveer 4 uur. Vergeleken met de levendige hoofdstad is het een wereld van verschil. Mai Chau heeft een groene- en sprookjesachtige omgeving. Vanaf hier kunt u meerdere stammen gaan bezoeken. In de middag kunt u optioneel een fietstocht maken door de schitterende omgeving van Mai Chau. U leert het leven van de Vietnamezen hier goed  kennen en laat u vooral opvrolijken door de enthousiaste kinderen.

Dag 4: Mai Chau - Hanoi (O/-/-)

Om meer van het traditionele dorpsleven te zien en de lokale bevolking te ontmoeten zullen we de dorpjes Pom Coong en Lac gaan bezoeken. Hier ziet u het dagelijkse leven van de lokale bewoners en ontmoet u de vriendelijke dorpelingen.

Dag 5: Hanoi - Ha Longbaai (O/L/D)

Vandaag in onze Vietnam en Cambodja rondreis vertrekken we naar Ha Longbaai. Ha Long betekent de baai van de Dalende Chinese Draak en is opgenomen op de werelderfgoedlijst van Unesco. In deze baai liggen zo’n 1969 kalkstenen eilanden. De opgerezen eiland vormen een spectaculair panorama. U zal een cruise hebben over deze baai. Tijdens deze ontspannende tocht stopt af en toe om de mysterieuze druipsteengrotten te bekijken. Het zal een prettige reis zijn over azuurblauwe wateren. Tijdens de cruise zal u ook een kookles krijgen om de vele smaken uit de Vietnamese cuisine te leren kennen.

Dag 6: Ha Long Baai - Hue (O/-/-)

Vandaag bent u op zee en zal u langs de mooiste pareltjes van Ha Longbaai varen. Veel van de rotsformaties die zullen worden gepasseerd hebben een symbolische waarden. Zo zullen we onder andere de brandende wierook rots passeren. Na de rondvaart zal u weer terugkeren naar het dynamische Hanoi en vanaf hier de reis vervolgen naar Hue met de nachttrein. Hier zal u overnachten op comfortabele ligbedden.

Dag 7: Hue (O/-/-)

Op het treinstation zal u worden opgehaald en vanaf daar naar het hotel worden gebracht. Nadat u zich wat heeft opgefrist hebben wij een stadstour. Deze is inclusief een bezoek aan Hue Imperial Closure met de keizerlijke paleizen, tempels en lotusvijver. Dit is het voormalig keizerlijk paleis, wat nog steeds herinnert aan de rijke geschiedenis van Hue.  Tevens bezoeken we de in de buurt gelegen Mausoleum. Via een boottocht over de Parfum rivier zullen we de Tien Mu Pagode bereiken.

Dag 8: Hue - Hoi An (O/-/-)

In het centrale gedeelte van Vietnam ligt de plaats Hoi An. Wij zullen na het ontbijt vertrekken naar deze kuststad. In de 16e en 17e was dit een belangrijke havenstad met velen handelaren uit China, Japan, Nederland en India. Onderweg zullen we stoppen bij het Cham museum, die opgravingen uit Vietnam van wel meer dan duizenden jaren oud heeft tentoongesteld. In Hoi an heeft u de rest van de dag vrij om de historische stad op uw gemak te verkennen.

Dag 9: Hoi An (O/-/-)

Vandaag hebben we een wandeling door het interessante Hoi an. U loopt door allerlei smalle en kronkelende straatjes in de Oude Wijk van deze stad. U ziet het stadsleven en maakt kennis met verscheidene soorten markten en winkels die de lokale goederen verhandelen. Op dit wandelprogramma staan ook de Cau Nhat Ban, een houten Japanse boogbrug en de Chua Ong Pagode.

Dag 10: Hoi An - Ho Chi Minh City (O/-/-)

Gedurende de dag zal u vanaf de luchthaven in Danang vertrekken naar de stad Ho Chi Minh City. In de middag is er en citytour. We bezoeken onder andere het Hereningingspaleis in Ho Chi Minh. Tijdens de Vietnamoorlog was dit het presidentiele paleis. Tegenwoordig is het een museum. Vlakbij het paleis zijn het in koloniale stijl gebouwde postkantoor en de Notre Dame Kathedraal gevestigd. Om wat meer cultuur te snuiven reizen we af naar de Ben Thanh-markt

Dag 11: Ho Chi Minh City (O/-/-)

Vandaag bent u vrij en u kunt er voor kiezen om een optionele tour te boeken naar de zeer interessante Cu Chi tunnels. De Cu Chi tunnels zijn een netwerk van 200km lange ondergrondse tunnels die tijdens de Vietnamoorlog werden gebruikt. Deze excursie is voor velen een zeer bijzondere ervaring. Hier ziet u een documentaire over het leven in de tunnels, u ziet de geheime ingang, het museum met zelfgemaakte wapens, de schietbaan en natuurlijk heeft u ook de mogelijkheid om een stukje in de tunnel te lopen. De sfeer van toen is soms nog merkbaar.

Dag 12: Ho Chi Minh City - Mekong Delta - Can Tho (O/-/-)

Can Tho is de volgende stad in deze Indrukwekkend Vietnam en Cambodja Rondreis. De stad ligt in de Mekong Delta. De Mekong Delta is een verzameling van allemaal rivieren. Het bestaat uit diverse grote waterwegen en kleine waterwegen. Het is een schitterend gebied. Onderweg zullen we in kleine bootjes stappen bij het stadje Cai Be. Tijdens het varen op de Mekong zal u zien waarom deze rivier zo belangrijk is. We stoppen onder andere bij een eilandje waar u exotisch fruit kan proeven. U zal daarna de reis vervolgen naar Can Tho.

Dag 13: Can Tho - Chau Doc (O/-/-)

U maakt vandaag een boottocht op de Mekong rivier naar de kleurrijke Cai Rang drijvende markt. Kopers en verkopers bewegen zich voort in boten met producten van het platteland. U ziet hier de handel op het water waar u zelf ook aan kan deelnemen. Hierna zal u de reis vervolgens en naar de stad Chau Doc gaan. Deze stad ligt vlakbij de grens van Cambodja.

Dag 14: Chau Doc - Phnom Penh (O/-/-)

Vandaag eindigen we met onze Vietnam rondreis en beginnen we met de Cambodja reis. We zullen Vietnam verlaten en vertrekken naar de hoofdstad van Cambodja, Phnom Penh. Phnom Penh is een prachtige stad met vriendelijkheid als handelsmerk. In de middag worden we met een traditionele riksja opgehaald en met deze bijzondere tocht door de stad komen we onder andere bij het Nationaal Museum. In de avond kunt u heerlijk vertoeven op de boulevard langs de rivier.

Dag 15: Phnom Penh (O/-/-)

Phnom Penh heeft een indrukwekkende geschiedenis. Tijdens de citytour zullen we dit ook zien vandaag . We bezoeken onder andere het Koninklijk Paleis en de spectaculaire Zilverpagode, met meer dan 5000 zilveren vloertegels. Ons bezoek aan de Killing Fiels en de voormalige Tuol Sleng gevangenis zal heel aangrijpend zijn. Hier vielen vele slachtoffers onder het Rode Khmer Regime.

Dag 16: Phnom Penh - Battambang (O/-/-)

Vroeg in de ochtend vervolgen wij onze route door de authentieke rijstvelden en afgelegen dorpjes naar Battambang. Tussendoor bezoeken we Udong, de voormalige hoofdstad van het Khmer rijk. Op de vele heuvels liggen stupa’s verscholen waar meerdere Khmer koningen zijn begraven. Het uitzicht op de omgeving is schitterend. Battambang is qua aantallen de tweede stad van Cambodja. Het is een slaperig stadje met Franse en Thaise invloeden. De provincie Battambang levert het meeste rijst in Cambodja op. Het is daarom ook omgeven door grote aantallen uitgestrekte rijstvelden.

Dag 17: Battambang (O/-/-)

Per tuk tuk maken we vandaag tijdens de Indrukwekkend Vietnam en Cambodja Rondreis een reis in de omgeving van Battambang. We kunnen hier goed de cultuur snuiven van het plattelandsleven. Onderweg stoppen we onder andere bij een rijstpapierfabriek, een fruitplantage en een pagoda. We zien hoe de kinderen naar en van school komen en we maken een wandeling door dorpen voor een gesprek met de lokale bevolking. De terugreis naar Battambang doen we op een gepaste manier met de bamboetrein. De reis met dit traditionele vervoersmiddel is een onvergetelijke ervaring.

Dag 18: Battambang - Angkor - Siem Reap (O/-/-)

We zullen Battambang verlaten en naar Siem Reap vertrekken. Siem Reap is de toegangspoort tot Angkor, de voormalige hoofdstad van het machtige Khmer Rijk. Tussendoor stoppen we bij een zijdeweverij en ziet u hoe de zijdeambacht wordt gedaan. Hier kunt u ook een souvenir van zijde kopen. Bij aankomst in Angkor bezoeken we de tempels van de Roluos groep. Dit waren de eerste tempels van het Khmer Rijk in Angkor. Ze zijn rijkelijk gedecoreerd en erg mooi. In de avond bent u vrij in Siem Reap. Een bezoek aan de Old Market is een amusant uitje, waar werkelijk alles wordt aangeboden voor de verkoop.

Dag 19: Siem Reap - Angkor (Wat) - Siem Reap(O/-/-)

We keren weer terug naar Angkor om de hoogtepunten te bezoeken. We zien onder andere de Angkor Thom en de prachtige Bayon Tempel. Het magische Ta Prohm en het Symbool van Cambodja, de beroemde Tempel Angkor Wat, zullen ook zeker niet ontbreken. De Angkor Wat is zo belangrijk voor Cambodja dat het zelfs op de nationale vlag is afgebeeld. Het wordt beschouwd als het grootste religieuze bouwwerk ter wereld en het is ook een van de belangrijkste overblijfselen van het Khmers.

Dag 20: Siem Reap (O/-/-)

In de ochtend bezoeken we per boot het Tonle Sap meer. Dit meer is zo bijzonder omdat er een compleet vissersdorp is gebouwd. Het is dan ook het 'drijvende vissersdorp'. Zelfs een schooltje, winkels en een ziekenhuis zijn hier te vinden. Hier eindigt de Indrukwekkend Vietnam en Cambodja Rondreis. Er volgt een transfer naar de luchthaven of u kunt uw vakantie in Cambodja elders voortzetten. Met bouwstenen uit ons Vietnam en Cambodja bouwstenen aanbod kunt u de reis bij ons verlengen en uw eigen perfecte Vietnam en Cambodja rondreis samenstellen.

Bezoek de algemene Vakantie Cambodja Reizen pagina.

Bekijk de fotogalerij van Indrukwekkend Vietnam en Cambodja Rondreis

Indrukwekkend Vietnam en Cambodja Rondreis Indrukwekkend Vietnam en Cambodja Rondreis Indrukwekkend Vietnam en Cambodja Rondreis Indrukwekkend Vietnam en Cambodja Rondreis Indrukwekkend Vietnam en Cambodja Rondreis Indrukwekkend Vietnam en Cambodja Rondreis Indrukwekkend Vietnam en Cambodja Rondreis Indrukwekkend Vietnam en Cambodja Rondreis Indrukwekkend Vietnam en Cambodja Rondreis Indrukwekkend Vietnam en Cambodja Rondreis


Gegevens worden opgehaald....

Prijs per persoon v.a. € 1.350,00 p.p.

  • Land CambodjaVietnam
    Vertrek locatie: Airport Hanoi Noi Bai
  • Begin datum:
  • Eind datum (20 dagen): Kies bovenstaande datum
  • Aantal personen:


© 2019 adventuresglobe.nl - alle rechten voorbehouden - Algemene voorwaarden - Copyright
KVK NL: 51355043 0000 - Alle prijzen zijn inclusief BTW.