Inschrijven nieuwsbrief

Abonneer u op de nieuwsbrief van Adventures Globe voor de actuele aanbiedingen en laatste nieuws.


Avontuurlijke strandvakantie Vietnam

Avontuurlijke strandvakantie Vietnam


U kunt ons bellen 010 7509858 of mailen, openingstijden Ma t/m Vr 10.00 tot 20.00 en Za & Zo 12.00 tot 17.00.


Bezoek tijdens deze Vietnam rondreis onder andere Cat Cat Village, Paradise Cave, Cu Chi Tunnels en overnacht op een zeilboot. Er is veel te verkennen in Vietnam en tijdens deze rondreis wordt dat genoeg gedaan!


Prijs v.a. € 1.659,00 p.p.

Reis categorie

Type: Rondreizen
Land: Vietnam


Avontuurlijke strandvakantie Vietnam

Keuzes voor optionele tours kunt u tijdens de boeking aan Adventures Globe doorgeven. Click op de tab 'Optionele Tours' voor de mogelijkheden. U kunt uw vakantie ook aanvullen met extra bouwstenen. De prijs is per persoon, exclusief internationale vlucht en geldt op basis van minimale deelname van twee personen. Op uw verzoek kunnen we natuurlijk een passende nationale of internationale vlucht aanbieden. Maak deze Vietnam reis onderdeel van uw Azië vakantie. U kunt deze Vietnam Rondreis ook combineren met andere Azië reizen uit ons Azië reizen aanbod.

Dag 1 Vertrek met lijndienst of chartervlucht naar Vietnam
Vandaag vertrekt u naar het charmante Vietnam voor uw avontuurlijke Vietnam strandvakantie. Er kan vanaf diverse luchthavens worden vertrokken wanneer u naar Hanoi wilt afreizen en u bent vrij om een eigen internationale vlucht in te kopen als u dit wenst. In dat geval heeft u de vrijheid om eerder naar Vietnam te reizen voordat de reis of tour begint. Adventures Globe kan u adviseren omtrent rechtstreekse vluchten en vluchten met een tussenstop. We hebben tevens diverse excursies waarmee u Hanoi en omgeving kunt leren kennen.

Dag 2 Aankomst Hanoi
Na aankomst wordt u van het vliegveld van Hanoi naar het hotel gebracht. Na check-in heeft u de rest van de middag vrij om bij te komen van uw lange vliegreis en u kunt hierbij alvast beginnen met het leren kennen van de mooie 1000 jaar oude hoofdstad van Vietnam.

In de avond is het mogelijk om een waterpoppenshow bij te boeken. Deze show is een levendig portret van de Vietnamese cultuur en geschiedenis.

Dag 3 Hanoi City Tour (O/L/-)
Vandaag zal het uw avontuurlijke strandvakantie beginnen. In de ochtend wordt u opgehaald van uw hotel om Hanoi te gaan ontdekken en een impressie te krijgen van het dagelijkse Vietnamese leven. We beginnen de culturele tour door Hanoi met een bezoek aan het Ho Chi Minh complex, het Mausoleum en het huis op stelten van president Ho Chi Minh. Na de lunch bezoeken we het Volkenkunde museum van Vietnam. Dit museum staat in de top 25 van de beste Aziatische musea en is zeker de moeite waard.

We vervolgen de tour naar het schilderachtige One Pillar Pagoda (een historische Boeddhistische tempel) en het Hoan Kiem Lake, het hart van Hanoi, om aan de hectiek van de stad te ontsnappen. U bezoekt de Ngoc Son tempel en leest hier over de legendarische verhaal over King Le Loi die terugkeert naar Saint of Turtle. Aan het einde van de middag wordt u teruggebracht naar uw hotel, waarnaar u op eigen gelegenheid de bekende streetfoods van Vietnam kan uitproberen.

Dag 4 Hanoi – Halong – Overnachting op zeilboot "Junk" (O/L/D)
In de ochtend vervolgen wij onze Vietnam rondreis met een avontuurlijke overnachting op een zeilboot. U wordt opgehaald door de gids en we rijden via de Red River Delta naar Ha Long Bay. Hier kunt u het lokale landbouwleven ervaren, dorpen verkennen en de prachtige landschappen bewonderen. Onderweg zullen wij stoppen voor een heerlijk verkoelend drankje.

Aangekomen in Halong gaat u aan boord van de ‘Ha Long Junk’, beter bekend als het bekendste zeilboot van Vietnam, waar een heerlijke zeevruchtenlunch u staat op te wachten. Vandaag brengt u een bezoek aan de Sung Sot grot waar u prachtige stalactieten in verschillende vormen en maten zult zien. Vervolgens gaat u kajakken onder de zonsondergang en zwemmen langs de baai. We eindigen deze dag met een verrukkelijk Vietnamees visgerecht en gezellige karaoke.

Dag 5 Halong Bay – Hanoi (O/L/-)
Wordt wakker met het geweldige uitzicht van de World Natural Heritage Sites van Ha Long Bay en als hoogtepunt van de boottocht een workshop van een professionele, lokale chef-kok. In deze workshop leert u hoe u gerechten kunt versieren met bloemen gemaakt van groente en fruit. Na de lunch op de ‘Ha Long Junk’ wordt u door de gids teruggebracht naar Hanoi.

Dag 6 Hanoi – Shuttlebus naar Sapa – Cat Cat Village (O/L/-)
Vandaag vertrekken per shuttlebus naar het fascinerende Sapa over de nieuwe snelweg van Hanoi – Lao Cai. Dit is een mooie land overdracht met een prachtig uitzicht over de Sapa rijstvelden en bergen. Sapa wordt ook wel beschouwd als het beste en mooiste wat Vietnam te bieden heeft.

U komt in de middag aan bij het hotel, waar u kunt genieten van een heerlijke lunch. Na de lunch vindt de privé transfer plaats naar het zuidwesten van Sapa voor een bezoek aan het Cat Cat dorp van de Black H’mong. Waar we de prachtige waterval en het overblijfsel van een waterkrachtcentrale die werd gebouwd door de Fransen tijdens de koloniale tijd in Vietnam bezoeken. Geniet vervolgens van een picknick langs de kant van de rivier. Na de picknick vertrekt u naar Sin Chai, het dorp gelegen aan de voet van Fansipan Mountain, “het dak van Vietnam en Indochina”. Vanaf hier kunt u genieten van de grandioze prachtige landschappen. U keert op eigen gelegenheid weer terug naar Sapa.

Dag 7 Sapa– Y Linh Ho – Lao Chai – Ta Van Village – Shuttlebus Naar Hanoi (O/L/-)
Vandaag maakt u een wandeling van 6 kilometer naar het zuidoosten van Sapa langs de kant van het Muong Hoa vallei naar het Y Linh Ho dorp van de Black H'mong. De wandeling gaat door naar het Lao Chai dorp van de H'mong. U luncht vandaag met een lokale familie. Na de lunch gaat u naar de terrasvormige rijstvelden van het Ta Van dorp van de lokale inwoners genaamd, Dzay. Ontdek de prachtige landschappen, oogverblindende valleien en de kleine lokale dorpjes.

Dag 8 Hanoi – Dag trein Naar Dong Hoi (O/-/-)
Na het ontbijt vertrekken we naar Hanoi treinstation. De gids geeft u de treinkaartjes en helpt u aan boord van de trein. Geniet onderweg van de prachtige oostkust van Vietnam. U arriveert vroeg in de avond op het Dong Hoi station, waar u kennis maakt met de lokale gids en naar uw hotel wordt gebracht.  

Dag 9 Phong Nha Cave – Paradise Cave (O/-/-)
Vandaag zult u de meest indrukwekkende Phong Nha grotten verkennen. Na 25 minuten op de boot komt u aan bij de Phong Nha grot. U krijgt de tijd om deze gewaagde grot te verkennen. Deze grot is beroemd om zijn rotsformatie met namen zoals de "Lion", de "Fairycaves", de "Royal Court" en de "Buddha". Na de lunch in een lokaal restaurant in het dorp Phong Nha, bezoekt u de Paradise Cave - de langste grot in Azië. U keert daarna weer terug naar Dong Hoi stad. De tour eindigt bij uw hotel.

Tip: Breng u zwemkleding en handdoek mee voor het zwemmen; april tot en met september

Dag 10 Dong Hoi – Trein Naar Hue – City Tour (O/L/-)
Vandaag vervolgen wij onze avontuurlijke rondreis naar het Dong Hoi treinstation. U vertrekt naar het plaatsje Hue. Bij aankomst op het station staat de lokale gids u op te wachten voor de transfer naar uw hotel. Geniet na de check-in van een lunch en start de middag met de bezienswaardigheden in de verboden stad (Imperial Closing), King Khai Dinh monument, een privé boottocht over de Parfum rivier en bezoek het graf van Koning Minh Mang.

Dag 11 Hue – Trein naar Da Nang – City Tour Hoi An (O/-/-)
Na het ontbijt vertrekken we naar het Hue station. De gids geeft u de treinkaartjes en helpt u aan boord van de trein. De trein rijdt door de meest prachtige kust van Vietnam via Lang Co Beach met aan een kant de Truong Son bergen. Bij aankomst op het Da Nang station zal de gids u naar Hoi An brengen. Na de check-in is het tijd voor de lunch, daarna kunt u een wandeling maken door de oude wijk van Hoi An. Ontdek de Japanse overdekte brug, Fukian trading hall, het oude huis Tan Ky en bezoek de Yaly kleermaker. 

Dag 12 Hoi An – My Son Sanctuary – Tra Que Herb Village (O/L/-)
In de ochtend bezoekt u de My Son tempel complex, een werelderfgoed van UNESCO. Het bestaat uit vele Champa tempels in een vallei van ongeveer twee kilometer breed, omringd door twee bergketens. Het was de plaats van religieuze ceremonies van koningen van de Champa dynastie en was ook een begraafplaats van Champa royals en nationale helden. De My Son tempel complex is een van de belangrijkste tempelcomplexen van het Hindoeïsme in Zuidoost-Azië en is de belangrijkste erfgoed van deze aard in Vietnam. Hoewel het complex in de loop der tijd is vernietigd zien we nog steeds vele majestueuze oude ruïnes van tempels in het gebied. In de middag keert u terug naar Hoi An. Daarna vindt de lunch plaats in het Tra Que dorp. Neem een kijkje rond het dorp en doe mee aan de dagelijkse activiteiten. Daarna vertrekken we met de fiets langs De Vong River naar de Hoi An Beach kade. Geniet van de fietstocht tussen de rijstvelden, keer daarna terug naar uw hotel. Overnachting in Hoi An.

Dag 13 Hoi An – Da Nang – Vlucht Naar Da Lat (O/-/-)
Vandaag verlaten wij Hoi An en wordt u naar het vliegveld van Da Nang gebracht. U komt in middag aan op de luchthaven van Da Lat, waar de gids u al opwacht. Op weg naar het hotel zullen we nog stoppen bij de Zen Tempel, het Thien Vien Truc Lam meer met kabelbanen en de Datanla waterval. Als u geen last heeft van hoogtevrees kunt u een ritje maken in deze kabelbaan (kabelbaan is niet inbegrepen).

Dag 14 Da Lat – City Tour (O/L/-)
Vandaag bezoekt u de Orchid bloementuinen, Trai Mat’s oude treinstation, proeven we koffie bij Café Chon boerderij en maakt u een korte treinreis naar Linh Phuoc pagode. Ook brengt u een bezoek aan de Crazy House “Hang Nga”; dit is een vreemde architectuur, maar zeer beroemd in Da Lat. Vervolgens bezoeken we de indrukwekkende en mysterieuze Clay tunnels en de “bloementuin stad”. De lunch zal worden geserveerd tussen de verschillende bezoeken door. 

Dag 15 Da Lat – Openbare Bus naar Ho Chi Minh City (Met Gids) (O/-/-) 
We vervolgen onze avontuurlijke Vietnam rondreis naar het busstation van Da Lat. Met de Phuong Trang buslijn reist u over de nieuw snelweg naar Ho Chi Minh City. Na de 6-uur durende reis ontmoet u de chauffeur voor de privé transfer naar uw hotel. U heeft de rest van de dag vrij de gelegenheid om de bruisende stad in het tropische zuiden te verkennen.

Dag 16 Ho Chi Minh City Tour – Cu Chi Tunnels (O/-/-)
In de ochtend vertrekken wij naar de Cu Chi Tunnels. Dit is een van de weinige tunnel monumenten die na de oorlog in Vietnam over zijn gebleven. Deze ondergrondse tunnels zijn met de hand gegraven, 200 km lang en bewoond door de krachten van de Vietnamese guerrilla. Tijdens deze 'Cu Chi tunnels van Ho Chi Minh City' excursie geeft onze gids een inleiding over de tunnels, tenttoonstelling en oude wapens. Ook kunt u ervoor kiezen om zelf in deze tunnels te kruipen om het echte gevoel van de oorlog te ervaren. Cu Chi staat symbool voor de vindingrijkheid, betrouwbaarheid, vastberadenheid en het harde werken van de Vietnamese bevolking. We sluiten de tour af met een heerlijke kopje thee en cassave. U heeft de rest van de dag vrij te besteden om de stad verder te ontdekken.

Dag 17 Ho Chi Minh City – My Tho – Ben Tre (O/L/-)
Vandaag gaat u na het ontbijt op verkenning buiten Ho Chi Minh City. U zal onderweg naar de bestemming genieten van de prachtige groene rijstvelden in de omgeving van de National Highway. Bij aankomst in My Tho, neemt u een ontspannen boottocht langs de rivier met een mooi uitzicht op de paalwoningen en de fruitplantages. Ga door naar het Tortoise Islet (schildpad eiland), geniet van een heerlijke lunch in de boomgaard. Vervolgens maakt u een indrukwekkende boottocht naar An Khanh - een minder toeristische attractie in Ben Tre - op een handgemaakte sampan onder de schaduw van de kokosnootbomen langs de natuurlijke grachten.

Daarna geniet u van seizoensgebonden fruit en honingthee onder het genot van Zuid-Vietnamees Volksmuziek uitgevoerd door de lokale bevolking. Bezoek een familiebedrijf die de idyllische landelijke levensstijl uitbeeldt, proeft u de heerlijke kokosnootsnoepjes en als toppunt ervaart u het dagelijkse leven van de lokale bevolking als u door fruitplantages en dorpen loopt. Na deze gezellige dag keert u met de auto terug naar Ho Chi Minh City

Dag 18 Ho Cho Minh City – Trein naar Phan Thiet – Mui Ne Beach (O/-/-)
In de ochtend vertrekken we met een gids richting het treinstation van Ho Chi Minh City, waarnaar we per trein deze interessante rondreis voortzetten naar het aantrekkelijke Phan Thiet. Deze 4-uur durende treinreis brengt u langs de schilderachtige kust van Zuid-Vietnam. De stranden van Phan Thiet worden door de bevolking ook wel beschreven als ‘te midden van een kokospalmenbos’ en is zeker iets om naar uit te kijken. Bij aankomst wordt u opgewacht door de gids en gaan we direct op weg naar het hotel.  

Dag 19 Phan Thiet / Mui Ne Beach – Vrije Dag (O/-/-)
Vandaag heeft u de hele dag vrij om op eigen gelegenheid de omgeving te verkennen. Phan Thiet heeft zeker veel moois te bieden. U kunt gaan wandelen naast bijzondere rotsformaties, leren koken van een lokale chef of het heerlijke strand van Phan Thiet ontdekken. Waarbij Mui Ne een van de mooiste stranden in Vietnam is. Er zijn ook diverse mogelijkheden voor interessante excursies.

Dag 20 Phan Thiet / Mui Ne Beach – Vrije Dag (O/-/-)
Vandaag heeft u de hele dag vrij om op eigen gelegenheid de omgeving te verkennen.

Dag 21 Phan Thiet / Mui Ne Beach – Ho Chi Minh City Airport – Vertrek
Na het ontbijt vertrekken we naar Ho Chi Minh City. Hier kunt u genieten van uw laatste dag in deze stad, waarna de transfer volgt naar het vliegveld voor voortzetting van uw vakantie of terugvlucht naar huis. Afhankelijk van de vluchtkeuze kan het nog een dag langer duren voordat u thuis aankomt. Ook kunt u hier uw reis verlengen of uw Vietnam rondreis hier voortzetten met andere Vietnam bouwstenen uit het Vietnam reizen aanbod.

Bekijk de fotogalerij van Avontuurlijke strandvakantie VietnamGegevens worden opgehaald....

Prijs per persoon v.a. € 1.659,00 p.p.

  • Land Vietnam
    Vertrek locatie:
  • Begin datum:
  • Eind datum (20 dagen): Kies bovenstaande datum
  • Aantal personen:


© 2020 adventuresglobe.nl - alle rechten voorbehouden - Algemene voorwaarden - Copyright
KVK NL: 51355043 0000 - Alle prijzen zijn inclusief BTW.