Inschrijven nieuwsbrief

Abonneer u op de nieuwsbrief van Adventures Globe voor de actuele aanbiedingen en laatste nieuws.


Rondreis Myanmar Deluxe

Rondreis Myanmar Deluxe


U kunt ons bellen 010 7509858 of mailen, openingstijden Ma t/m Vr 10.00 tot 20.00 en Za & Zo 12.00 tot 17.00.


Myanmar werd voorheen Birma genoemd. Het is een land met vele gezichten dat nog erg authentiek is maar toeristen gastvrij ontvangt. Deze rondreis Myanmar Deluxe laat u kennis maken met Myanmar op een bijzondere en luxe manier. U bezoekt de hoofdstad Yangon, Bagan en het schitterende Inle Meer tijdens deze prachtige rondreis.


Prijs v.a. € 1.111,00 p.p.

Reis categorie

Type: Rondreizen
Land: Myanmar


Keuzes voor optionele tours kunt u tijdens de boeking aan Adventures Globe doorgeven. Click op de tab 'Optionele Tours' voor de mogelijkheden. U kunt uw vakantie ook aanvullen met extra bouwstenen. De prijs is per persoon, exclusief internationale vlucht en geldt op basis van minimale deelname van twee personen. Op u verzoek kunnen we natuurlijk een passende internationale vlucht aanbieden. Maak deze Rondreis Myanmar Deluxe onderdeel van uw Myanmar vakantie. U kunt deze Myanmar reis ook combineren met andere Myanmar reizen of Myanmar bouwstenen uit ons Myanmar reizen aanbod.

Dag 1: Vertrek van Amsterdam - Bangkok - Yangon (-/-/-)

Vandaag vertrekt u voor uw Rondreis Myanmar Deluxe naar het bruisende Yangon in Myanmar. Er kan vanaf diverse luchthavens worden vertrokken.

Dag 2: Yangon (-/-/-)

Bij aankomst heeft u een VIP-ontvangst door onze agent en gaat u met een transfer naar uw hotel. Yangon, voorheen bekend als Rangoon, is een relatief rustige en charmante stad. Het indrukwekkende koloniale erfgoed maakt het één van de meest fascinerende steden in Zuidoost-Azië. Een goed begin van deze luxe Myanmar rondreis.

In Yangon lijkt het of u terug gaat in de tijd.  De straten zijn gevuld met historische gebouwen waarvan vele een koloniale charme hebben die elders in Azië niet te vinden is. Het koloniale centrum wordt bezocht. De drukke straten, vervaagde koloniale gebouwen en prachtige tempels maken dit een interessante eerste kennis making met Myanmar. Aan het einden van de dag bezoekt u de Shwedagon Pagoda. Dit heiligdom is de meest vereerde boeddhistische tempel in Myanmar. Hoewel de oorsprong van de pagode onduidelijk is, zegt de lokale legende dat de oorspronkelijke structuur 2500 jaar geleden gebouwd werd en vervolgens meerdere keren gerenoveerd werd  tot de vorm die we kennen van de 15e eeuw. De 8-zijdige centrale stupa is 99 meter hoog en verguld met bladgoud. Het wordt omringd door 64 kleinere stoepa's. Op het uitkijkpunt kunt u genieten van een adembenemend uitzicht op de gouden stupa.

Optionele tour: Reizen in stijl - Yangon per Elephant Coach
Een onvergetelijke excursie in Yangon is de stadstour in een Elephant Coach. Oude chevrolets die ooit werden gebruikt om hoogwaardigheidsbekleders te vervoeren zijn omgebouwd tot luxe touringcars met een fraai interieur. U voelt zich als een echte beroemdheid in deze bus.

Dag 3: Yangon - Bagan (O/-/-)

De luxe Myanmar rondreis brengt u vandaag naar Bagan. In de ochtend komt u aan in Bangan met het vliegtuig.  Hier bezoekt u de Nyaung Oo markt waar tientallen verkopers handelen in verse producten. Het is een geweldige kans om het dagelijkse leven van de vriendelijke Birmezen te observeren. Later op het programma staan het Shwezigon pagode en de Wetkyi-In Gubyaukgyi, een grot tempel met prachtige Jatakas muurschilderingen. Vervolgens naar de Htilominio tempel geroemd om haar fine decoraties aan de muren. In de middag bezoekt u New Bagan en één van haar lak-ware workshops. Hier ziet u de traditionele technieken van handgemaakte producten. Birmezen zijn bekend om hun fantastische lak producten. Ter afsluiting van uw dag heeft u een ontspannen zonsondergangcruise. Met een cocktail in de hand zal u genieten tijdens uw vaart over de Irrawaddy.

Dag 4: Bagan (O/-/-)

Deze dag van de Rondreis Myanmar Deluxe kunt u vrij besteden in Bagan.

Dag 5: Bagan - Heho - Inle Lake (O/-/-)

Van Heho rijden we door een schilderachtig gebied naar Nyaung Shwe, de toegangspoort naar Inle Lake. Een eigen luxe motorboot zal u vervoeren naar uw hotel voor de check-in. We passeren dorpjes gebouwd op palen boven het water, bewoond door de lokale Intha bevolking. Let op de been-roeiende vissers en zie hun drijvende tuinen opgebouwd uit stroken van waterhyacint en modder verankerd aan de bodem met bamboestokken. Hier bezoekt u de Phaung Daw Oo Pagode. Dit is het belangrijkste heiligdom van het meer doordat het vijf heilige Boeddhabeelden bevat bedekt met prachtig bladgoud. Bij een restaurant van een Inthar familie krijgt u een koffie aangeboden. Het gebouw van deze Inthar geeft ook veel informatie weg over de traditionele cultuur en geschiedenis van de Inthar bevolking. Voor het avondeten bent u vrij. Een kleine tip van ons is om te dineren in het hotel via de Shan stijl, geserveerd op lak borden.

Dag 6: Inle Lake - Indein - Inle Lake (O/-/-)

Na het ontbijt, een bezoek aan het meer voor de ochtendmarkt. De markt draait rond de dorpen van het meer in een 5-daagse ritme. Het wordt bezocht door bewoners en de bevolking van omliggende bergstammen die komen om hun waren te verkopen of te ruilen. (Let op: de markt is dagelijks behalve op donkere maan-dag en volle maan). Daarna geniet u van een ontspannende boottocht langs een Pa-oh dorpje in Dein. Verken de omgeving te voet, een wandeling rond het dorp en dwaal door het prachtige Alaung Sitthou gebied. Hier kunt u de overdekte trap beklimmen naar de top van een heuvel. Onderweg ziet u schilderachtige oude stupa's en prachtig uitzicht op het meer beneden. Na het genieten van uw bezoek aan Dein, keren we terug naar de boot. 

Dag 7: Inle Lake (O/-/-)

Deze dag van de Rondreis Myanmar Deluxe kunt u vrij besteden en u kunt zelf op pad gaan in de schitterende omgeving.

Dag 8: Inle Lake - Heho - Yangon (O/-/-)

Per vliegtuig vertrekt u naar Yangon. Een interessant bezoek aan de ochtendmarkt wordt vervolgd met een ritje in de cirkel trein. Startend vanaf station Yangon maakt u een unieke treinreis naar de rand van de stad. De langzame trein geeft u de gelegenheid om het levendige en kleurrijke leven van de plattelandsbevolking te observeren. Na de lunch gaat u met de boot naar Dhala. Een fietstaxi neemt u mee en laat u de ongedwongen schoonheid van het platteland zien. Ondanks dat het dicht bij Yangon is, ligt het tempo hier vele malen lager. U neemt een kijkje bij een lokaal klooster en leert over de plaatselijke culturen en spirituele overtuigingen die hier heersen. De middag heeft u vrij.

Dag 9: Yangon - Bangkok - Strandvakantie Thailand (O/-/-)

Voordat u weer terugkeert naar Thailand kunt u op u eigen gemak de stad verkennen. Later zal u naar de luchthaven worden gebracht waar het vliegtuig op u staat te wachten. Als u meer tijd heeft kunt u ook nog interessante optionele excursies boeken.

Dag 10 - dag 14: Strandvakantie Thailand (O/-/-)

Thailand heeft prachtige azuurblauwe wateren. Dit wordt vaak ervaart als het ultieme reisgenot. Voor de verschillende eilanden zijn vaak ook extra optionele tours beschikbaar zoals een eilandtour of eiland hoppen. Dit zijn uitstekende manieren om uw Strandvakantie Thailand extra bijzonder te maken.

Dag 15: Strandvakantie Thailand - Bangkok (O/-/-)

Dit is de laatste dag van deze Rondreis Myanmar Deluxe. U kunt deze Myanmar reis combineren met andere Myanmar bouwstenen of eventueel uw strandvakantie Thailand verlengen om uw Myanmar vakantie compleet te maken. Wanneer u een ander eiland naar keuze wilt voor uw strandvakantie Thailand kunt u dit bij de boeking aangeven. Bekijk de mogelijkheden bij een van onze Myanmar reizen in het Myanmar reizen aanbod!

Dag 16: Bangkok - Amsterdam (-/-/-)

Vandaag komt u weer aan in Nederland en is uw Myanmar vakantie helaas afgelopen. De vele indrukken zullen uw leven lang bijblijven.

Bekijk de fotogalerij van Rondreis Myanmar Deluxe

Rondreis Myanmar Deluxe Rondreis Myanmar Deluxe Rondreis Myanmar Deluxe


Gegevens worden opgehaald....

Prijs per persoon v.a. € 1.111,00 p.p.

  • Land Myanmar
    Vertrek locatie:
  • Begin datum:
  • Eind datum (16 dagen): Kies bovenstaande datum
  • Aantal personen:


© 2024 adventuresglobe.nl - alle rechten voorbehouden - Algemene voorwaarden - Copyright
KVK NL: 51355043 0000 - Alle prijzen zijn inclusief BTW.