Inschrijven nieuwsbrief

Abonneer u op de nieuwsbrief van Adventures Globe voor de actuele aanbiedingen en laatste nieuws.


China in het kort rondreis

China in het kort rondreis


U kunt ons bellen 010 7509858 of mailen, openingstijden Ma t/m Vr 10.00 tot 20.00 en Za & Zo 12.00 tot 17.00.


China is het land van de reizende zon. Tijdens deze “China in het kort rondreis” bezoekt u verscheidene hoogtepunten in China. In 15 dagen tijd bezoekt u Beijing, Xi’an, Guilin, het prachtige Yangshuo en de megastad Shanghai. Hoogtepunten die u tijdens deze reis zal bewonderen zijn de Chinese Muur, de Verboden Stad, het Terracota Leger, de Wild goose Pagode, de prachtige omgeving rond de Li Rivier en de stadstour door Shanghai.


Prijs v.a. € 1.088,00 p.p.

Reis categorie

Type: Rondreizen
Land: China


Keuzes voor optionele tours kunt u tijdens de boeking aan Adventures Globe doorgeven. Click op de tab 'Optionele Tours' voor de mogelijkheden. U kunt uw vakantie ook aanvullen met extra bouwstenen. De prijs is per persoon, exclusief internationale vlucht en geldt op basis van minimale deelname van twee personen. Op u verzoek kunnen we natuurlijk een passende internationale vlucht aanbieden. Deze reis kunt u uitbreiden met andere China bouwstenen van Adventures Globe om u China reis compleet te maken.

Dag 1: Amsterdam-Beijing China (-/-/-)

U kunt elke luchtvaartmaatschappij kiezen die u wenst en het staat u vrij om waar dan ook uw internationale vlucht in te kopen. In dat geval is het mogelijk dat u eerder in China bent dan rondreis China begint.

Dag 2: Beijing (-/-/-)

U wordt verwelkomt door uw gids en naar het hotel gebracht. U kunt op eigen gelegenheid alvast beginnen Beijing te verkennen. De overnachting is in Beijing.

Dag 3: Beijing (O/-/-)

Deze "China in het kort rondreis" brengt u vandaag bij de Tempel van de Hemel, Hier werden door verschillende keizers uit de Ming-dynastie rituele ceremonies gehouden. Ze brachten offers aan de goden en baden voor een goede oogst. De godsdienst die hierbij hoort is het daoïsme en we zullen op deze dag wijzer worden van deze religie. Aan het einde van de dag hebben we een wandeling door het nieuw ontworpen voetgangersgebied in het zuiden. Ontdek de levendige zijstraten! U komt onder andere traditionele apotheken, zijden- en kledingwinkels, theehuizen en straatverkopers tegen tijdens deze wandeling.

Dag 4: Beijing (O/L/-)

De Chinese muur is één van de beroemdste Chinese toeristische attracties. Vaak wordt het  als  één van de wereldwonderen genoemd. Het fascineert elke bezoeker door zijn grootsheid. Door de mooie omgeving kunnen extra mooie plaatjes geschoten worden. Er zijn verschillende plekken waar we de Grote Muur kunnen bezoeken. Wij bezoeken de Noordwestelijke muur 'Beijing Badaling'. Tijdens de route naar de 'Great Wall' passeren we het Olympisch dorp. Tijdens een fotostop kunt u zien dat het Olympisch Stadion het "Bird's Nest" en het Olympische Zwembad hier architectonische hoogstandjes zijn. In de middag zullen wij het Zomer Paleis in het noordwesten van Beijing bezoeken. Het oorspronkelijke Zomer Paleis was in de tweede opiumoorlog(1860) zwaar beschadigd geraakt. De reconstructie kreeg ondank dat veel geld van de keizer. De laatste heerser van de Qing-dynastie gebruikte zelfs de middelen die bestemd waren voor de modernisering van de vloot voor het herstellen van het Zomer Paleis. Hedenhaags is het een uniek gebouw geworden dat gelegen is aan de noordelijke oever van het kunstmatige Kunmingmeer.

Dag 5: Beijing - Xi'An (O/L/-)

Het Tiananmen-plein is één van de grootste pleinen ter wereld. Mao heeft op het plein  China tot “Volksrepubliek China” uitgeroepen op 1 oktober 1949. U heeft de kans vandaag om een wandeling te maken op dit historische plein. Daarna gaan we naar de naast gelegen Verboden Stad. De Meridian Poort zal ons voeren naar de marmeren bruggen, het "Gouden Kanaal" en de verschillende prachtige zalen in de Verboden stad. Hierna zullen we vertrekken naar het oude herbouwde Beijing rondom de Drum Toren. Hier zullen wij een rit hebben in een riksja en waarmee wij dit traditionele gedeelte van Beijing zullen verkennen. Er zal in een van de binnenplaatsen geluncht worden bij een Chinese famillie. Na de lunch vertrekken we naar het  treinstation voor de trein naar Xi'an. Het is een reis van ongeveer twaalf uur waarbij u in de trein overnacht op een softsleeper in een coupé met 4 bedden. 

Dag 6: Xi’ An (O/L/-)

We zullen in de ochtend in Xi’an aankomen en naar het hotel worden gebracht. Na het ontbijt zullen we naar één van de beroemdste legers ter wereld gaan, Dit Terracottaleger van 2000 jaren oud, met 7.000 krijgers en paarden, behoort tot één van de hoogtepunten van deze "China in het kort rondreis". Het was de belangrijkste archiologische vondst van de afgelopen eeuw. Het verhaal gaat dat Keizer Qin Shi Huang het liet bouwen om hem te beschermen tijdens zijn leven in het hiernamaals. U bezoekt de opgravingen van de terracottabeelden en het zal duidelijk worden hoe groot het graf van de keizer en zijn leger waren. Het andere symbool van Xi’an is de “Grote Wilde Gans Pagode” dat in de Da Ci’en Tempel ligt. Deze staat vandaag ook op uw programma. Deze pagode werd gebouwd door de Keizer Gao Zong ter ere van zijn moeder, keizerin Wende. Het werd gebouwd in 648 en is een belangrijk boeddhistische pelgrimsoort geworden. Hedendaags zal u hier veel monniken aantreffen. Doordat deze pagode 64 meter hoog is zal het ook een mooi uitzicht over de stad bieden.

Dag 7: Xi’ An (O/L/-)

In vele steden in China zal je een Chineze stadmuur tegen komen. De stadsmuur in Xi’an  is in de 14e eeuw gebouwd en gerenoveert rond 1980. Het is het best bewaard gebleven stuk muur in China. Na het zien van deze muur zullen wij één van de beste musea van China bezoeken. Dit is het Historische Museum van de provincie Shaanx. In dit museum zijn duizenden stukken uit het oude China te zien die een goed beeld geven van het leven, de kunst en de cultuur uit die tijd. Hierna zullen wij nog een wandeling hebben door Xi’an. Tijdens deze wandeling zullen wij het centrale plein en de prachtige klokkentoren van Xi’an passeren

Dag 8: Xi’ An – Guilin (O/-/-)

Op deze dag vliegen we naar het stadje Guillin dat bekend staat om zijn mooie omgeving. De vele karstheuvels maken deel uit van de panorama van Guillin. Er is een transfer naar het hotel en we zullen in Guilin overnachten.

Dag 9: Guilin – Li rivier– Yangshuo (O/L/-)

Op een afstand zo’n 80 kilometer van Guillin is de Li-Rivier die richting het stadje Yangshuo gaat.  Ook wij zullen op deze rivier varen richting de stad Yangshuo. Onderweg kunt u genieten van de mooie karstheuvels. Onderweg ziet u vissers op hun bamboevlotten en kunt u naar de waterbuffels kijken die een bad nemen. Als we aankomen in Yangshuo zullen we inchecken en heeft u een vrije middag. In de avond zal er een stadswandeling zijn, waarbij je kennis kunt maken met deze charmante stad.

Dag 10: Yangshuo – Guilin (O/-/D)

In de ochtend is er heel even vrije tijd tot dat we weer terug gaan naar Guillin. In de namiddag zullen we Guilin verkennen.  We bezoeken de Rietstengelgrot dat van binnen in allerlei vrolijke kleuren is verlicht. Direct aan de Li-Rivier bevindt zich de Elephant Truk Hill die we ook gaan zien tijdens de tour. Bij het bezoek aan de theeplantage zal u de gelegenheid hebben om deel te nemen aan een traditionele theeceremonie,

Dag 11: Guilin – Shanghai (O/-/D)


Vandaag vliegen we naar de metropool Shanghai.  We komen in Franse sferen waneer we een wandeling maken door het voormalige Franse gedeelte van Shanghai. Het is een mix van Oosters en Frans door de Parijse herenhuizen in dit gebied. Op de antiekmarkt in Dongtai Road kunt u op zoek gaan naar de meest bijzondere souverniertjes.

Dag 12: Shanghai (O/L/-)

Het "China in het kort rondreis "tourprogramma neemt u mee naar de Yuyuan Tuin in de oude binnenstad van Shanghai. Deze klassieke Chinese tuin werd in de 16e eeuw gebouwd en is hedendaags onveranderd gebleven. Het geeft goed weer hoe de traditionele tuinen van China eruit zagen. Het is vooral bekend om zijn “Dragon Muren” die de tuin omringen.  Daarna hebben we een wandeling door het bruisende People's Square en bezoeken we een zeer interessante tentoonstelling van het Shanghai Museum. Ook China’s beroemdste Nanjing Road en de waterkant "Bund" zijn ontbreken niet op het programma. Om de dag compleet te maken, is er nog een rit met de magneettrein.

Dag 13: Shanghai (O/-/-) (Optionele tour Zujiajiao)

Na het ontbijt kunt u aan een optionele tour deelnemen. Deze tour brengt u naar Zhujiajiao, dat ongeveer 40km ten westen van Shanghai ligt.  Deze waterstad vierde zijn hoogtijdagen in de Ming- en Qingdynastiën(1368-1911). Toen was Zhujiajai een belangrijke handelstad, De 9 smalle straatje, die verbonden zijn door 36 bruggen, geven een middeleeuws gezicht. De route die we nemen brengt u langs verschillende tempels, woningen van belangrijke geleerden,  kunstenenaars en handelaren, het oude postkantoor en talloze kraampjes. Na de lunch keren we weer terug naar Shanghai.

Dag 14: Shanghai  (O/-/-)

Na het ontbijt heeft u de hele dag vrije besteding en kunt u zelf de grote stad Shanghai verkennen.

Dag 15: Shanghai  (O/-/-)

Na het ontbijt eindigt de "China in het kort rondreis" is er en transfer naar het vliegveld of u kunt vanuit hier uw China vakantie voortzetten met bijvoorbeeld één van onze andere China reis bouwstenen.
 

Bekijk de fotogalerij van China in het kort rondreis

China in het kort rondreis China in het kort rondreis China in het kort rondreis China in het kort rondreis China in het kort rondreis China in het kort rondreis China in het kort rondreis China in het kort rondreis China in het kort rondreis China in het kort rondreis China in het kort rondreis


Gegevens worden opgehaald....

Prijs per persoon v.a. € 1.088,00 p.p.

  • Land China
    Vertrek locatie:
  • Begin datum:
  • Eind datum (15 dagen): Kies bovenstaande datum
  • Aantal personen:


© 2024 adventuresglobe.nl - alle rechten voorbehouden - Algemene voorwaarden - Copyright
KVK NL: 51355043 0000 - Alle prijzen zijn inclusief BTW.