Inschrijven nieuwsbrief

Abonneer u op de nieuwsbrief van Adventures Globe voor de actuele aanbiedingen en laatste nieuws.


Highlights China Rondreis

Highlights China Rondreis


U kunt ons bellen 010 7509858 of mailen, openingstijden Ma t/m Vr 10.00 tot 20.00 en Za & Zo 12.00 tot 17.00.


Tijdens de reis 'Highlights China Rondreis' worden u dromen waar door de indrukwekkende bezienswaardigheden van China. We komen in Beijing, Xi'an en de moderne metropool Shanghai. Tijdens een optionele dagtocht kunt u ook nog een bezoek brengen aan de oude waterstad Zhujiajiao in de delta van de Yangtze. U ervaart drie compleet verschillende steden tijdens deze China rondreis. U begint in de Chinese geschiedenis en komt weer terug in de hedendaagse moderniteit. Gedurende deze highlights China rondreis maakt u ook kennis met de heerlijke smaken van culinair China. Beroemd zijn Kaoya (Peking eend) en Jiaozi (gevulde dumplings).


Prijs v.a. € 899,00 p.p.

Reis categorie

Type: Rondreizen
Land: China


Highlights China Rondreis

Keuzes voor optionele tours kunt u tijdens de boeking aan Adventures Globe doorgeven. Click op de tab 'Optionele Tours' voor de mogelijkheden. U kunt uw vakantie ook aanvullen met extra bouwstenen. De prijs is per persoon, exclusief internationale vlucht en geldt op basis van minimale deelname van twee personen. Op u verzoek kunnen we natuurlijk een passende internationale vlucht aanbieden. U kunt dit pakket uitvoeren als een zelfstandige China rondreis maar ook gebruiken als onderdeel van uw China vakantie of China reis.

Dag 1: Beijing (-/-/D)

Bij aankomst in Beijing wordt u opgehaald en naar het hotel gebracht. Deze highlights China rondreis brengt u vandaag bij de Tempel van de Hemel, Hier werden door verschillende keizers uit de Ming-dynastie rituele ceremonies gehouden. Ze brachten offers aan de goden en baden voor een goede oogst. De godsdienst die hierbij hoort is het daoïsme en we zullen op deze dag wijzer worden van deze religie. Aan het einde van de dag hebben we een wandeling door het nieuw ontworpen voetgangersgebied en zien wij wat meer van het moderne China. Verblijf in Beijing.

Dag 2: Beijing (O/L/-)

De Chinese muur is één van de beroemdste Chinese toeristische attracties. Vaak wordt het als één van de wereldwonderen genoemd. Het fascineert elke bezoeker door zijn grootsheid. Door de mooie omgeving kunnen extra mooie plaatjes geschoten worden. Er zijn verschillende plekken waar we de Grote Muur kunnen bezoeken. Wij bezoeken de Noordwestelijke muur 'Beijing Badaling'. Tijdens de route naar de 'Great Wall' passeren we het Olympisch dorp. Tijdens een fotostop kunt u zien dat het Olympisch Stadion het 'Bird's Nest' en het Olympische Zwembad hier architectonische hoogstandjes zijn. In de middag zullen wij het Zomer Paleis in het noordwesten van Beijing bezoeken. Het oorspronkelijke Zomer Paleis was in de tweede opiumoorlog (1860) zwaar beschadigd geraakt. De reconstructie kreeg ondank dat veel geld van de keizer. De laatste heerser van de Qing-dynastie gebruikte zelfs de middelen die bestemd waren voor de modernisering van de vloot voor het herstellen van het Zomer Paleis. Hedenhaags is het een uniek gebouw geworden dat gelegen is aan de noordelijke oever van het kunstmatige Kunmingmeer. In de middag keert u terug naar het hotel en kunt u eventueel een optionele tour ondernemen. Verblijf in Beijing.

Dag 3: Beijing - Xi’an (O/L/-)

Het 'Tiananmen-plein' is één van de grootste pleinen ter wereld. Mao heeft op het plein China tot de Volksrepubliek China uitgeroepen op 1 oktober 1949. U heeft de kans vandaag om een wandeling te maken op dit historische plein. Daarna gaan we naar de naast gelegen 'Verboden Stad'. De Meridian Poort zal ons voeren naar de marmeren bruggen, het "Gouden Kanaal" en de verschillende prachtige zalen in de Verboden stad. Ook hebben we een korte trip naar het Jingshan Park waar we een indrukwekkend uitzicht hebben over de Verboden stad. Hierna zullen we vertrekken naar het oude herbouwde Beijing rondom de “Drum Toren”. Hier zullen wij een rit hebben in een riksja en waarmee we dit traditionele gedeelte van Beijing zullen verkennen. Na de lunch vertrekken we voor het vervolg van deze highlights China rondreis naar het  treinstation voor de trein naar Xi'an. Het is een reis van ongeveer twaalf uur waarbij u in de trein overnacht op een softsleeper in een coupé met 4 bedden. 

Dag 4: Xi’An (O/L/-)

We zullen in de ochtend in Xi’an aankomen en naar het hotel worden gebracht. Na het ontbijt zullen we naar één van de beroemdste legers ter wereld gaan. Het Terracottaleger van 2000 jaren oud met zijn 7.000 krijgers en paarden behoort tot de hoogtepunten van deze highlights China rondreis. Het was de belangrijkste archiologische vondst van de afgelopen eeuw. Het verhaal gaat dat Keizer Qin Shi Huang het liet bouwen om hem te beschermen tijdens zijn leven in het hiernamaals. U bezoekt de opgravingen van de terracottabeelden en het zal duidelijk worden hoe groot het graf van de keizer en zijn leger waren. Het andere symbool van Xi’an is de 'Grote Wilde Gans Pagode' dat in de Da Ci’en Tempel ligt. Deze staat vandaag ook op uw programma. Deze pagode werd gebouwd door de Keizer Gao Zong ter ere van zijn moeder, keizerin Wende. Het werd gebouwd in 648 en is een belangrijke boeddhistische pelgrimsoort geworden. Hedendaags zal u hier veel monniken aantreffen. Doordat deze pagode 64 meter hoog is zal het ook een mooi uitzicht over de stad bieden. Verblijf in Xi'an.

Dag 5: Xi’An (O/L/-)

In vele steden in China zal je een Chinese stadsmuur tegenkomen. De stadsmuur in Xi’an is in de 14e eeuw gebouwd en gerenoveerd rond 1980. Het is het best bewaard gebleven stuk muur in China. Na het zien van deze muur zullen we de highlights China rondreis vervolgen en één van de beste musea van China bezoeken. Dit is het Historische Museum van de provincie Shaanx. In dit museum zijn duizenden stukken uit het oude China te zien die een goed beeld geven van het leven, de kunst en de cultuur uit die tijd. Hierna zullen wij nog een wandeling hebben door Xi’an. Tijdens deze wandeling zullen wij het centrale plein en de prachtige Bell Tower van Xi’an passeren. Verblijf in Xi'an.

Dag 6: Xi’An - Shanghai (O/L/-)

Vandaag zullen we vanuit Xi’an naar de metropool Shanghai vliegen. Deze China rondreis neemt u mee naar de Yuyuan Tuin in de oude binnenstad van Shanghai. Deze klassieke Chinese tuin werd in de 16e eeuw gebouwd en is hedendaags onveranderd gebleven. Het geeft  goed weer hoe de traditionele tuinen van China eruit zagen. Het is vooral bekend om zijn “Dragon Muren” die de tuin omringen. Naastgelegen ligt een klein meer met een zigzaggendebrug die naar het beroemde theehuis 'Huxinting' leidt. Aan het einde van de excursie zullen wij één van de drukste winkelstraten ter wereld betreden, de Nanking Road. Deze zullen we betreden via de Bund, een boulevard aan de haven die uitzicht biedt op de Skyline van Shanghai. Verblijf in Shanghai.

Dag 7: Shanghai (Optionele tour) (O/-/-) Zhujiajiao

Na het ontbijt kunt u aan een optionele tour deelnemen. Deze tour brengt u naar Zhujiajiao, dat ongeveer 40km ten westen van Shanghai ligt.  Deze waterstad vierde zijn hoogtijdagen in de Ming- en Qingdynastiën(1368-1911). Toen was Zhujiajiao een belangrijke handelstad. De 9 smalle straatjes verbonden door 36 bruggen, geven een middeleeuws sfeertje. De route die we nemen brengt u langs verschillende tempels, woningen van belangrijke geleerden, kunstenaars en handelaren, het oude postkantoor en talloze kraampjes. Na de lunch keren we terug naar Shanghai.

Dag 8: Shanghai (O/-/-)

Nadat we zijn uitgechecked eindigt het programma van de prachtige highlights China rondreis. U kunt in Shanghai blijven, maar ook u reis vervolgen met andere China bouwstenen of China reizen van Adventures Globe. Er is een transfer beschikbaar naar het treinstation of de luchthaven.

Bezoek de algemene Vakantie China Reizen pagina.

Bekijk de fotogalerij van Highlights China Rondreis

Highlights China Rondreis Highlights China Rondreis Highlights China Rondreis Highlights China Rondreis Highlights China Rondreis Highlights China Rondreis


Gegevens worden opgehaald....

Prijs per persoon v.a. € 899,00 p.p.

  • Land China
    Vertrek locatie: China, Beijing
  • Begin datum:
  • Eind datum (8 dagen): Kies bovenstaande datum
  • Aantal personen:


© 2024 adventuresglobe.nl - alle rechten voorbehouden - Algemene voorwaarden - Copyright
KVK NL: 51355043 0000 - Alle prijzen zijn inclusief BTW.