Inschrijven nieuwsbrief

Abonneer u op de nieuwsbrief van Adventures Globe voor de actuele aanbiedingen en laatste nieuws.


Easy Myanmar Rondreis

Easy Myanmar Rondreis


U kunt ons bellen 010 7509858 of mailen, openingstijden Ma t/m Vr 10.00 tot 20.00 en Za & Zo 12.00 tot 17.00.


De Easy Myanmar reis geeft u de mogelijkheid zelf uw programma te bepalen. We bezoeken hoogtepunten als Yangon, het magische Bagan, Mandalay en het schitterende Inle Meer. Tientallen excursies zijn beschikbaar om het reisschema naar wens in te vullen. Flexibel reizen is nog nooit zo gemakkelijk geweest!


Prijs v.a. € 1.111,00 p.p.

Reis categorie

Type: Rondreizen
Land: Myanmar


Keuzes voor optionele tours kunt u tijdens de boeking aan Adventures Globe doorgeven. Click op de tab 'Optionele Tours' voor de mogelijkheden. U kunt uw vakantie ook aanvullen met extra bouwstenen. De prijs is per persoon, exclusief internationale vlucht en geldt op basis van minimale deelname van twee personen. Op u verzoek kunnen we natuurlijk een passende internationale vlucht aanbieden. Maak deze Easy Myanmar reis onderdeel van uw Myanmar vakantie. U kunt deze Myanmar rondreis ook combineren met andere Myanmar reizen of Myanmar bouwstenen uit ons Myanmar reizen aanbod.

Dag 1: Vertrek van Amsterdam/Brussel - Bangkok - Yangon (-/-/-)

Vandaag vertrekt u voor uw Flexibele Individuele Easy Myanmar Rondreis naar Yangon in Myanmar, het voormalig Birma. Er kan vanaf diverse luchthavens worden vertrokken in Nederland, Duitsland of België.

Dag 2: Start Easy Myanmar reis in Yangon (-/-/-)

Yangon, voorheen bekend als Rangoon, is een relatief rustige en charmante stad. Het indrukwekkende koloniale erfgoed maakt het één van de meest fascinerende steden in Zuidoost-Azië. In Yangon lijkt het of u terug gaat in de tijd.  De straten zijn gevuld met historische gebouwen waarvan vele een koloniale charme hebben die elders in Azië niet te vinden is. De drukke straten, vervaagde koloniale gebouwen en prachtige tempels maken dit een interessante eerste kennis making met Myanmar.

Dag 3 - 5: Yangon (O/-/-)

In de middag wordt u opgehaald voor plezierig tripje in de stad. De rondleiding voert u naar het Kandawgyi Park, één van de groenste plekjes in centraal Yangon. Hier vindt u het glinsterende Karaweik schuit. Dit is een replica van het koninklijke schip. Het grote meer biedt uitzicht op de Shwedagon in de achtergrond.  Daarna bezoeken we de Chauk Htat Gyi-pagode, de thuisbasis van een 70 meter lange liggende Boeddha. Een bezoek aan Chauk Htat Gyi-pagode biedt een goed overzicht van het boeddhisme met de verscheidene muurschilderingen, die het leven van Boeddha omschrijven. De lokale bevolking komt hier vaak om een eerbetoon te brengen. De Shwedagon Pagoda is de meest vereerde boeddhistische tempel in Myanmar. De lokale legende schetst de oorspronkelijke bouw 2500 jaar geleden. Deze is vervolgens meerdere keren gerenoveerd  tot de vorm die we kennen van de 15e eeuw. De 8-zijdige centrale stupa is 99 meter hoog en verguld met bladgoud. Het wordt omringd door 64 kleinere stoepa's. Op het uitkijkpunt kunt u genieten van een adembenemend uitzicht op de gouden stupa. Tevens zal een prachtige zonsondergang u tegemoet komen op deze dag van uw Myanmar reis.

De rest van de dagen in Yangon bent u vrij en kunt u kiezen uit verschillende geweldige optionele tours. Ga bijvoorbeeld naar  Bogo, de voormalige hoofdstad van het Mon koninkrijk. Het is een stad vol met indrukwekkende Boeddhabeelden. De halve dag tour naar de Botataung pagode brengt u naar een beroemd symbool van aan de waterkant van Yangon, waar u tevens zal genieten van een prachtige zonsondergang. Dit uitstapje gaat in de avond naar een exotische markt in China Town. Wilt u hiervan een volle dag tocht dan kunt u deze ook boeken met de Yangon Aye pagode erbij inbegrepen!

Dag 6: Yangon - Bagan (O/-/-)

We verlaten Yangon en gaan naar het magische Bagan per vliegtuig.  Deze stad is beroemd. De 4000 tempels hier zullen tijdens zonsopgang een mysterieuze sfeer opleveren. Bagan is tevens genomineerd voor de Unesco Wereld erfgoedlijst. Een lokale gids zal u rondleiden naar het Myinkaba dorp waar u verscheidene tempels zal bewonderen. Zoals de Manuha pagode, de Nanpaya tempel en de Dhamayangyi.  Tijdens de tour krijgt u een lunch bij een lokaal restaurantje en bezoekt u Minnanthu. Dit dorpje is gespecialiseerd in de productie van sesam- en pindaolie. Na een bezoek aan een lakworkshop zal u naar het Shwesandaw Terras gaan voor een spectaculaire zonsondergang.

Dag 7 - 8: Bagan (O/-/-)

Deze dagen van de Flexibele Individuele Easy Myanmar Rondreis reis zijn ter invulling van leuke tours die u zelf mag uitkiezen. Enkele aanraders zijn een tempeltour met paard en wagen rit, de Bagan fietstour, de Salay & Mount Popa trip en de volle dag excursie naar Tant Kyi Taung.

Dag 9: Bagan - Mandalay (O/-/-)

Mandalay is de volgende halte tijdens deze Myanmar rondreis. Na Yangon is Mandalay de grootste stad van Myanmar. Mandalay ligt 716 kilometer ten noorden van Yangon en wordt begrensd door de rivier de Irrawaddy. De belangrijkste bezienswaardigheid in Mandalay is de Mandalayheuvel, deze kan beklommen worden middels een trap die 1730 treden telt.

Dag 10 - 12: Mandalay (O/-/-)

Voor deze dagen van de Flexibele Individuele Easy Myanmar Rondreis kunt u bijvoorbeeld optionele tours boeken naar Pyin Oo Lwin, een voormalig koloniaal stadje welke ook erg fotogeniek word bevonden, een halve dag citytour van Mandalay of een halve dag uitstapje naar het Mahagandayon klooster en de U Bein brug. Ook zijn er combinatietours beschikbaar. Boek bijvoorbeeld de halve dag Mahagandayon klooster en U Bein brug tour tezamen in combinatie met de Mandalay Hill. Een andere combinatie excursie is de halve dag Mandalay Hill tour met een volle dag in Mingun. Een uiterst bijzondere excursie is een exceptioneel mooie lunchballonvaart over het schilderachtige Mandalay.

Dag 13: Mandalay - Heho - Inle Lake (O/-/-)

Om bij het schitterende Inle meer te komen vliegt u van Mandalay naar Heho, waar u een transfer krijgt naar het Inle Meer. Hier wonen verschillende stammen in huizen gebouwd op het meer. Velen leven nog op traditionele wijze. Let op de been-roeiende vissers en zie hun drijvende tuinen opgebouwd uit stroken van waterhyacint en modder verankerd aan de bodem met hardhouten bamboestokken.

Dag 14: Inle Lake (O/-/-)

De regio om het Inle Meer is oogverblindend. De dagen kunt u indelen met bijvoorbeeld een interessant halve dag tour bij het Inle Meer. Alle hoogtepunten zullen aanbod komen. Vanaf Inle kunt u ook een trip nemen naar Sagar. Toeristen zijn zeldzaam in dit uitzonderlijke gebied. Fotograven dromen om hier te komen.

Dag 15: Inle Lake - Heho - Yangon - Bangkok - Amsterdam (Eventueel strandvakantie Myanmar/strandvakantie Thailand) (O/-/-)

In de ochtend krijgt u een transfer naar het vliegveld van Heho, van waar u weer terug vliegt naar de hoofdstad Yangon. Vanaf Yangon vliegt u met overstap in Bangkok terug naar Amsterdam.

Verlenging van de reis is mogelijk met een strandvakantie Myanmar. In plaats van terug te vliegen gaat u naar Thandwe voor de badplaats Ngapali. Ngapali strand is een rustige badplaats in Myanmar. Het leven gaat hier rustig en op de traditionele wijze. Massatoerisme is hier nog niet te vinden. Het gerucht gaat dat een Italiaan deze stad  een naam heeft gegeven, vernoemd naar de schitterende stad Napels. Een gedenkenis aan zijn mooie thuisland in het schitterende Myanmar. Doordat het strand langzaam afloopt in de zee, is het ook geschikt voor kinderen tijdens een strandvakantie Myanmar.

Een alternatief is een strandvakantie Thailand. Thailand heeft prachtige azuurblauwe wateren. Dit wordt vaak ervaart als het ultieme reisgenot. Voor de verschillende eilanden zijn vaak ook extra optionele tours beschikbaar zoals een eilandtour of eiland hoppen. Dit zijn uitstekende manieren om uw strandvakantie Thailand extra bijzonder te maken.

Dag 16: Einde Easy Myanmar reis - Aankomst Amsterdam/Brussel (O/-/-)

Vandaag komt u weer aan in Nederland en is uw Myanmar vakantie afgelopen. De vele indrukken zullen uw leven lang bijblijven en dienen als een erkentelijk emotioneel aandenken uit Myanmar.

U kunt deze Myanmar rondreis combineren met andere Myanmar bouwstenen of eventueel een strandvakantie Myanmar of strandvakantie Thailand toevoegen om uw Myanmar reis compleet te maken. Dit kan gewoon bij de boeking doorgegeven worden. Bekijk de mogelijkheden bij een van onze Myanmar reizen in het Myanmar reizen aanbod!

Bekijk de fotogalerij van Easy Myanmar Rondreis

Easy Myanmar Rondreis Easy Myanmar Rondreis Easy Myanmar Rondreis Easy Myanmar Rondreis Easy Myanmar Rondreis Easy Myanmar Rondreis


Gegevens worden opgehaald....

Prijs per persoon v.a. € 1.111,00 p.p.

  • Land Myanmar
    Vertrek locatie:
  • Begin datum:
  • Eind datum (15 dagen): Kies bovenstaande datum
  • Aantal personen:


© 2018 adventuresglobe.nl - alle rechten voorbehouden - Algemene voorwaarden - Copyright
KVK NL: 51355043 0000 - Alle prijzen zijn inclusief BTW.