Inschrijven nieuwsbrief

Abonneer u op de nieuwsbrief van Adventures Globe voor de actuele aanbiedingen en laatste nieuws.


Indonesië Rondreis Java Bali Hoogtepunten

Indonesië Rondreis Java Bali Hoogtepunten


U kunt ons bellen 010 7509858 of mailen, openingstijden Ma t/m Vr 10.00 tot 20.00 en Za & Zo 12.00 tot 17.00.


Optionele tours in Bali:

Privé tour met Nederlands sprekende gids:

De Sawa 's van Bali €45
De vulkaan tegemoet €45
De weg van Ubud naar Tanahlot €40

Easy programma's met Engels sprekende gids:

Denpasar City tour €15
Kecak dans €15
Barong dans €15
Uluwatu €17
Mengwi €17
Monkey forest €17
Tanahlot €17
Ubud €17
Kintamani €25
Besakih €25
Bedugul €25
Candidasa & Tenganan €25
Batukaru & Jatiluwih €25
Kintamani & Besakih €35
Bedugul & Lovina €35
Bedugul & Tanah Lot €35
Tenganan & Tirtagangga €35
Bedugul & Tanah Lot €35

 

 


 

 

De Indonesië Rondreis Java Bali Hoogtepunten brengt u naar de belangrijkste eilanden van Indonesië. We bezoeken alle hoogtepunten van Java en Bali zoals de indrukwekkende Borobudur, de adembenemende Bromo Vulkaan, het Dieng Plateau, de Prambanan Tempel en de Pura Tanah Lot Tempel. Tijdens deze prachtige Indonesië Rondreis herleeft u de geschiedenis en beleeft u de cultuur van dit bijzondere land.


Prijs v.a. € 1.269,00 p.p.

Reis categorie

Type: Rondreizen
Land: Indonesië


Indonesie Rondreis Java Bali Hoogtepunten

Keuzes voor optionele tours kunt u tijdens de boeking aan Adventures Globe doorgeven. Click op de tab 'Optionele Tours' voor de mogelijkheden. U kunt uw vakantie ook aanvullen met extra bouwstenen. De prijs is per persoon, exclusief internationale vlucht en geldt op basis van minimale deelname van vier personen. Op u verzoek kunnen we natuurlijk een passende nationale of internationale vlucht aanbieden. Maak deze Indonesië reis onderdeel van uw Indonesië vakantie. U kunt deze Indonesië Rondreis Java Bali Hoogtepunten ook combineren met andere Indonesië reizen uit ons Indonesië reizen aanbod.

Dag 1: Jakarta (-/-/-)

Bij aankomst in de hoofdstad van Indonesië, Jakarta, wordt u door onze gids van het vliegveld opgehaald en naar het hotel gebracht. In Jakarta  wonen maar liefst 9 miljoen inwoners en het is dan ook de grootste metropool van Zuidoost-Azië. U heeft deze dag vrij om even lekker bij te komen van de reis of u kunt deze grote stad alvast op uw eigen tempo te verkennen.

Dag 2: Jakarta - Bandung (O/-/-)

Na het ontbijt verlaten we de drukke hoofdstad van Indonesië en vertrekken naar Bogor. Deze stad is hoger gelegen en hierdoor ook koeler. Toen Indonesië nog onder het bestuur van de Nederlanders stond, werd deze stad tijdens het droge seizoen gebruikt als hoofdstad. We brengen een bezoek aan de Kebun Raya Bogor, een botanische tuin. Deze was geplant  in de voormalige residentie van gouveneur-generaals in 1817. Het is een rustgevende en groene omgeving met planten uit de gehele wereld. We zetten onze Indonesie Rondreis Java Bali Hoogtepunten voort en gaan naar Bandung. Onderweg maken we nog even tijd voor een bezoek op een theeplantage.

Dag 3: Bandung (O/-/-)

De Tangkubang Perahu is een actieve vulkaan 30 km ten noorden van Bandung. Hij barstte voor het laatst uit in 1983. De vulkaan heeft verschillende warmwater- en zwavelbronnen die wij zullen bezichtigen  Hierna zullen we naar Ciata gaan waar u lekker kunt ontspannen in de warmwaterbronnen. Optioneel kunt u een Angklung Show bijwonen. De Angklung is een traditioneel muziekinstrument gemaakt uit bamboe. Het wordt bespeelt door de tubes te schudden.

Dag 4: Bandung - Wonosobo (O/-/-)

In de vroege ochtend is er een transfer naar het treinstation, waar we de trein nemen naar Wonosobo. De reis duurt ongeveer 6 en gaat langs de prachtig smaragdgroene natuur, rijstvelden en pittoreske dorpen. Bij aankomst wordt u door onze gids naar het hotel gebracht. Het gebied rondom de stad is welvarend doordat er veel tabak, thee, groenten en champignons worden geëxporteerd vanuit deze streek.

Dag 5: Wonosobo - Borubudur (O/-/-)

Vandaag gaat u naar het Dieng Plateau. Dit is een enorm gebied dat vroeger uit actieve vulkanen bestond. De laatste keer dat de Prau vulkaan uitbarstte zorgde ervoor dat de kraterwanden instortten met als gevolg dat er een enorme vlakte ontstond.  Wij bezoeken de Sikidang krater, een hindoetempel in deze streek en we zien verschillende prachtige meren. Hierna zullen verder gaan met de reis en gaan we naar ons hotel dat vlakbij de Borobudur is gelegen.

Dag 6: Borubudur - Yogyakarta (O/-/-)

In de vroege ochtend kunt u ervoor kiezen om mee te gaan met een excursie naar de wereldberoemde Borobudur. Dit tempelcomplex is in de periode 760-850 gebouwd en is opgebouwd als een grote stupa. Het is één van de belangrijkste bezienswaardigheden van het boeddhisme en hedendaags wordt dit nog steeds volop gebruikt als gebedsoord. In de stupa’s staan diverse Boeddhabeelden. Wie door de gaten de beelden kan aanraken ontvangt volgens lokaal bijgeloof het eeuwige geluk. U kunt ook op eigen gelegenheid gaan en bent dan tot de middag vrij. We zullen hierna vertrekken naar Yogjakarta. Optioneel kunt u een excursie bijboeken waar u kan genieten van een diner met een spectaculaire Ramayana balletvoorstelling. De voorstelling vertelt het legendarische verhaal van Ramayana met dans en Gamelan Muziek.

Dag 7: Yogyakarta (O/-/-)

Vandaag zetten we deze Indonesie Rondreis Java Bali Hoogtepunten voort met een tour door Yogyakarta. Eerst bezoekt u de beroemde Prambanan tempel. De Prambanan is het grootste hindoe-tempelcomplex van Indonesië en bestaat uit 237 tempels Het centrum van het complex is het heiligst en omvat de grootste bouwwerken. Een aantal zijn ook toegankelijk voor publiek. Samen met de Borobudur is de Prambanan de belangrijkste bezienswaardigheid van het eiland Java. Daarna bezoekt u de Kraton in Yogjakarta. Het is een prachtig Javaans paleis dat hedendaags nog steeds bewoont wordt door sultans. Yogyakarta is ook beroemd om zijn zilver en batik ambachten. U zult daarom zowel het proces van het maken van sieraden en batik zien deze dag.

Dag 8: Yogyakarta - Malang (O/-/-)

Na het ontbijt hebben wij een lange rit naar Malang. Het is een bruisende stad met ongeveer een miljoen inwoners.  De stad is omgeven door bergen, rijstvelden en prachtige meren. Onderweg zullen we stoppen om een bezoek te brengen aan de schitterende Cobanrondo Waterval van 60 meter hoog.  Coban betekent waterval en rondo weduwe. Een legende verteld het verhaal van een pasgetrouwde vrouw Dewi, die met haar man tegen de wil van de ouders in, vertrok. Onderweg kwamen ze een man tegen die ingenomen was door Dewi’s schoonheid en haar wilde meenemen. Dat wilde haar man niet en er ontstond een gevecht. Haar man zei dat ze zich moest verstoppen en dat deed ze onder de waterval (Cabon). De onbekende man en haar echtgenoot stierven. Ze werd weduwe (Rondo) en vanaf dat moment heet de waterval Coban Rondo. De grote steen onder de waterval was de stoel van Dewi.

Dag 9: Malang - Bromo Vulkaan, Bromo Torsari (O/-/-)

We vervolgen deze Indonesie Rondreis Java Bali Hoogtepunten met een rondleiding door de stad Melang. Vanwege de grote aantallen voormalige kolonialen gebouwen en de bouwwerken in art-decostijl is de architectuur divers. We zullen hierna op weggaan naar Tosari. Deze tocht geeft een prachtig uitzicht op de omliggende bergen. Uiteindelijk komt u dan in Bromo Torsari dat vlakbij de beroemde Vulkaan Bromo is gelegen. Hier overnachten we in eenvoudige kamers.

Dag 10: Bromo Torsari - Vulkaan Ijen (O/-/-)

In de vroege ochtend zullen we vertrekken naar Mount Penajakan. We gaan naar het hoogste punt op 2700 meter om de zonsopgang te bewonderen. Vanaf hier heeft u een schitterend uitzicht. Houdt er wel rekening mee dat de temperatuur hier kan dalen tot 5 °C. Zodra de zon opkomt, zal een spectaculaire panorama ontstaan van Vulkaan Bromo, Vulkaan Batok en de Vulkaan Semeru. Een schouwspel dat u niet snel zal vergeten. Nadat u genoten heeft van het uitzicht kunt u er voor kiezen om naar de krater van Vulkaan Penajakan te gaan. Dit kan te voet of per gehuurd paard. We keren hierna terug voor het ontbijt. Na het ontbij zullen we de reis vervolgen naar de nabijgelegen Vulkaan Ijen.

Dag 11: Vulkaan Ijen - Pekutatan, Bali (O/-/-)

Vandaag brengen we een bezoek aan de Merapi Stratovulkaan en daalt u af naar het Ijen Plateau. U heeft uitzicht op een zwavelhoudend kratermeer. Het glinsterende- en turquoise water geeft een prachtig spiegeling. Onderweg komt lokale bewoners tegen met manden tot wel 100 kilo aan inhoud. Zij hakken zwavelbrokken uit de krater en nemen deze mee naar een verzamelpunt. We keren hierna terug en vertrekken naar het magische 'Godeneiland', beter bekend als Bali.

Dag 12: Pekutatan (O/-/-)

Pekutatan ligt in het Oosten van het prachtige Bali. Op het gemoedelijke Pekutatan heeft u een welverdiende vrije dag vandaag. U kunt er voor kiezen om een optionele tour te boeken. Dit is een fietsdoor door authentieke rijstvelden in de omgeving van Pekutatan.

Dag 13: Pekutatan - Kuta (O/-/-)

Na het ontbijt vertrekken we naar de adembenemende stranden van Zuid-Bali. Onderweg stoppen we bij de Pura Taman Ayun. Dit is een tempel in de stad Mengwi. Het is een tempel ter ere van de voorouders van de vorsten die tot 1892 over Mengwi heersten. Het heeft diverse torens die de bergen voorstellen van de goden. Hierna bezoeken we het apenbos en de mysterieuze Tanah Lot tempel, nabij Kediri. Het wordt ook wel de zeetempel genoemd, de tempel is namelijk gelegen op een rots in de zee. Bij laag water is het af en toe zelfs te voet bereikbaar. Op het toegankelijke deel van de tempel bevindt zich ook een grot. Hoewel de tempel in zee ligt heeft de grot een bron die zoet water bevat. We overnachten in Legian, in het verlengde van Kuta.

Dag 14: Kuta (O/-/-)

Vandaag kunt u genieten van uw laatste dag op het mooie eiland Bali. Hier eindigt deze Indonesie Rondreis Java Bali Hoogtepunten. U kunt een transfer nemen naar het internationale vliegveld van Bali of uw Indonesië vakantie vervolgen. Met bouwstenen uit ons Indonesië reizen aanbod kunt u deze Indonesë rondreis  verlengen en uw eigen perfecte Indonesië reis samenstellen.

Exclusief:
· Tocht bij zonsopgang bij Borobudur
· Jeep bij Bromo
· Jeep bij Ijen

Voor 2 personen deelname € 1579,00 per persoon

Bezoek de algemene Vakantie Indonesië Reizen pagina.

Bali

Bali is een bijzonder populaire bestemming en biedt veel prachtige zandstranden zoals de bekende Kuta beach, Legian, Tuban, Seminyak en ook Sanur is erg geliefd. Daarnaast staat Bali bekend voor haar natuurschoon van sierlijke terrasvormige rijstvelden, sawa 's en vele prachtige tempels. De woeste vulkanen en kraters vormen eveneens grote attracties. Het eiland heeft prachtige hotels, leuke restaurantjes en cafeetjes en kent een aantal goede shopping malls. Ook voor watersporten, duiken en snorkelen kunt u hier prima terecht. De Balinese cultuur heeft veel te bieden als tempelspelen, gamelanmuziek en bijzondere dans. Haar gastvrijheid is zeer aansprekend. Bekijk ook een van de andere Bali reizen of Bali vakanties van Adventures Globe.

Bijbehorende hotels

 • Jayakarta Hotel
  3 sterren hotel
  Jayakarta Hotel

  Het Jayakarta Hotel is gelegen aan het strand van Legian, temidden van weelderige tropische tuinen, dichtbij Seminyak. Het hotel is gunstig gelegen ten opzichte van bezienswaardigheden als Tanah Lot en Kuta markt. Jayakarta beschikt over maar liefst 5 restaurants, tennisbaan, sauna, fitness en natuurlijk zwembad. De kamers zijn voorzien van airconditioning, kabel TV, minibar, kluis, koffie- en theefaciliteiten, koelkast en balkon.

  Bekijk hotel pagina

Bekijk de fotogalerij van Indonesië Rondreis Java Bali Hoogtepunten

Indonesië Rondreis Java Bali Hoogtepunten Indonesië Rondreis Java Bali Hoogtepunten Indonesië Rondreis Java Bali Hoogtepunten Indonesië Rondreis Java Bali Hoogtepunten Indonesië Rondreis Java Bali Hoogtepunten Indonesië Rondreis Java Bali Hoogtepunten


Gegevens worden opgehaald....

Prijs per persoon v.a. € 1.269,00 p.p.

 • Land Indonesië
  Vertrek locatie: Indonesië, Jakarta
 • Begin datum:
 • Eind datum (14 dagen): Kies bovenstaande datum
 • Aantal personen:

Offerte met optionele tours

© 2019 adventuresglobe.nl - alle rechten voorbehouden - Algemene voorwaarden - Copyright
KVK NL: 51355043 0000 - Alle prijzen zijn inclusief BTW.